Skocz do zawartości
IGNORED

Kolce głośnikowe

sosnix12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

A co wy ku..wa dzieci jesteście.

Każdy wie co robi-można test zrobić na płycie przytarganej z chodnika. ;)

A co to jest 70-80 pln za płytę?

Takie pieniądze na obiad wydaję.

Nie rozśmieszaj mnie i ty.

A jak się nie sprawdzi to będzie miał płytę do pizzy.I nie masz się co śmiać bo do tego się stosuje.

może to coś zmieni pokój mam na 1 piętrze dom z tymi wibracjami to i bym może wytrzymał ale nie domownicy mieszkający na dole pod moim pokojem

o ile maksymalnie można brać stand szerszy i dłuższy ? wymiary to 21x29,5cm (sz. dł.)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

może to coś zmieni pokój mam na 1 piętrze dom z tymi wibracjami to i bym może wytrzymał ale nie domownicy mieszkający na dole pod moim pokojem

o ile maksymalnie można brać stand szerszy i dłuższy ? wymiary to 21x29,5cm (sz. dł.)

35*25cm będzie ok.Grubość to jak uważasz,zobacz wzrokowo sobie czy wizualnie wystarczy ci 3cm czy wolisz 5 cm.

To tylko teraz o wygląd chodzi bo gr 3 cm wystarczy.

Za taki wymiar cena będzie 50 pln.+30 pln koszt przesyłki.Za 35*30cm liczy sobie 60 pln.O grubości 3 cm.

35*25cm będzie ok.Grubość to jak uważasz,zobacz wzrokowo sobie czy wizualnie wystarczy ci 3cm czy wolisz 5 cm.

To tylko teraz o wygląd chodzi bo gr 3 cm wystarczy.

Za taki wymiar cena będzie 50 pln.+30 pln koszt przesyłki.Za 35*30cm liczy sobie 60 pln.O grubości 3 cm.

te kolce co mi dasz namiar to są na klej przyklejane ? czyli ten co od niego kupie podstawkę nic nie będzie musiał wiercić ?

waga suba to 13,15kg

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Tak,płyta od spodu jest ładnie wyszlifowana.

W miejscach po równym wymierzeniu puścisz po 2 kropelki kleju(KROPELKA) dołożysz stożek i po 30sekundach jest git.

Waga jego na nic nie ma wpływu.Płyta się nie zarwie. ;)

Słuchaj-jest jego oferta na allegro,przejrzyj sobie jakie cacka robi. :)

Nie wiem co się dzieje ale linka nie mogę wstawić.

Wpisz na allegro STANDY GRANITOWE.

Jego login to OWCA1.

Wszystko sobie zobaczysz jak jest montowane,jakie kolory,jakie ceny itd.

Piękne chłopak wyroby robi-naprawdę solidnie.

Tak,płyta od spodu jest ładnie wyszlifowana.

W miejscach po równym wymierzeniu puścisz po 2 kropelki kleju(KROPELKA) dołożysz stożek i po 30sekundach jest git.

Waga jego na nic nie ma wpływu.Płyta się nie zarwie. ;)

te kolce stożkowe to z allegro czy jakoś prywatnie są sprzedawane ?

przeglądałem aukcje pana co robi standy jedno mnie zastanawia jest tam zdjęcie wbitego gwintu metalowego jaką siłę trzeba użyć aby w granit wbić zęby gwintu ?

jest jedna aukcja z pasującym formatem granitu tylko jest grubość 5cm a jak może być 3cm i będzie to samo działanie a cena niższa to może pan się zgodzi na zmianę grubości

na jednym zdjęciu zauważyłem taki płaski kolec to chyba ten klejony jest ?

ze sklepu RMS,SĄ PO 2 SZT PAKOWANE PO 15 PLN.Czyli 4 szt za 30 pln.

A jego login to OWCA 01-chyba już widziałeś jak piszesz.

sam kolec stożek ma w sobie chyba jakiś otwór ? do przykręcenia kolca ze śrubą ?

w kolcach Acoustique Quality AQ K1 producent dodaje taśmę jest to taśma chyba ta piankowa ?

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Tam nie ma żadnego otworu !Mocowałem je wszystkie na KROPELKĘ do standów pod kolumny i pod platformy pod elektronikę.Jest płaska powierzchnia o śr 3,5cm chyba.

Przeczytaj ile ma średnicy.

Znalazłeś z sklepie RMS?

A sruba jest jak stożek się schodzi-w dół do regulacji wysokości stożka-kumasz,

Faktycznie na tym foto w tym sklepie RMS widać jak by tam był otwór w nim ale go nie ma.

Tam nie ma żadnego otworu !Mocowałem je wszystkie na KROPELKĘ do standów pod kolumny i pod platformy pod elektronikę.Jest płaska powierzchnia o śr 3,5cm chyba.

Przeczytaj ile ma średnicy.

Znalazłeś z sklepie RMS?

A sruba jest jak stożek się schodzi-w dół do regulacji wysokości stożka-kumasz,

Faktycznie na tym foto w tym sklepie RMS widać jak by tam był otwór w nim ale go nie ma.

Kolce głośnikowe (stożki) srebrne (916) - 2 szt 25mm

Kiedys mialem duzy problem zeby utrzymac suba na miejscu, mimo ze jest dosc ciezki to i tak albo sie przesuwak akbi wydawal dziwne odlgosy gdy sie odrywal od ziemi. Kolce nie pomogly, bylo gorzej, jeszcze wiecej nie przyjemnych odglosow. Uzylem 4 gumowych nozek ktore amortuzuja wibracje , nie ma odglosow ,sub sie nie przesuwa i przenosi mniej wibracji na otoczenie. Uzylem 4 tzw stopnikow drzwi, tanie i dziala idealnie.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Kiedys mialem duzy problem zeby utrzymac suba na miejscu, mimo ze jest dosc ciezki to i tak albo sie przesuwak akbi wydawal dziwne odlgosy gdy sie odrywal od ziemi. Kolce nie pomogly, bylo gorzej, jeszcze wiecej nie przyjemnych odglosow. Uzylem 4 gumowych nozek ktore amortuzuja wibracje , nie ma odglosow ,sub sie nie przesuwa i przenosi mniej wibracji na otoczenie. Uzylem 4 tzw stopnikow drzwi, tanie i dziala idealnie.

Bo same kolce pod sub nic nie pomogą.To się zgadza.

A płyta z kolcami i na niej sub to co innego.

tylko jeszcze muszę napisać do gościa że potrzebuje grubość 3cm i to tyle

No i kolor sobie dobierz granitu.Pod kolor suba,mebli,ścian-różne są odcienie granitu.

Ja też brałem wszystkie czarne.Taki universalny jest.

Możesz mu napisać żeby granit najczarniejszy wybrał-bo czarnego też są różne odcienie.

ta podstawka chyba będzie pierwszą rzeczą której nie popsuje

Najprościej, najszybciej i najtaniej jest spróbować z podkładkami gumowymi zrobionymi z połówek piłek do squasha. Działają pod cdekiem i wzmacniaczem, może pod subem też się sprawdzą. Serio. Tylko 12 zł plus przesyłka. Najwyżej się nie sprawdzą to podłożysz pod cd i też będzie korzyść. Polecam.

Najprościej, najszybciej i najtaniej jest spróbować z podkładkami gumowymi zrobionymi z połówek piłek do squasha.

Można też tak:

Kup 4 piłeczki do squasha i 4 zaślepki hydrauliczne fi 50 mm z Obi, złóż do kupy i postaw na tym sub.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Też polecam tego gościa od granitów z Allegro. Mam od niego płyty. Dobry kontakt i szybka przesyłka. I dogadać się można. A ceny też przystępne.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Nie mam kolców. Te płyty służą mi do dociążenia kolumn. A w płytach na których stoją kolumny nie mam kolców. Tam są podkładki piankowo-korkowe.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

które wybrać ? kolce

1 zdjęcie 12zł/szt

2 zdjęcie 15zł/2 szt

3 zdjęcie 8-10zł/szt

kolce z 1,3 zdjęcia mogę kupić razem z granitem zamontowane

kolce z 2 zdjęcia kupić osobno ze sklepu internetowego wyglądają tak samo jak te z 1 zdjęcia a cena sporo niższa jest

które lepiej kupić stożkowe montowane na kropelkę czy może ten drugi typ przykręcane do gwintu zamontowanego w granicie ?

które wybrać ? kolce

1 zdjęcie 12zł/szt

2 zdjęcie 15zł/2 szt

3 zdjęcie 8-10zł/szt

kolce z 2 zdjęcia kupić osobno ze sklepu internetowego wyglądają tak samo jak te z 1 zdjęcia a cena sporo niższa jest

które lepiej kupić stożkowe montowane na kropelkę czy może ten drugi typ przykręcane do gwintu zamontowanego w granicie ?

A może takie ?

Jak szaleć to szaleć :-)

Jakby wodze fantazji pozwoliły to proszę skontaktować się z kolegą AZUS :-)

A może takie ?

Jak szaleć to szaleć :-)

Jakby wodze fantazji pozwoliły to proszę skontaktować się z kolegą AZUS :-)

na tym stoi subfoower ? jest to jakoś przyklejane ?

Ukryta Zawartość

które wybrać ? kolce

1 zdjęcie 12zł/szt

2 zdjęcie 15zł/2 szt

3 zdjęcie 8-10zł/szt

dobra jutro zamawiam granit wymiar jaki mi jest potrzebny grubość 3cm kolor czarny szwed kolce kupuje sam i je przyklejam.

dzięki za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.