Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz? PMA-425R czy PMA-495R

dr.omader

Rekomendowane odpowiedzi

I co bidulku, nie próbowałeś, przestań kłamać i się ośmieszać. Co jak wciskałeś go forumowiczom ZŁOMIARZU TEŻ CI MAM WYTKNĄĆ I POKAZAĆ ?

Jak ci nie wstyd było sprzedawać ten wzmacniacz jako w pełni sprawny, oryginalny nie grzebany w tytule , gdzie brakowało JEDNEGO RADIATORA, A CAŁY WZMACNIACZ BYŁ ROZBIERANY, GRZEBANY ITD, DLATEGO SAM POWIEDZIAŁEŚ , ŻE GO OPCHNĄŁEŚ .

NIE POGRĄŻAJ SIĘ.

No wytkinij, pokaz. Z tego co pamietam to nadal jest w pelni sprawny i oryginalny, bo nadal gra u kumpla. Nawet tytulu nie potrafisz zacytowac inteligencie zasciankowy.

I przestan sie wymadrzac dzieciaku nt. sprzetu, bo sluchales go tylko gdzies po komisach w DE w przerwach miedzy zbieraniem szparagow. Nie mam racji cwaniaczku?

A, i jeszcze jedno. Poszeram w kompie i ci wrzuce wnetrze mojego PMA-1520 i wszyscy zobaczymy czy piec mial jakies ubytki czy nie, bo czesto robie foty sprzetow, ktore mam lub mialem w domu i zobaczymy, kto tu na oszusta i idiote wyjdzie. A jak okaze sie z mialem racje jeszcze mnie publicznie przeprosisz szczeniaku za te oszczerstwa. Juz taki jeden zazdrosny cwaniak byl to juz dawno perma ma.

?👈

Dlugo myslales nad tymi bajeczkami? Troche ci zajelo wymyslenie tej historyjki. Jeszcze niedawno twierdziles, ze nigdzie na forum go nie polecales, nie wstawiales tego zlomu. Jak ci to pokazalem , uciszyles sie momentalie, nie wspomnisz , ze jeszcze niedawno na forum go wstawiales. Dostales amnezji, czy wstyd cie zjadl? Teraz twierdzisz, ze wzmacniacz byl kompletny i pelni sprawny? Nie chce mi sie wstawiac twojej konwersacji na jego temat i zdjecia tego rupiecia ktore sam wysylales. Bo mam screeny,zapomniales swoje teksty o tym , ze sprzedales go bo byl grzebany , niekomplentny, ze miales kupic na allegrogo radiator, poniewaz jednego nie bylo ale jednak go opchnales koledze bo byl na niego napalony? Pisze naprawde ostatni raz, poniewaz mam dosyc konwersacji z toba , oraz znizania sie do twojego poziomu. Dla mnie jestes jakis niepowazny i chociaz bys przestalc klamac To, ze wstawie screeny i twoja konwersacje nic mi nie da, poniewaz i tak wyprzesz sie ze to to nie twoje foto ani ty tego nie pisales. Pozdrawiam cie i zastanow sie co piszesz handlarzyno. Skupujesz rupcie, odmalowujesz pokrywy itd, a pozniej chwalisz sie po ile te rupcie sprzedales. Mam tez prosbe nie robmy koledze z topicu smietnika. Jak masz cos ciekawrgo do powiedzenia zapraszam na Pw.

Co za stek bzdur. Jakie foto ci wysylalem? Kto byl napalony? Gdzie i czym sie chwale? Czlowieku zejdz na ziemie, jestes chorym szczeniakiem. Ja jestem nie powazny? Dublujesz sobie konta, zakladasz jakies klony, podszywasz sie pod jakies inne osoby i robisz z siebie idiote. Nie ze mnie, tylko z siebie wymyslajac jakies kretynskie bzdury nt. mojego PMA-1520, ktore nie pokrywaja się z rzeczywistością i ktorego nawet na oczy nie widziales.

To ze go wystawialem w ogloszeniach na forum nie znaczy ze go komus wciskalem, bo nigdy takiego czegos nie robilem. Skoncz dzieciaku manilupowac moja osoba, bo to sie zle skonczy. Nie mam za co i z czego sie wstydzic, bo nikogo nigdy nie oszukalem, ani nie zamierzam, a ty robisz ze mnie klamce i oszusta wiec przywoluje cie do porzadku, bo przestaje to byc juz smieszne gosciu, wiec zastanow sie nastepnym razem zanim cos naskrobiesz na swojej klawiaturze, ktora kupila ci mama, bo to ze piszesz tu na forum za zasłonką IP nie oznacza ze jestes bezkarny. Sprawa powinna sie zajac moderacja, bo to juz przegięcie.

?👈

Dudnienie w okolicy 100-200hz czy dobrej jakości punktowego niższego basu.
Chyba właśnie do tego dudnienia się przyzwyczaiłem i to właśnie go postrzegam jako bass. Z czasem się pewnie odzwyczaję.

Zależy kto i jak osłuchany, ogólnie jeśli jesteś przyzwyczajony do loudnessow i innych bajer oraz gałki regulacji na max, to żaden wzmacniacz z wyższej półki może ci nie odpowiadać.
To możliwe, że po prostu jestem nieosłuchany. Z resztą to chyba żaden wstyd :)

Z takimi prefererncjami i pilotem to pioneer a-701 czy 702 i w tym basssssie będziesz płyyywaaałłł.
Raczej zmieniać sprzętu już nie będę ;) Brak płynności finansowej. A poza tym podoba mi się klarowność tej 980-tki.

Radzę słuchać w trybie source direct.
I chyba tak zrobię :) Osłucham się.

Said.Jr, dziękuję Ci bardzo za merytoryczne uwagi. Dzięki Tobie przeszedłem niewątpliwie na wyższy poziom wtajemniczenia. Z wzmacniacza jestem bardziej zadowolony niż z 255-tki

Tak jak piszesz, wysokie tony w tym wzmacniaczu potrafią być wysunięte do przodu.

Od razu pisałem, że jest to wzmacniacz dość jasny i suchy w brzmieniu, ale na pewno sporo lepszy od pma-255.

Bas jest w tym denonie dość twardy i mocny , osobiście nigdy nie odczuwałem jego braku. Powiedziałbym , że jest to wzmacniacz dość dynamiczny i gra potężnie.

Radzę porównywać wzmacniacze z opcją source direct czyli pominięciem wszelkich regulacji bass, treble itd.

Bo wzmacniacze lubią podbijać w różnych częstotliwościach te pasma. Stąd pozornie duże różnice.

Dźwięk z opcją source direct jest dużo wierniejszy oryginałowi , nie podbity tak sztucznie, przez co lepszy jakościowo.

Z początku może wydawać się bardziej matowy, ze względu na przyzwyczajenie ucha do podbić w niskich i wysokich rejestrach, ale później sam zauważysz różnice choćby na średnicy która przez podbicia osłabiasz.

Wstrzymaj się z opiniami , posłuchaj go dłużej , a jeśli na prawdę nie będzie ci odpowiadał wymień na coś lepszego.

W tej kwocie z pilotem wielkiego wyboru nie ma, często jest to skok w bok zamiast do przodu. Ale za takie 600-800 masz marantza-pm-68/7000 który jest lepszy i bardziej szczeółowy i również ma pilota

Z czasem pewne troszkę preferencje się trochę zmienia, że tak powiem dojrzejesz do innego dźwięku.

Dziś w nocy obejrzałem sobie film. I właśnie przy tym filmie, w paru momentach, doświadczyłem jak potężny bas ten wzmacniacz generuje. Całe mieszkanie się zatrzęsło. Aż się zdziwiłem. Niesamowite uczucie. Wychodzi na to, że po prostu w muzyce jakiej słucham nie ma takiego basu, stąd moja błędna ocena co do wzmacniacza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.