Skocz do zawartości
IGNORED

Bose Acoustimass 10 & Pioneer VSX-1123

13Radziu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem świeżakiem na forum. Chce kupic w niedalekiej przyszłości zestaw kina domowego. Czytałem kilka tematów na ten temat. NIestety nie bede miał wielkiego salonu - 35m/2 z aneksem kuchennym, wiec kolumny wolnostojące odpadaja. Będą powieszone. Rozpatruje zakup takiego zestawu jak w temacie (zaznacze, że moge miec go w bardzo dobrej cenie 1350 euro-przynajmniej tak mi sie wydaje, ze to dobra).

Czy waszym zdaniem jest to dobra konfiguracja i czy bedzie mialo dobre brzmienie. Może w tej cenie coś lepszego zaoferujecie.

Pozrawiam Radek

https://www.audiostereo.pl/topic/108948-bose-acoustimass-10-pioneer-vsx-1123/

kolumienki to kina są świetne. Dają bardzo dobre wrażenia odsłuchowe.

Pytanie jakiego amplitunera potrzebujesz. Accoustimasy mają swój wzmacniacz więc tu nie będzie Ci potrzebna moc. Szukał bym takiego z jak najlepsza auto kalibracją głośników. Coś z Audysseyem 515 lub 616 Od Onkyo. Nie miałem styczności jak to działa z Pioneerowskim MCACC

Pomijajac sprawe ze cena za ten zestaw nie jest zbyt atrakcyjna, to kino domowe Bose nie ciesza sie dobra opinia. Popatrz na ebay, znajdziesz pelno malo uzywanych zestawow za polowe ceny nowego, ktore nie znajduja kupcow.

Pomijajac sprawe ze cena za ten zestaw nie jest zbyt atrakcyjna, to kino domowe Bose nie ciesza sie dobra opinia. Popatrz na ebay, znajdziesz pelno malo uzywanych zestawow za polowe ceny nowego, ktore nie znajduja kupcow.

No dobrze. Jedni pisza, ze bardzo dobre inni , ze slabe. To moze jakas alternatywa ??? Cos do 6 moze 7 tysiecy. Po dluzszym przemysleniu i przeczytaniu kilku tematow na forum, moze i bym wygospodarowal miejsce na kolumny wolnostojace, tylko nie wiem czy to nie zepsuje mi wygladu salonu. Jak mialbym sie zdecydowac na takie rozwiazanie to chyba chcialbym Amplituner z wyjsciem pre-out i wzmacniacz stereo do tego. Ale przypuszczam , ze do 7 tysiecy to bym kupil ale bez kolumn.

nie wiem jak jest z MCACC wiec tu się nie wyopowiem Wiem że Audyssey działa bardzo dobrze.

to kino domowe Bose nie ciesza sie dobra opinia

Myślę że wynika to z nieznajomości i lekkiej obawy kupujących w Polsce.

To co małe musi byc u nas tanie. Jak ktoś ma do wydania 7k to tylko kolumny podłogowe. I bez dyskusji. Owszem dadza one lepsze efekty stereo. Ale czy kina?

Kto z WAS słyszał poprawnie ustawione kino z głosnikami Bose w domowym zaciszu? Dzwiek dobiega ze wsząd ma poteżny subufer. Czy nie o to w kinie chodzi? A owszem zestawy sa drogie.

U mnie w miescie na Accoustimasach 10 jest nagłosinona jedna knajpka. Leci tam cały czas Jazz, gra to rewelacyjnie a głośników w ogóle nie widać.

Według mnie jest to produkt jak najbardziej niszowy, i wybierze go tylko ten który na prawdę potrzebuje małego mocnego dobrze grającego zestawu.

Dzieki za opinie na temat zestawu Bose, teraz jeszcze mnie interesuje ten Pioneer, chcialbym zeby ktos sie wypowiedzial na jego temat. Czy dobrze bedzie garal z tymi glosnikami i czy w ogole jest warty swojej ceny.

• 1 miesiąc później...

Swego czasu Bose miał taką akcję promocyjną i oferował zestawy Acoustimass 10 z niższym modelem Pioneer VSX-527. Świadczy to o tym, że firma ma zaufanie do pionka skoro powierzyła mu napędzanie swoich kolumn.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.