Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA różnice w 2 modelach wzmacniaczy

Left Hand Trip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Mam szybkie pytanie. Który wzmacniacz Yamahy Panie i Panowie użytkownicy by polecili: AX-397 czy S500? Ten drugi jest dość często polecany, ale na allegro np. są tylko nówki w jego właściwej cenie. Natomiast ten pierwszy jest do kupienia używany za bardzo atrakcyjną cenę. Jeśli S500 jest przykładowo dużo lepszy w Waszej opinii to nie będzie mi szkoda wybulić za niego dwa razy tyle. Pytanie właściwie dotyczy tego, czy warto się szczypać z pieniędzmi.

Na chwilę obecną nie mam żadnych konkretnych kolumn głośnikowych. Na to przyjdzie czas później, za kilka miesięcy jak odłożę kolejną kwotę. Na razie będę grał na tym, co mam w domu, i póki co wystarczy.

CD chcę dokupić Yamahę S300.

Proszę nie pisać, że "a nie lepiej to czy tamto?". Ja się już nastawiłem na Yamahę i jedynie waham się między tymi dwoma modelami. Nie znam się, nie wiem na czym polegają różnice między nimi. Czy są aż tak istotne, a wymagań nie mam z kosmosu. Ani warunków do kupowania bardziej wypasionych rzeczy. Proszę więc nie tracić czasu na polecanie mi innych firm, nawet NAD (bo te wzmacniacze nie mają wejścia na gramofon, który u mnie jest GŁÓWNYM centrum rozrywki, a nie mam ochoty dopłacać kilku stówek więcej do odpowiedniego przedwzmaniacza)

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Kup to co sam uważasz za stosowne a potem skup się na dobraniu kolumn, które z danym wzmacniaczem będą zgrywały się najlepiej. Jak już będziesz miał wszystko to sam ocenisz czy zrobiłeś dobrze czy nie. Taka jest droga do uzyskania porządnego audio. Na forum takich odpowiedzi nie dostaniesz jak sam się nie przekonasz jak co gra.

dobra cena za 397 to ile?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na as500 tez znajdziesz taki test

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wzmacniacz A-S500 jest wyraźnie lepszy od AX-397, jest to klasa AX-597, a przynajmniej AX-497. Wybór jednak zależy od Ciebie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kup to co sam uważasz za stosowne a potem skup się na dobraniu kolumn, które z danym wzmacniaczem będą zgrywały się najlepiej. Jak już będziesz miał wszystko to sam ocenisz czy zrobiłeś dobrze czy nie. Taka jest droga do uzyskania porządnego audio. Na forum takich odpowiedzi nie dostaniesz jak sam się nie przekonasz jak co gra.

No tak, wiem o tym, chciałem tylko kogoś zapytać, czy między tymi modelami nie ma jakiejś kolosalnej różnicy. Czasem takowe między dwoma modelami z tej samej firmy mogą być straszliwe. To oczywiste, że S500 będzie ciut lepsze, pytanie tylko czy ten drugi nie jest dla kontrastu totalnym gniotem, którego nie warto kupować nawet za 100 zł. Ale gdzieś coś wyczytałem, że to chyba też niezły sprzęt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.