Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły Wzacniacz 700zł !

SoEmBeat

Rekomendowane odpowiedzi

A-9009 to tylko poprawiona wersja, ma więcej mocy, pilota i obsługuje "ciężkie" kolumny brzmieniowo to będzie to samo można o tym poczytać na niemieckim forum.Zresztą między nimi jest 200DM różnicy...

Muda44

Wydaję mi się, że się jednak sprzedały.. później już się nie pojawiały.

Zresztą były różne wersje tego modelu. Nie wierze, ze o nich nie słyszałeś.

Kiedyś nawet sprzedawane były same "kity" z głośnikami z tego modelu.

Co ciekawe głośnik wysokotonowy ma odwróconą kopułkę, nie wiem co dokładnie chcieli tym uzyskać ale wygląda ciekawie.

Wierze, że są lepsze wzmacniacze, mam tego świadomość tylko, że to co mam mi wystarcza. Osiągnąłem na razie to co chciałem uzyskać - słucham muzyki z przyjemnością gdzie wcześniej zawsze coś było nie tak.

Zresztą na razie ze stereo przystopowałem.

Teraz będę zbierał pieniądze na rozbudowę kina domowego.

Wydaję mi się, że się jednak sprzedały.. później już się nie pojawiały.

Zresztą były różne wersje tego modelu. Nie wierze, ze o nich nie słyszałeś.

Nie słyszałem a używanymi , wieloletnimi kolumnami nie interesuję się . W tych którymi się interesowałem to zawieszenia albo były rozsypane albo stwardniałe lub kolumny podniszczone .

SoEmBeat

Jak tam wybrałeś już coś dla siebie? fajnie by było zamknąć temat udanym zakupem :)

Muda44

Wierze, że są lepsze wzmacniacze, mam tego świadomość tylko, że to co mam mi wystarcza. Osiągnąłem na razie to co chciałem uzyskać - słucham muzyki z przyjemnością gdzie wcześniej zawsze coś było nie tak.

Dokładnie tak trzymać w końcu to Ty będziesz słuchał na co dzień swojego systemu, a nie nikt obcy najważniejsze, że Tobie pasuje.

Pozdrawiam

Nie wiem czy zakup będzie udany jak kupię to się dowiem :) Będę polował na tego Grundiga lub dołożę do PM-75 zobaczymy. Jeżeli uda mi się dobrać odpowiedni wzmacniacz do Infinity RS 5001 to napisze :)

Napisano 31.12.2013 - 10:56

Użytkownik Croowab dnia 31.12.2013 - 00:36 napisał

Zamiast c320 zdecydowanie lepszą opcją jest nad 317, lub słąbszy 314

Pisze o zmodyfikowanym C320 bo w oryginale jest to cienizna jak reszta szarych NADów .

Po modzie 320 ten 317 , 314 to żart :)

Przepraszam za odgrzewanie kotletsona, muda a powiedz mi czy wymiana przedwzmacniacza (po prostu na jakiś inny lepsiejszy oddzielny klocek) i podłączenie go pod nada (nad jako koncówka) wywołuje podobny efekt? W sensie też wzrost jakościowy jest znaczny? Czy jednak lepiej po prostu dać mostek i obejść przedwzmacniacz i wrzucić kondy jak Ty?

Przepraszam za odgrzewanie kotletsona, muda a powiedz mi czy wymiana przedwzmacniacza (po prostu na jakiś inny lepsiejszy oddzielny klocek) i podłączenie go pod nada (nad jako koncówka) wywołuje podobny efekt? W sensie też wzrost jakościowy jest znaczny? Czy jednak lepiej po prostu dać mostek i obejść przedwzmacniacz i wrzucić kondy jak Ty?

Dodatkowy preamp to dodatkowy kabel i elementy które psują brzmienie . Ja wycinam to wszytko i zostaje końcówka sterowana pasywką i selektor wejść .

Oczywiście trzeba to zrobić umiejętnie .

NADY mają ten układzik soft clipping i jak użyjesz NADa w roli końcówki to sygnał i tak będzie przez niego przechodził . Tak więc najlepiej to wyciąć .

Dobrym rozwiązaniem jest DAC z regulacją głośności . Wtedy omijasz dodatkowy kabel i masę układów . Sam inny preamp to też rozwiązanie ale taki kosztuje więcej niż sam NAD . Chyba że coś z DIY .

Podsumowując . Najtaniej , najprościej i najlepiej zrobić moda wzmaka .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.