Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 326 BEE + REL T5 ?

kominiarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewien problem jak w temacie jestem posiadaczem w/w wzmacniacza + odtwarzacz również nada + kolumny MA BX6 , , chciałbym dokupic do tego zestawu subwoofer ( 70 % muzyka , 30 % film ) . Proszę o info czy w ogóle mam szansę na dokupienie do tego zestawu suba ? w pewnym sklepie dowiedziałem się że to jest beznadziejny wydatek pieniędzy gdyż akurat ten wzmak nie pokaże zalet żadnego suba ? ---- i teraz nie wiem co zrobić na pewno wezmę tego rela na test do domu ( ok 20 m2 ) ale moze ktoś podpowie ? Na temat tego suba nie będe sie wypowiadał bo każdy zainteresowany wie ------ proszę o pomoc

Grzesiek

https://www.audiostereo.pl/topic/108628-nad-c-326-bee-rel-t5/

Kto Ci powiedział, że wzmacniacz nie pokaże zalet suba:)?

Na aktywny subwoofer dajesz tylko sygnał, on sam ma swój wzmacniacz i daje kopa na membranę. Chyba, że chcesz tylko skrzynie basową i wzmacniać ją z nada, wtedy nie mam pojęcia jak to będzie. Popatrz sobie zresztą na wykresy nawet słabszych nadów (c315) przecież on przy 10hz ma tylko -0,5 db....

W c326 dajesz suba pod wyjście sub1 i koniec.

Na aktywny subwoofer dajesz tylko sygnał, on sam ma swój wzmacniacz i daje kopa na membranę. Chyba, że chcesz tylko skrzynie basową i wzmacniać ją z nada, wtedy nie mam pojęcia jak to będzie. Popatrz sobie zresztą na wykresy nawet słabszych nadów (c315) przecież on przy 10hz ma tylko -0,5 db....

Cześć dzieki za odpowiedz mhm powiedział mi o tym sprzedawca Velodyne :) po prostu mimo ze jestem synem elektryka to w tych sprawach jestem zielony nie stety - -- po prostu chcę wzmocnienia niższych rejestrów głownie w filmach ale tak jak powiedziałem filmy to tylko ok 30 % reszta to muza i głównie z CD ale to tez podobno nie na wieczność ?

Mam tylko pytanie

Czy zakup sub a za ok 2k da mi to co chcę ?

Cześć dzieki za odpowiedz mhm powiedział mi o tym sprzedawca Velodyne :)

Słuchaj sprzedawców to zimą będziesz w sandałach chodził. Niestety tak się składa że większość sprzedawców to panowie z przypadku, i znajdują się, tak znajdują się, przebywają bo tak można nazwać ich bytność w sklepach nie dlatego że są melomanami czy obcowanie ze sprzętem audio to ich hobby albo część życia. Oni są tam tylko dlatego bo szef to ziomal i zatrudnił takiego jednego z drugim. Niestety tak to wygląda i jeśli niby fachowiec rzuca cytatami z kolorowych gazetek a nawet przytacza całe wypowiedzi z forum to co to za sprzedawca to zwykły sklepowy równie dobrze sprawdzi się na stoisku z warzywami.

Idź na przykład na Aleję Krakowską w Warszawie to się dowiesz ze EL84 jest bardzo rzadką, egzotyczną wręcz lampą. W audio zupełnie nie wykorzystywaną w obecnych czasach. Nie wspominając już o 6s33s.

Wracając do tematu najlepiej przekonać się samemu moim zdaniem jak Rela dobrze regulujesz to powinieneś mieć szybki całkiem niezły i bez dudnień bas. Chociaż do 20 merów mógłby to być T7 ale to większe pieniądze. Najlepiej wypożycz i sam się przekonaj.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Mam tylko pytanie

Czy zakup sub a za ok 2k da mi to co chcę ?

za 2k napewno nie rel, lepiej dosyp do sakiewki pare monet i kup

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo

Ukryta Zawartość

pozdro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

REL jak najbardziej dobrze będzie współpracował z Twoim systemem, tak więc jeśli brakuje Ci basu, to spróbuj właśnie tego RELa. Jeśli REL nie zagra dobrze, to problem nie będzie leżał po stronie wzmacniacza, tylko z dużym prawdopodobieństwem po stronie akustyki pomieszczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Nie wiem co kolega ma na myśli,żebyś Rela nie kupował-i poleca inne,ale z tego co wiem,to jedna z lepszych-jak nie najlepsza firma która robi suby które się znakomicie nadają do słuchania muzyki.-o ile jest on potrzebny.

Po następne,Rela nie podłączasz w wyjście sub,tylko pod gniazda głośnikowe,tam gdzie kolumny(wyjście wysokopoziomowe) kabelkiem speakon który jest w zestawie.-najlepsze połączenie,bo jest i standard.

Po następne do 20m2 też bym celował w T-7.

I po następne 2000 koła ci spokojnie wystarczy,ale zabierz do domu i posłuchaj jak to będzie,bo faktycznie może akustyka strasznie kuleje i szkoda by było zaraz odsprzedawać z lekką stratą.

Możesz z ciekawości zabrać do domu i Velodyne,też się sprawdzają w muzyce,mają różne regulacje itd-jak kto lubi.

2500 koła na T-7,2000 może być mało-chociaż trzeba szukać.

Dzięki za wszystkie wypowiedzi nie pozostaje mi nic innego jak faktycznie wypożyczyć i posłuchać w domu zacznę od REL T5 ( zmierzyłem jeszcze raz pokój i wyszło ze to ok 18 m2 ) . No i przede wszystkim uspokoiliście mnie swoimi głosami ,że spokojnie mogę pod mój zestaw podłączyć subwoofer .

Jeszcze raz Dziekuję i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.