Skocz do zawartości
IGNORED

Ustroje akustyczne - czy pomogą choć trochę w tym ustawieniu?

rmgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

po przeprowadzce poprzednie systemy, złożone dzięki Waszej pomocy, musiały ... odejść, niestety.

Pozostały Microlaby Solo 7c, audinst mx i źródło - mac book pro.

Pokój - niewielki 8-9m2 , kolumny wielkie. Miejsca mało, ja swoje "stanowisko" mam w prawym rogu.

Czy danie pianek lub innych ustrojów akustycznych na ścianę przy prawej kolumnie, za kolumny z tyłu

i na ścianę za mną dadzą jakiś pozytywny efekt?

Kolumny stoją w odległości niecałego metra od siebie i, po trójkącie, metr ode mnie. Czy np. zatkanie pianką

otworów basowych z tyłu to dobry pomysł?

Pozdrawiam Noworocznie,

R.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie chcę Cię martwić, ale w tym ustawieniu to nawet audiofilskie powietrze o zapachu kubańskiego cygara, przełamane smakiem whiskey, wpuszczane z butli pod ciśnieniem nie pomoże...

Nie mniej jednak życzę miłych, wielogodzinnych odsłuchów i również pozdrawiam noworocznie ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.