Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zestaw amplituner + kolumny ?

yunior01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na początek dodam że jestem nowy, więc proszę o wyrozumiałość.

Zamierzam kupić jakieś solidna nagłośnienie, i też bardzo mi zależy żeby było zgrane ze sobą i wykorzystywało swoje możliwości, bo z tego co się orientuje to że wzmacniacz jest "wypasiony" to nie znaczy że będzie taki sam efekt dawał na wszystkich kolumnach.

Interesuje mnie sprzęt który można by było podłączyć do kompa, ale też i do jakiegoś odtwarzacza cd (w przyszłości zakupionego) bo muzyki słucham głównie z tych źródeł, jednakże do tv też będzie używany, no i marzę o gramofonie więc wcześniej czy później i on się pojawi icon_biggrin.gif

Jeżeli chodzi o walory słuchowe to właśnie ze względu na to że muzyki słucham dużo i często to też zależy mi na jakości dźwięku, ale też i na mocy ( tak po prostu jak będę chciał wku....-zdenerwować sąsiada to też żeby było czym).

Myślałem o czymś Denona ale to tylko z mojego zboczenia na niektóre firmy, więc niekoniecznie musi być akurat to.

Cena za zestaw to tak do 4koła maksymalnie, oczywiście jeżeli coś tańszego spełni wymagania to jak najbardziej na plus.

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Dodam że metraż pokoju to około 20-22m

https://www.audiostereo.pl/topic/108295-jaki-zestaw-amplituner-kolumny/

Witaj,

jeśli zależy Ci na stosunkowo mocnym, dynamicznie grającym systemie, który będzie podłączony do komputera, zwróć proszę uwagę na bardzo dobry wzmacniacz Cambridge Audio Azur 351A, który posiada wbudowany bardzo dobry przetwornik USB, umożliwiający bezpośrednie podłączenie wzmacniacza do komputera. Drugą alternatywą są sieciowe amplitunery stereofoniczne Yamaha R-N500 oraz Onkyo TX-8050, których funkcje sieciowe dają dostęp do plików zapisanych na komputerze, dysku NAS, do tysięcy stacji internetowych radiowych oraz innych źródeł cyfrowych.

W kwesti kolumn zwróciłbym Twoją uwagę na mocną konstrukcję Kef C7, Monitor Audio MR6, Melodika BL40.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

jeśli zależy Ci na stosunkowo mocnym, dynamicznie grającym systemie, który będzie podłączony do komputera, zwróć proszę uwagę na bardzo dobry wzmacniacz Cambridge Audio Azur 351A, który posiada wbudowany bardzo dobry przetwornik USB, umożliwiający bezpośrednie podłączenie wzmacniacza do komputera. Drugą alternatywą są sieciowe amplitunery stereofoniczne Yamaha R-N500 oraz Onkyo TX-8050, których funkcje sieciowe dają dostęp do plików zapisanych na komputerze, dysku NAS, do tysięcy stacji internetowych radiowych oraz innych źródeł cyfrowych.

W kwesti kolumn zwróciłbym Twoją uwagę na mocną konstrukcję Kef C7, Monitor Audio MR6, Melodika BL40.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Dzięki za propozycję, poczytałem troszkę o tych sprzętach i yamaha jest całkiem spoko, martwi mnie niestety że nie ma tam wejść HDMI co jest również moim wymogiem, ponieważ jestem też miłośnikiem kina, a niektóre filmy nabierają na wartości oglądane w takiej jakości.

W sumie to się zastanawiam czy nie lepszym rozwiązaniem byłby zestaw kina domowego, ale tak jak pisałem wcześniej trzeba to jakoś pogodzić z odtwarzaczem cd, komputerem, tv i mam nadzieję że juz w tym roku gramofonem, bedę wdzięczny za pomysły.

Zobacz co tv może zaserwować za sygnał, czy to optyczne a może ccoaxial. Ja mam podłączonego samsunga do NA7004 optycznym i z tv idzie mi sygnał na niego właśnie w ten sposób.

Wysłane z mojego Z30 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

Zobacz co tv może zaserwować za sygnał, czy to optyczne a może ccoaxial. Ja mam podłączonego samsunga do NA7004 optycznym i z tv idzie mi sygnał na niego właśnie w ten sposób.

Wysłane z mojego Z30 przy użyciu Tapatalka

Póki co to tv jest bo jest, nawet nie mój i kiedyś się go wymieni, a priorytetem jest komplet muzyczny, co by muzyczka hulała elegancko, więc wzmacniacz (aplituner) + cd/dvd/hd odtwarzacz + solidne kolumny, no i jeszcze gramofonik do tego dojdzie mam nadzieję w tym roku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.