Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofony Visonik 3610, Altus P-100 i Nordmende 1010

Robertx21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem nowym forumowiczem więc się na początek przedstawić. Nazywam się Robert jestem z Podkarpacia.

Prosił bym o pomoc w temacie, posiadam trzy gramofony : Visonik 3610, Altus P-100 i Nordmende 1010, wszystkie sprawne.

Mój problem to taki że o 2 za dużo, chcę się pozbyć dwóch i nie wiem który pozostawić sobie.

Może powiem do czego je podłączam i jakiego gatunku muzyki słucham.

Zestaw pierwszy: Radmor 5102 TE, z korektorem 5470

Zestaw drugi Wzmacniacz Siemens RV 310 , korektor TENSAI TQ 250

Zestawy kolumn 1) Kenwood JL -799, 2) Heco PRECISION 100

Muzyka: przede wszystkim polski rock i ogólnie rock.

Powiem że nie interesuje mnie cena za jaką mogę je sprzedać, chodzi raczej o jakość techniczną, bezawaryjność i oczywiście jakość odtwarzania.

Jeżeli coś napisałem nie zrozumiale lub nie w tym dziale to wybaczcie nowemu :)

Nie ma się nad czym zastanawiac ;) radmor to syf gdyż końcówka mocy oparta jest o stare i wolne tranzystory 2n3055 mające "rozleniwiony" a także kluchowaty bas nie wspomnę już o zniekształconych srednich oraz braku wysokich tonów (uporczywe cyk cyk ala Tonsil)

Nie ma się nad czym zastanawiac ;) radmor to syf gdyż końcówka mocy oparta jest o stare i wolne tranzystory 2n3055 mające "rozleniwiony" a także kluchowaty bas nie wspomnę już o zniekształconych srednich oraz braku wysokich tonów (uporczywe cyk cyk ala Tonsil)

Napisz to na PW Radmrusiowi:-)))

ahhahahahaa domyślam się ,że zadowolony nie byłby :D hihihii ps. to były dobre tranzystory w latach 80 tych :) wówczas gdy polskie głosniki niskotonowe nie miały basu :) i taki tandem 2n3055 plus np,. altus brzmial miekko dla ucha :)ale tylko na basie bo srednica i wysokie (mają również na to wpływ badziewiaste komunistyczne kondensatory:x ) to masakra dla uszu :x generalnei uwazam,ze tonsile i radmory oraz diory zdemoralizowały uszy młodzieży lat osiemdziesiątych :(((

generalnei uwazam,ze tonsile i radmory oraz diory zdemoralizowały uszy młodzieży lat osiemdziesiątych :(((

Jakos generalnie nie czuje sie zdemoralizowany.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Dzięki wszystkim za opinie.

To miał być temat dotyczący wyboru sprzętu a przerodził się w słowne potyczki.

Jeżeli chodzi o sprzęt z lat 70 i 80 jest to klasyk i nie podlega dyskusji , a jak brzmi to jest każdego słuchacza indywidualne odczucie. Najważniejszą rzeczą to abyśmy nie pluli na to co stworzyli nasi inżynierowie, bo dzisiejsi mając cały potencjał i nic.

Temat wyczerpany proszę o zamknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.