Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw ok 1500zł

Tomacho77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje kolumn do 1500zł. Niestety nie mam bladego pojęcia na temat sprzętu audio, poczytałem kilkanaście tamatów na tym i innych forach ale za dużo z tego nie rozumiem. Prosze powiedzcie na co zwracać uwagę przy wyborze.

Chciałbym podpiąć wzmacniacz a może amplituner nie wiem czy warto do niego dopłacić, powiedzcie jakie są różnice i zalety posiadania amplitunera czy mając amplituner można uzyskać lepszy dźwięk niż za pomocą wzmacniacza. Mój pokój jest mały 2,5m na 3,5m więc moc nie jest najważniejsza jednak nie wykluczam przeniesienia zestawu w przyszłości do innego pokoju więc jakiś zapas mocy by się przydał jednak ważne by teraz to dobrze grało.

Obecnie mam zintegrowaną karte dźwiękową planuje zakup lepszej może teraz jak wystarczy gotówki ale moge też dokupić za kilka miesięcy.

Chciałbym by sprzęt był nowy wiem, że polecany jest w tym przedziale cenowym sprzęt używany jednak nie chciałbym takiego, gdyż nie znam się na tym i mógłbym kupić jakiś z ukrytymi wadami i nie poradziłbym sobie z ich naprawą.

Kolumny głównie do muzyki, przede wszystkim rock troche klasycznej

https://www.audiostereo.pl/topic/108267-zestaw-ok-1500z%C5%82/

Jednak chciałbym mieć jakąś wiedze i jakieś już swoje typy bo słuchając kilkunastu zestawów pewnie nie będę nawet widział zbyt dużej różnicy w tak krótkim czasie odsłuchu. W dodatku mogę w emocjach posłuchać sprzedawcy, który wciśnie mu to co aktualni nie schodzi. Wiem jak poszedłem do sklepu komputerowego i zapytałem sprzedawcę co mi poleca i chciał wcisnąć mi niezły chłam dobrze że na komputerach troche się znam i nie dałem się oszukać, jednak kupując kolumny na których się nie znam mógłbym go posłuchać a potem żałować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie zaśmiecać forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak czytałem ten temat ale liczyłem na otrzymanie indywidualnej pomocy w moim konkretnym przypadku bo jednak większość polecanego sprzętu jest nowa

Nie chce też iśc do sklepu i wybrać ten sprzęt który mi się bardziej spodoba bo wiem, że jestem wzrokowcem i wybiore sprzęt który będzie ładniejszy bo mi podświadomie będzie się wydawało, że gra lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.