Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 50

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Bardzo się cieszę Dali_User, że nie jestem osamotniony w takim podejściu do tematu :-) bo przecież tu chodzi o muzykę a nie tylko klocki, kabelki, podkładki granitowe i inne wytryski :-).

Jasne, jeśli stać nas i możemy sobie polepszyć komfort wydobywający się z głośniczków, robimy to w miarę możliwości finansowych a do czasu polepszenia, nadal słuchamy i delektujemy się tym co mamy, ot taka prosta filozofia "Kowalskiego" :-).

Chętnie się przyłączę do tak zacnego klubu...

Pozdrawiam serdecznie :-)

Tzn jakiej mozliwosci nie ma?? bo nie rozumiem

Koledze chodziło o brak konta PayPal, karty kredytowej :-), nie wiem czy są inne opcje płacenia na "dżapanie" bo mnie akurat to obojętne, korzystam z wszystkich form płatności więc zakupuje różne dziwne rzeczy po świecie :-) no ale przecież zawsze mogę pomóc koledze i zakupić mu co potrzeba i rozliczyć to po polsku :-).

Chętnie się przyłączę do tak zacnego klubu...

Pozdrawiam serdecznie :-)

Witaj,

Zacny nie zacny ale również kochamy muzę z tą różnicą, że nie mamy "wolnych" 100.000 na kabelki i inne dziwne dodatki :-), ile możemy, tyle pakujemy w naszą pasję ale będziemy walczyć jak lwy ażeby polepszyć to co mamy :-).

Pozdrawiam.

Edytowane przez Grevor

no ale przecież zawsze mogę pomóc koledze i zakupić mu co potrzeba i rozliczyć to po polsku :-).

Super , za jakiś czas się zgłoszę na PW a w zamian mogę pomóc w modyfikacji tego PD50 za jakiś czas .

"wolnych" 100.000 na kabelki i inne dziwne dodatki :-)

PD50 bardzo dobrze gra z kablem Van Den Hul Orchid . Cena tego kabla jest niemal ceną tego odtwarzacza ale razem tworzą świetny duet .

Nie wiem czy w Twoim zestawieniu taki wydatek będzie miał sens ale jak będziesz miał możliwość to wypożycza taki za kaucją ze sklepu i sam się przekonaj .

PD50 bardzo dobrze gra z kablem Van Den Hul Orchid . Cena tego kabla jest niemal ceną tego odtwarzacza ale razem tworzą świetny duet .

Nie wiem czy w Twoim zestawieniu taki wydatek będzie miał sens ale jak będziesz miał możliwość to wypożycza taki za kaucją ze sklepu i sam się przekonaj .

Myślę, że jeszcze nie pora na taką ekstrawagancję gdyż wąskim gardłem nadal będzie kabelek głośnikowy Klotz Twinmax i tu też trzeba będzie zadziałać w swoim czasie i zakupić chociaż Audioquest Type 4 a wtedy jasne, wymiana wszystkich IC np. na Van Den Hulka :-).

P.S. Ja natomiast mogę pomóc w GSM bo takowe forum prowadzę od 5 lat :-). Samsung - fony, tablety.

Edytowane przez Grevor
Gość

(Konto usunięte)

Witaj,

Zacny nie zacny ale również kochamy muzę z tą różnicą, że nie mamy "wolnych" 100.000 na kabelki i inne dziwne dodatki :-), ile możemy, tyle pakujemy w naszą pasję ale będziemy walczyć jak lwy ażeby polepszyć to co mamy :-).

Pozdrawiam.

Nawet nie chodzi ile możemy, co ile jest sens wydać grając w naszych zwykłych warunkach mieszkaniowych...no może po małych modyfikacjach...nie oszukujmy się w naszych małych klitkach nie uzyskamy warunków koncertowych...a jesli już, to kosztem współmieszkańców i sąsiadów...nie moja bajka, wolę mieć braki tonalne niż mi wife ma mówić, że w domu dudni...musi być w każdym pomieszczeniu coś ciekawego w dźwięku, czego można z przyjemnością posłuchać...

Nawet nie chodzi ile możemy, co ile jest sens wydać grając w naszych zwykłych warunkach mieszkaniowych...no może po małych modyfikacjach...nie oszukujmy się w naszych małych klitkach nie uzyskamy warunków koncertowych...a jesli już, to kosztem współmieszkańców i sąsiadów...nie moja bajka, wolę mieć braki tonalne niż mi wife ma mówić, że w domu dudni...musi być w każdym pomieszczeniu coś ciekawego w dźwięku, czego można z przyjemnością posłuchać...

To już pojechałeś :-), ażeby się podpisać pod Twoimi słowami musiałbym Ci fote mojej kanciapki zrobić ażeby Ci poprawić humor :-) ale jeśli masz wyobraźnie to posłuchaj :

Wprowadziliśmy się 2 miesiące temu do nowego domku, 115 metrów z dziećmi, moja kanciapka bo inaczej tego nie można nazwać ma z 11m2, poprzednio miałem pokoik prawie 30 m2 no ale to detal i teraz słuchaj uważnie bo w tej kanciapce 11m2 mam cały zestaw Dali : Ikon 7, Ikon 5, sub, vokal oraz szafkę specjalnie zrobioną do klocków których obecnie stoi 5, 3 komputery z czego dwa z monitorami 27 cali, serwerek i kilka innych gadżetów, jak siedzę na fotelu to czasami nie mam się jak obrócić, mam się śmiać czy płakać ? :-) ale nie poddam się bo w planie mam zaadaptowanie poddasza na już pokaźną sale odsłuchową tyle, że to kolejne parę pięć :-).Dodam jeszcze, że na integrze nie puszczę więcej niż na godzinę 9 bo dzieci mnie nie słyszą :-).

Edytowane przez Grevor

Myślę, że jeszcze nie pora na taką ekstrawagancję gdyż wąskim gardłem nadal będzie kabelek głośnikowy Klotz Twinmax i tu też trzeba będzie zadziałać w swoim czasie i zakupić chociaż Audioquest Type 4 a wtedy jasne, wymiana wszystkich IC np. na Van Den Hulka :-).

Poczytaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To już pojechałeś :-), ażeby się podpisać pod Twoimi słowami musiałbym Ci fote mojej kanciapki zrobić ażeby Ci poprawić humor :-) ale jeśli masz wyobraźnie to posłuchaj :

Wprowadziliśmy się 2 miesiące temu do nowego domku, 115 metrów z dziećmi, moja kanciapka bo inaczej tego nie można nazwać ma z 11m2, poprzednio miałem pokoik prawie 30 m2 no ale to detal i teraz słuchaj uważnie bo w tej kanciapce 11m2 mam cały zestaw Dali : Ikon 7, Ikon 5, sub, vokal oraz szafkę specjalnie zrobioną do klocków których obecnie stoi 5, 3 komputery z czego dwa z monitorami 27 cali, serwerek i kilka innych gadżetów, jak siedzę na fotelu to czasami nie mam się jak obrócić, mam się śmiać czy płakać ? :-) ale nie poddam się bo w planie mam zaadaptowanie poddasza na już pokaźną sale odsłuchową tyle, że to kolejne parę pięć :-).

Dobrym rozwiązaniem mogą być słuchawki Sennheiser RS220

Ukryta Zawartość

Słuchaweczek na razie używam KOSS PRO4 TITANIUM oraz drugich dziwacznych jak jestem w ruchu :-) : Parrot Zik natomiast Twój wątek już zabieram się za czytanie bo brakuje mi totalnie wiedzy :-), daj mi trochę czasu ażebym się wdrożył w temat stereo :-).

Edytowane przez Grevor

rs220 Mają wejścia cyfrowe więc tani kosztem można mieć Hi End na uszach ;)

Kolego, dopiero wywaliłem 11.000 na skompletownie sprzetu a Ty już chcesz mnie doprowadzić do ruiny i szykujesz mi listę nowych zakupów, IC, głośnikowe, słuchaweczki, czytałeś mój dopisek ? Jam jest "Kowalski" nie prezes Orlenu :-). Spokojnie, wszystko w swoim czasie, daj ochłonąć i chociaż 2-3 miesiące bez kupowania nowości, mam 4 córki więc zrozum :-).

Natomiast te kabelki które opisałeś ruby no ok, zaryzykuję tylko dokładnie jako to model, oznaczenie, pełna nazwa i jakie złocone banany bo w Twoim wątku straciłem już kontrole co i jak :-)

Gość

(Konto usunięte)

To już pojechałeś :-), ażeby się podpisać pod Twoimi słowami musiałbym Ci fote mojej kanciapki zrobić ażeby Ci poprawić humor :-)

ooook... ;-) mam poprawiony...

Pozdrawiam :-)

Kolego, dopiero wywaliłem 11.000 na skompletownie sprzetu

W zeszłym roku za tyle pomogłem skompletować koledze zestaw składający się z kolumn Kef R300 , końcówka Xindak PAM i Stream Magic 6 .

Bardzo fajny komplecik ...

Ale to było rok tamu , teraz już nie mam takich możliwości pomocy .

mam 4 córki więc zrozum :-).

Mam 2 . Rozumiem doskonale :)

Natomiast te kabelki które opisałeś ruby no ok, zaryzykuję tylko dokładnie jako to model, oznaczenie, pełna nazwa i jakie złocone banany bo w Twoim wątku straciłem już kontrole co i jak :-)

Ruby Anniversary , zalutować bananki Eagle hollow banana i zapomnieć o temacie ;)

Ok ok ale w wątku są wymienione jakieś dodatkowe nazwy performance itd., no ale to nie ten wątek i nie zaśmiecajmy go, już w Twoim napisałem dokładnie o co mi kaman :-).

Co do zakupów SACD z "dżapani" za radą kolegi jestem ZA i info masz na PW i tam powinniśmy już temat kontynuować

Koledze chodziło o brak konta PayPal, karty kredytowej :-), nie wiem czy są inne opcje płacenia na "dżapanie

Akurat jest inna forma płatnosci. Jest to wysłanie kasy w kopercie więc problemu nie ma

kabelek głośnikowy Klotz Twinmax i tu też trzeba będzie zadziałać w swoim czasie i zakupić chociaż Audioquest Type 4

Polecam kabel oyaide explorer z miedzi PCOCC.

Akurat jest inna forma płatnosci. Jest to wysłanie kasy w kopercie więc problemu nie ma

Polecam kabel oyaide explorer z miedzi PCOCC.

W kopercie to się wysyłało za Mieszka I, teraz mamy XXI wiek, epoka rakiet i audio :-).

Poczytam o tym kabelku chętnie ale muda44 chce mnie strugnąć na Qedy Ruby i czytałem Jego wątek, faktycznie zapowiedzi brzmią ciekawie i z czystej ciekawości chciałbym to sprawdzić, jak nie zagra mi lepiej, to będzie to mój ostatni zakup kabelków audio :-).

Poczytam o tym kabelku chętnie ale muda44 chce mnie strugnąć na Qedy Ruby i

QED to zwykła miedz OFC. Oyaide to czysta miedz monokrystaliczna PCOCC. Ja kupiłem i juz nie szukam

QED to zwykła miedz OFC. Oyaide to czysta miedz monokrystaliczna PCOCC. Ja kupiłem i juz nie szukam

OK Dali_user, zabieram się za poszukiwania info o tym kabelku i dobrych sklepów gdzie jest ale powiedz, czy tej samej klasy i tej samej formy są i kabelki IC ? bo jak zmienić to komplet i wtedy to ma sens.

Porównam oba kabelki które polecacie, poczytam i sprawdzę jaka różnica w cenie i czy mam jeszcze tyle wolnych talarów :-).

QED to zwykła miedz OFC. Oyaide to czysta miedz monokrystaliczna PCOCC

I co z tego ?

Mi te Ruby grają lepiej niż Equilibrium Aurora za 1500zł i tak wychwalane Albedo Air 1 .

W wątku koledzy porównywali ten tani kabelek z jeszcze droższymi kablami wskazując go jako lepszy .

bo jak zmienić to komplet i wtedy to ma sens.

Dlaczego komplet ?

Sens ma dobór kabli które sprawdzą się w danym systemie a nie według producenta ;)

Dlaczego komplet ?

Sens ma dobór kabli które sprawdzą się w danym systemie a nie według producenta ;)

Nie zrozumiałeś, jeśli wsadzę w miarę normalne, dobre kable głośnikowe a nadal będę miał kupe IC to efektu nie usłyszę bo IC będzie wąskim gardłem :-).

Ażeby Was pogodzić, musiałbym oba kupić, przetestować i wtedy się odnieść do Waszych słów ale...już mam dwa komplety i następne dwa to zboczenie a nie muza :-).

Nie zrozumiałeś, jeśli wsadzę w miarę normalne, dobre kable głośnikowe a nadal będę miał kupe IC to efektu nie usłyszę bo IC będzie wąskim gardłem :-).

Fakt , źle zrozumiałem .

Nie mając kilku tyś. na kabel można śmiało pozostać z Ruby a resztę funduszy przeznaczyć na porządny interkonekt bo tu już tanio nie będzie .

Ażeby Was pogodzić, musiałbym oba kupić, przetestować i wtedy się odnieść do Waszych słów ale...już mam dwa komplety i następne dwa to zboczenie a nie muza :-).

Do niczego nie namawiam.

Ruby już wiesz kto i z czym porównywał , sprawdź Oyade i sam wybierz .

Wiem i bardziej mnie kręci 2x5 mm jak ma Ruby niż Oyade 2x2 mm :-) ale jak już pisałem w temacie, jestem początkujący i dopiero się uczę i poznaję wszystkie detale, zapewne przetestuje oba w przyszłości ażeby mieć jakieś odniesienie. Z drugiej strony zastanawiam się czy Klotz to taka kupa jeśli taka firma jak ROGOZ ma wiele kabelków tejże firmy i z całą pewnością nie szargała by sobie dobrego imienia jakimś podłym, bez wartości kabelkiem :-) ale wiadomo, jest to tylko podstawowy kabelek, nawet nie HiFi a co dopiero wyżej no ale i ja mam dopiero podstawowy sprzęt więc... :-).

Z drugiej strony zastanawiam się nad sensem kupowania IC za 1.500 zł do CD który kosztuje prawie tyle co ten kabelek, rozumiem mając CD Krell`a nie wacham się i nie myślę, kupuje w ciemno :-) bo to jakaś logika a w moim przypadku ?. Zamiast kupowania kabelków do 2% (może) polepszenia jakości odsłuchu czy nie lepiej dozbierasć i kupić Dali Mentor 8 ? :-) bo tu z całą pewnością nawet na kabelku za 3 zł metr, będę słyszał różnice :-).

Edytowane przez Grevor

O głośnikowym już moje zdanie znasz .

Z drugiej strony zastanawiam się nad sensem kupowania IC za 1.500 zł do CD który kosztuje prawie tyle co ten kabelek, rozumiem mając CD Krell`a nie wacham się i nie myślę, kupuje w ciemno :-) bo to jakaś logika a w moim przypadku ?.

W przypadku tych kabli nie zawsze da się podejść logicznie . Czasem kabel da coś czego nie dadzą droższe kolumny . Trzeba samemu się przekonać .

O głośnikowym już moje zdanie znasz .

W przypadku tych kabli nie zawsze da się podejść logicznie . Czasem kabel da coś czego nie dadzą droższe kolumny . Trzeba samemu się przekonać .

Witaj,

Znam znam i przetestuje z całą pewnością te kabelki, dzisiaj byłem już w salonie zapytać się ile takie z bananami Qed`a i 2x6 m - 740 zł więc nie ma tragedii ale najpierw chcę potestować dokładnie to co mam, CD oraz Bluray Pionka i kilka nowych rzeczy których tu się nauczyłem i nigdy nie wiedziałem jak np. Jak to może lecieć muza dobrej jakości po USB :-), z drukarką i dyskami kojarzyłem to tylko . Pojechałem więc do salonu na przegląd takich kabelków z zamiarem zakupu Supra ale na szczęście znalazłem dużo lepsze rozwiązanie i finansowo 80 zł różnicy tylko a mianowicie WIREWORLD ULTRAVIOLET, zupełnie inny kabelek niż ta Supra dlatego bez wachania dopłaciłem.Teraz przez jakiś czas będę sobie testował różne opcję połączeń i słuchał czy jest jakaś różnica czy to mit, chwyt marketingowy bo chciałbym sobie wyrobić własne zdanie na pewne sprawy ale obiecuję, że następny temat to Ruby na bananach AIR LOCK :-), 740 jakoś przeżyję a zawsze mam rezerwowe i do porównań :-) chociaż już w szufladzie leży Supra... :-).

Edytowane przez Grevor

, dzisiaj byłem już w salonie zapytać się ile takie z bananami Qed`a i 2x6 m - 740 zł

Ruby kosztuje 35zł metr a bananki Eagle po około 9zł sztuka .

Wyjdzie dużo taniej i nie gorzej a nawet lepiej bo wtyki też są ważne .

Pojechałem więc do salonu na przegląd takich kabelków z zamiarem zakupu Supra ale na szczęście znalazłem dużo lepsze rozwiązanie i finansowo 80 zł różnicy tylko a mianowicie WIREWORLD ULTRAVIOLET,

Kabel USB ?

Ruby kosztuje 35zł metr a bananki Eagle po około 9zł sztuka .

Wyjdzie dużo taniej i nie gorzej a nawet lepiej bo wtyki też są ważne .

Kabel USB ?

USB bo to news dla mnie i nie wiedziałem, że jest taka opcja :-), dlatego teraz kolejne testy jaki dźwięk z tego będzie.

Kabelki i których pisałem za 740 zł z bananami to właśnie takie jakie polecasz :-), taniej ? nie ma taniej tylko u mnie jest długość inna niż standard i zmieniłem banany z tych Twoich na QED AIR LOCK.

Kabelek i którym piszesz, mam u siebie po 34 zł ale 12 metrów plus bananki wychodzi własnie 740 zł :-).

Edytowane przez Grevor

USB bo to news dla mnie i nie wiedziałem, że jest taka opcja :-),

Wystarczył kabel USB za 35-50zł Belkina a resztę dozbierać do porządnego IC .

Ja u siebie mam Belkina 5 metrów za 50zł i nic lepszego nie potrzebuję . Już lepiej kupić program Jplay .

Kabelek i którym piszesz, mam u siebie po 34 zł ale 12 metrów plus bananki wychodzi własnie 740 zł :-).

Nie bierz tych bananków Qeda tylko Eagle

OK , dajmy już tu spokój z kablami ;)

Spokojnie, spokojnie, ja się tak łatwo nie poddaję :-), nigdy nie bazuję na samych postach tylko sprawdzam osobiście jak jest naprawdę :-).

Nie mam nadal przekonania do różnicy pomiędzy kablami ale muszę sprawdzić ażeby się odnieść do tego, wtedy mogę sam siebie albo przekonać do pogoni za króliczkiem z kabelkiem albo dać sobie spokój i szukać lepszego sprzętu :-) ale to dopiero po testach 2-3 miesięcznych na różnych kabelkach i w różnych konfiguracjach.

Tak swoją drogą mógłbyś napisać nowy wątek i klub odnośnie tego Sonore i Audiogate, jak wypalać, ripować i wszystko w tym temacie, pewnie znajdzie się wielu chętnych do takiej zabawy a znalazłem tylko watek i Jplay co zresztą też mi jest obce i nawet nie wiem co to :-).

Tak swoją drogą mógłbyś napisać nowy wątek i klub odnośnie tego Sonore i Audiogate

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, poczytam i będę kombinował z kopceniem płyt :-). Z drugiej strony, szkoda, że nie mamy opcji edycji tematu bo można by go poszerzyć o N-50 gdyż w wielu przypadkach gra to razem i jest to bardzo fajna sprawa, integry Pionka to już nie koniecznie bo tu ludziki kombinują więcej, zresztą sam nie kupiłem A-70 a NAD C-375BEE :-), można by przetestować troszkę kabelków i innych konfiguracji i może temat byłby bardziej pomocny niż sam PD-50.

• Pokaż nowe odpowiedzi