Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  61 członków

Amphion Klub

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.07.2024 o 17:09, whir napisał:

Jak testy? Działałeś już?

Niestety cisza póki co. Wystawiłem swój set atolla na sprzedaż póki co.

Planuję wypad do q21 na odsłuch kilku integr z moimi amphionami.

W planie m.in bladelius,  atoll in300 i coś  jeszcze 😎

• 3 miesiące później...

Co tu tak cicho? 😉

melduję się ze zmianami w torze:

-moje 3ls dostały zestaw izolatorów IsoAcoustics Gaia III - udało się trafić niemal nowe za połowę ceny, polecam każdemu ten upgrade, uogólniona poprawa wrażeń dźwiękowych, m.in. basu, który jest ładnie trzymany w ryzach,

-przypadkiem kupiłem wiekową Integrę Bladeliusa (s.a.t. amplifix) - od miesiąca słucham jej godzinami - jak dla mnie znaczna poprawa dźwięku w porównaniu do dzielonego Atolla (Integra jest nieco słabsza na papierze - ale to co robi z amphionami robi na mnie spore wrażenie 🙂 )

• 3 miesiące później...

Witam wszystkich, mój zestaw to Amphion Helium 520 + Cyrus One Cast. Chciałbym zmienić wzmacniacz na jakąś integrę pozwalającą słuchać muzyki przy niskiej głośności zachowując jak największa szczegółowość utworów. Budżet 30.000 zł. Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady.    

Spory budżet jak na te kolumny - osobiście przeskoczyłbym na wyższą serię kolumn i do tego jakaś integra.

Ja łączę argony 3ls z Integrą Bladeliusa - efekt jest super.

Już przy cichym słuchaniu dźwięk ma odpowiedni kaliber i rozmach.

Więc z nowych integr tej marki polecę model Tyr albo Brage (klasa A) i do niej jakieś amphiony z serii argon.

Dzięki Kawas za podpowiedź. Zmiany planuję zacząć od wzmacniacza. Jestem ciekawy jak zagrają moje kolumny z lepszym wzmacniaczem bo uważam je za bardzo dobry produkt a posiadany Cyrus nie daje im się do końca rozwinąć. Docelowo chciałbym kiedyś zmienić je na Argony 7ls. Niestety używki praktycznie niedostępne na rynku. 

W dniu 24.01.2025 o 08:37, Paweł1982 napisał:

Witam wszystkich, mój zestaw to Amphion Helium 520 + Cyrus One Cast. Chciałbym zmienić wzmacniacz na jakąś integrę pozwalającą słuchać muzyki przy niskiej głośności zachowując jak największa szczegółowość utworów. Budżet 30.000 zł. Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady.    

wprawdzie nie mam teraz amphionów (ale założyłem ten klub hahaha), ale ma od ponad tygodnia luxmana l-505z i ma on takie magiczne coś jak przycisk loudness i słuchanie bardzo cicho stało się zupełnie nowym doświadczeniem 😉

a poza tym to kawał pieca i spokojnie się zmieścisz grubo poniżej 30k. Niezwykle przejrzysty, ale zachowuje kulturę przy tym. Nowa seria luxmana to jest bardzo ciekawa sprawa.

Nie wiem, jak to zagra helium, ale jestem bardzo ciekaw...czy ma sens łączyć relatywnie tanie głośniki z takim piecem? to już zależy od efektu moim zdaniem.

????

W dniu 28.01.2025 o 09:05, Paweł1982 napisał:

Dzięki Kawas za podpowiedź. Zmiany planuję zacząć od wzmacniacza. Jestem ciekawy jak zagrają moje kolumny z lepszym wzmacniaczem bo uważam je za bardzo dobry produkt a posiadany Cyrus nie daje im się do końca rozwinąć. Docelowo chciałbym kiedyś zmienić je na Argony 7ls. Niestety używki praktycznie niedostępne na rynku. 

Właśnie mi się przypomniało- Kolega z forum łączył amphiony z elektroniką moon'a. Z tego co czytałem- to było spektakularne połączenie.

• 2 tygodnie później...
W dniu 24.01.2025 o 19:45, Kawas napisał:

Spory budżet jak na te kolumny - osobiście przeskoczyłbym na wyższą serię kolumn i do tego jakaś integra.

Ja łączę argony 3ls z Integrą Bladeliusa - efekt jest super.

Już przy cichym słuchaniu dźwięk ma odpowiedni kaliber i rozmach.

Więc z nowych integr tej marki polecę model Tyr albo Brage (klasa A) i do niej jakieś amphiony z serii argon.

Za Waszą namową zdecydowałem się że zacznę zmiany z niższej półki. Znalazłem na olx polecanego Bladelius https://www.olx.pl/d/oferta/bladelius-brage-45w-w-klasie-a-CID99-ID14hO9Q.html?reason=observed_ad. Teraz prośba o doradztwo w doborze dobrego Dac-a. Budżet +- 7000 najlepiej używany oczywiście;) Co myślicie n.t. Mytek Brooklyn? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.