Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowa myjka DIY

tomasz_pianista

Rekomendowane odpowiedzi

Ahaja ja użyłem taśmy dwustronnej by "przytrzymać" jak montowałem do uchwytu ręcznej szczoteczki i dawało radę chodzi oto by nie było fałd podczas przyklejania superglue

btw patex jest zarąbisty przykleiłem szybę do aluminium(duży kawałek) na bardzo małej powierzchni roboczej i trzyma się 4 lata

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Panowie, proszę nie wyważać otwartych drzwi. Napisałem, że jadę od roku na Butaprenie (bez podtekstów!) i jest bardzo dobrze. Bazując na rysunku arnipl - tak to właśnie zrobiłem, tylko nie stosowałem taśmy dwustronnej, za to całą powierzchnię nasmarowałem rzeczonym klejem. Trzeba pamiętać, żeby odczekać jakieś 10 min. zanim nałoży się materiał. Trzyma jak cholera, nic się nie rozpuszcza, nie wchodzi w reakcję, działa znakomicie.

Aksamitkę przykleiłem butaprenem. Smarowałem pędzlem aksamitkę i rurkę ssącą, a po przeschnięciu wolno, delikatnie dociskałem aksamitkę do rurki, poczynając od jej środka. Brzeg aksamitki jest wprowadzony do szczeliny rurki z pewnym zapasem i tam zaczynałem dociskanie. Dzięki takiemu rozwiązaniu brzeg (początek) aksamitki z klejem nie ma prawa stykać się z płytą. Wykonanie nowej ssawki jest proste i w miarę szybkie, nie ma więc potrzeby odklejania materiału i przyklejania nowego. Wzdłuż szczeliny, po obu jej stronach dokleiłem cienkie „wypustki”, które następnie lekko zaszlifowałem na papierze ściernym położonym na płaskiej powierzchni, dlatego linia ssąca jest idealnie równa. Wspomniana wypustka kończy się tuż przed zgrubieniem winyla na jego zewnętrznym obwodzie, ale aksamitka jest o kilka milimetrów dłuższa, dzięki czemu profil wyklejki dobrze dopasowuje się do powierzchni całej płyty.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Smarowałem pędzlem (.....) rurkę ssącą, a po przeschnięciu wolno, delikatnie dociskałem (...) do rurki, poczynając od jej środka. Brzeg (...) jest wprowadzony do szczeliny rurki z pewnym zapasem i tam zaczynałem dociskanie.

:) Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, literatura erotyczna ? :)

Czyli problem rozwiązany butapren + delikatny naddatek przy szczelinie. Btw za jednym zamachem można sobie zrobić kilka rozmiarów

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Smarowałem pędzlem (.....) rurkę ssącą, a po przeschnięciu wolno, delikatnie dociskałem (...) do rurki, poczynając od jej środka. Brzeg (...) jest wprowadzony do szczeliny rurki z pewnym zapasem i tam zaczynałem dociskanie.

Znakomite!

Nie ma to jak dobre poczucie humoru :)

to w ramach przerywnika. Może już znacie.

Uwaga mocne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

to w ramach przerywnika. Może już znacie.

Uwaga mocne.

Ukryta Zawartość

garnki na scianie robią robotę

Ukryta Zawartość

Ironią losu jest fakt, że ten "miszcz" zawodowo zajmuje się handlem winylami i uchodzi w środowisku za znawcę. Tacy ludzie szkodzą najbardziej, bo inni skłonni są im wierzyć - w końcu facet ma sklep z płytami i duże doświadczenie. Straszne!

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.