Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 50

Rekomendowane odpowiedzi

Bez przesady. Brzmienie jest ok i to chwalili użytkownicy. Padły dwa czy trzy ale to nie koniec świata. Pamiętam jak około 2000r kupiłem dvd Philipsa Q50 za 2700pln. Łącznie odtworzył może 7 filmów i padł. Serwis na przedpolu w Warszawie naprawiał go 6 razy. Ostatecznie odmówili kolejnych napraw i tyle. Mam go do dziś w garażowej szafie :(

Od tamtej pory omijam i firmę i serwis dalekim łukiem.

W tamtym czasie masowo padały produkty marantza wykupionego przez Philipsa lecz mimo to firma cieszy się dużym powodzeniem.

Może usterki serii pd mają coś wspólnego z głośnym napędem Oriona.

Pamiętam jak około 2000r kupiłem dvd Philipsa Q50 za 2700pln.

Dobra dobra. Ja kupiłem mini wieżę Philipsa w 2001r i chodziła często (cd, kasety radio) przez 6 lat bez problemu i dalej chodzi bo sprzedałem znajomemu. 6 lat chodzi byle wieża a tu kupujesz cedek i pada po 3 miesiącach??

Może usterki serii pd mają coś wspólnego z głośnym napędem Oriona.

Z pewnoscią nie popisali sie tym napedem. Orion to firma produkujaca kiedys telewizory. Moze tv robili jakos, ale napędy im nie wychodzą

Edytowane przez Dali_User

Tak oto wykreowane na tym forum CD , dopóki nie zakupiło go więcej osób , było super , jakie to proste prawda ? :)

Wystarczyło kilka miesięcy by zrewidować opinie , brawo i szacunek dla uczciwości posiadaczy PD - 50 .

Kto to wykreował ten odtwarzacz ? hmm , aaa już wiem , nie posiada go już nawet . :)

Odtwarzacz gra bardzo dobrze a kto mógł przewidzieć że po kilku miesiącach zaczną się problemy z napędami ?

Nic z tego nie miałem i nie mam a za to że polecę coś fajnego na forum później czytam jak jakiś patafian szuka dziury w całym .

Sam rusz 4 litery , kup coś nowego , przetestuj i dla dobra forum to opisz a nie tylko trzeszczeć jak stary tetryk potrafisz .

Proponuję by moderacja zmieniła tytuł na "pIoneer PD 50-padaka XXI wieku"

Przesadzasz .

Poczytaj o czymś takim jak Krell SACD który jako nowy kosztował ponad 20 000zł a wiele egzemplarzy jako nowe z pudełka miały wadliwe napędy .

Czas pokaże co dalej będzie a nie sądzę że jak przypadków będzie dużo Pioneer nic z tym nie zrobi .

Odtwarzacz gra bardzo dobrze a kto mógł przewidzieć że po kilku miesiącach zaczną się problemy z napędami ?

To ze player jak na takie pieniądze jest sensownie zbudowany i pewnie gra niezle (nawet w Audio video zauwazyli) to pewnie prawda.

Przesadzasz .

Poczytaj o czymś takim jak Krell SACD który jako nowy kosztował ponad 20 000zł a wiele egzemplarzy jako nowe z pudełka miały wadliwe napędy .

Czas pokaże co dalej będzie a nie sądzę że jak przypadków będzie dużo Pioneer nic z tym nie zrobi .

Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie ale cos jest nie tak. Yamahę cd s 700 na przykład tez tu na forum paru kupiło (w tym ja) ale takich problemów nie było.

Gość rydz

(Konto usunięte)

DO MUDA ! :)

Kolega poniżej prawidłowo już cię podsumował , nie mam nic wiecej do dodania . :)

miszczu wyzej sr...sz niz du...e masz

Edytowane przez rydz

Kolega poniżej prawidłowo już cię podsumował , nie mam nic wiecej do dodania . :)

Swój swojego zawsze znajdzie .

Masz coś do powiedzenia w temacie i na temat ?

Miałeś Pioneera PD50 ?

STANDARD .

Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie ale cos jest nie tak. Yamahę cd s 700 na przykład tez tu na forum paru kupiło (w tym ja) ale takich problemów nie było.

Problemy z nową elektroniką są wszędzie .

Dlatego wzmacniacz mam Made In Japan a cześć urządzeń sprzed lat .

Ja gwarancji nie mam. Sprzedam za bezcen albo wrzucę do pobliskiego rowu

Zapytaj w serwisie, kolega też nie miał gwarancji, ale po numerze seryjnym udało się w serwisie ustalić, że sprzęt jeszcze jest na gwarancji i dalej wszystko poszło gładko.

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Zapytaj w serwisie, kolega też nie miał gwarancji, ale po numerze seryjnym udało się w serwisie ustalić, że sprzęt jeszcze jest na gwarancji i dalej wszystko poszło gładko.

Pioneera wystawiłem za grosze. Ktos kupi wymieni laser i moze będzie to grało. Jeden kupiec zainteresowany graniem po usb więc mu niepotrzebny napęd. Kasę na nowy sprzęt juz mam. Nie będzie to Pioneer :)

Ktos kupi wymieni laser i moze będzie to grało.

Po co, skoro jest duża szansa, że serwis przywróci Ci go do stanu sprawności na swój koszt?

"...dźwięk oceniać dostępnym osobniczo aparatem do tego stworzonym a nie logiczna połówką mózgu." Ś.P. Mamel

Po co, skoro jest duża szansa, że serwis przywróci Ci go do stanu sprawności na swój koszt?

Do serwisu mam trochę drogi a nie mam czasu i szkoda mi pieniędzy by sie w to pchac. 20 000 na tym nie tracę:)

Będzie wesoło jeśli się okaże że to wina softu a nie napędu

sądzisz, że jest na to szansa? wtedy raczej usterka byłaby od samego początku lub byłaby do zlikwidowania po wyłączeniu z sieci?

a z drugiej strony jeśli nie czyta lub przeskakuje na nowych - może faktycznie to nie laser

Edytowane przez Krzysztof_54067

Poczekamy zobaczymy. Gdyby forumowicze kupili tyle samo odtwarzaczy innej marki to istnieje duże prawdopodobieństwo że byłoby podobnie. Jakoś nikt nie pisze że padła pd70. Czy to znaczy że jest mniej awaryjna? :)

Poczekamy zobaczymy. Gdyby forumowicze kupili tyle samo odtwarzaczy innej marki to istnieje duże prawdopodobieństwo że byłoby podobnie. Jakoś nikt nie pisze że padła pd70. Czy to znaczy że jest mniej awaryjna? :)

Więcej niż 10-15 pd-50 to tu chyba nie ma, a przynajmniej właściciele się nie ujawniają. Z tego co najmniej 5 jest wadliwych/głośnych...

Więcej niż 10-15 pd-50 to tu chyba nie ma, a przynajmniej właściciele się nie ujawniają. Z tego co najmniej 5 jest wadliwych/głośnych.

Warto jeszcze wziąć jeszcze pod uwagę:

- grupę Klientów czytających opinie a nie angażujących się w udzielanie na forum,

- statystykę mówiącą, że trzykrotnie więcej osób chętniej chce się wypowiadać o negatywnych doświadczeniach, czyli jeśli nie działa - pochwali się tym 3 razy więcej osób niż będą się chwalić poprawnym działaniem Ci, którym działa.

Kupiłem juz nowy CD i temat nowych "wyrobów" Pioneera uwazam za zamkniety.

To co piszesz i robisz kupy się nie trzyma .

Najpierw nie ma kasy i kupujesz PD 10 .

Ostro uczestniczysz w tematach o nowych odtwarzaczach Pioneera i zaraz twój pada .

Na zdjęciu aukcji ( jak to ta aukcja ) widać nieudolne próby grzebania w odtwarzaczu .

Zamiast oddać do naprawy ( no fakt , po takich śladach serwis odpada ) i nie stracić kasy nagle się okazuje że co tam te parę stów i już jest następny .

To co piszesz i robisz kupy się nie trzyma .

Najpierw nie ma kasy i kupujesz PD 10 .

Ostro uczestniczysz w tematach o nowych odtwarzaczach Pioneera i zaraz twój pada .

Na zdjęciu aukcji ( jak to ta aukcja ) widać nieudolne próby grzebania w odtwarzaczu .

Zamiast oddać do naprawy ( no fakt , po takich śladach serwis odpada ) i nie stracić kasy nagle się okazuje że co tam te parę stów i już jest następny .

A ja nie rozumiem dlaczego sie czepiasz. Gdyby ten Pioneer działał jak trzeba nie było by problemu. Próby grzebania nie były nieudolne, otworzyłem by zobaczyc czy da sie jakos laser przeczyscic. Niestety kupiłem sprzęt taniej i bez gwarancji więc do serwisu nie mogę oddac. No własnie co tam parę stów a trochę trzeba by wybulic jadąc do miasta do serwisu i płacąc za laser i robociznę :) teraz jasno?

A ja nie rozumiem dlaczego sie czepiasz.

Nie czepiam , tak patrząc z boku dziwnie to wygląda ;)

Próby grzebania nie były nieudolne

Teraz się przyczepię - tak zmasakrować sprzęt przy próbie rozkręcenia :p

Coś ty tą pokrywę brechą do kół ściągał ?

;)

Gdyby nie to to bym sam go kupił .

Niestety kupiłem sprzęt taniej i bez gwarancji więc do serwisu nie mogę oddac.

Nie kupuje się nowego sprzętu bez gwarancji .

No własnie co tam parę stów a trochę trzeba by wybulic jadąc do miasta do serwisu i płacąc za laser i robociznę :) teraz jasno?

Tak to wychodzi kombinowanie .

Dobrze że PD10 a nie PD 50 .

Pochwal się co kupiłeś i oby ci nowy nabytek służył bezawaryjnie .

Edytowane przez muda44

Coś ty tą pokrywę brechą do kół ściągał ?

Kumpel pomagał łomem a ja napier... młotem :)

Tak to wychodzi kombinowanie .

Pluję do dzis w brodę że poskapiłem 200zł

Kupiłem Denona DCD 1500 AE

Kumpel pomagał łomem a ja napier... młotem :)

A widzisz ! Jak w trakcie odtwarzania to dlatego płyty przeskakiwały ;)

Pluję do dzis w brodę że poskapiłem 200zł

Przy nowym sprzęcie warto dodać te stówy na ewentualne niespodzianki .

Kupiłem Denona DCD 1500 AE

Ładny CDek chociaż znowu pytanie co z transportem ?

Dostępny ten mechanizm SACD ?

Edytowane przez muda44

Jak w trakcie odtwarzania to dlatego płyty przeskakiwały ;)

Sie wyjasniło :)

Ładny CDek chociaż znowu pytanie co z transportem ?

Dostępny ten mechanizm SACD ?

Dzwoniłem do Horna: laser jak i mechanizmy napędu są więc problemów w razie awarii nie będzie.

trochę trzeba by wybulic jadąc do miasta do serwisu i płacąc za laser i robociznę

w Pioneer zamawiasz kuriera na koszt serwisu, nie trzeba nigdzie jeździć, a gwarancje da się podtrzymać z numeru seryjnego, ale jak zmasakrowany to faktycznie inna sprawa, napisz jakie wrażenia z nowego nabytku

Edytowane przez Krzysztof_54067

• Pokaż nowe odpowiedzi