Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego bas się zmienia?

mauryc

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, jak juz jezdzisz - ustaw lewa kolumne z PRAWEJ strony szafki, ok 70 cm od sciany. Druga kolumne symetrycznie wzgledem ROGU pomieszczenia. Jednym slowem os symetrii stereo po przekatnej pokoju.

Brak KABLA, a żeby przesunąć półkę ze wzmacholem musze troche się pobawić

kiedyś miałem takie ustawienie, basu dużo ale jak widać tylko z jednego głośnika!!!

[obrazekLUKASZ-167643_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No coz, ja wymiekkam powoli - temat mnie bardzo interesuje ze wzgledu na wlasne problemy z akustyka pomieszczenia ze skosem. Zerknij do watku 10594. Ja juz powoli mysle o adaptacji garazu na sale kinowo-odsluchowa...

Zrobiłem test i oto wyniki. Może co wam to powie:

[obrazekLUKASZ-168272_1.jpg] [obrazekLUKASZ-168272_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3813-100003528 1170258823_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprobuj jeszcze poobracac kolumnami, czasem wystarczy lekko je obrocic do siebie / od siebie (we wlasnych osiach) doslownie wystarczą 1 centymetrowe roznice zmiany kierunku aby bass nagle sie pojawil. U mnie tez bylo kiepsko, ale wystarczylo zaprosic jednego obeznanego forumowicza na odsluch - czlowiek uczynił dwa ruchy i moje problemy z ustawieniem kolumn przestaly istniec!!!

Sprobuj zwrocic kolumny bardziej do siebie - aby linie utworzone przez dogięcie kolumn krzyżowały się znacznie przed miejscem odsluchu (fotelem).

Tyle ode mnie.

Pozdr

Zaraz, zaraz, Mauryc, w pierwszym wpisie stwierdziłeś, że w miejscu odsłuchowym bas dudni - czyli jest go za dużo, a na rysunku podajesz, że jest tam "zero basu". Ja se ne razumim.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.