Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz multimedialny + DAC zamiast CD

Harrow

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętaj, że OPPO kosztuje w USA w detalu 500$ - 1500 pln. :) No i tam też na nim zarabiają.

ASUS kosztuje tam blisko 400 $

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Różnica tam, jak widzisz, to 25% wartości ASUSA - u nas już muszą przyłożyć i jest to 400%

OPPO jest solidniejszy, ma lepszy napęd czytający SACD, ma także wyjście wielokanałowe.

ASUS za to nie ma CINAVII , potrafi czytać BD i BD3D z dysku HDD, wraz z MENU ! W OPPO o tym zapomnij.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wlasnei przegladnalem ceny . Faktycznie w Stanach roznica ceny miedzy asusem a oppo to okolo 400 zl. A w Polsce 2150zl. Paranoja.

Ano wlasnie i tu sie robi dylemat.

Mam kilka fajnych plyt SACD.

Generalnie mozliwosci 3D i Blu-Ray moga byc jak dla mnie na 2gim a nawet na 3cim planie. Bardziej zalezy mi na wlasciwosciach audio i sieciowych. Video zdecydowanie sa 2go planowe. NA dzien dzisiejszy wystarcza mi filmy .avi sredniej jakosci.

Sadze ze blu-ray jedynie z samej ciekawosci bym włączyl. To sa elementy przyszlosciowe dla mnie.

Bardziej zalezy mi na szybkosci dzialania samych funkcji np. dostep do scierzek, plikow i jakosc dzwieku audio.

Ehh.

• 2 tygodnie później...

Postanowilem.

Zadnych gotowcow za absurdalne pieniadze. Wlasnie jedzie do mnie plyta MSI z pasywnym chlodzeniem i ssd. Bedzie ladna obudowa z 5 albo 7 calowym LCD.

Do tego Dac. Calosc wyjdzie na gotowo ponizej 3k a przynajmniej bedzie troche zabawy i wlasnie ogromne mozliwosci rozbudowy, przebudowy itd.

Zadnych zmartwien czy to bedzie sie zacinac, rwac itd.Na koniec jakis NASik. Powinno byc w deseczke jak dla mnie.

Do tego Dac. Calosc wyjdzie na gotowo ponizej 3k

Jeśli napisałeś - " zalezy mi na wlasciwosciach audio ", to ciężko będzie Ci znaleźć za całą tą kwotę

jakiś "wybitny" DAC. Poczytaj forum Computer Audiophile - tam leży dużo fajnej wiedzy ....

Witam wszystkich,

mam pytanie troszke z innej beczki. Czy mozecie zasugerować jakiś odtwarzacz, który mógłbym podpiąć pod daca i służyłby on odtwarzania tylko audio (flac, mp3)? Chciałbym zastąpić komputer, a więc musi mieć jakis mały wyświetlacz, możliwość podpięcia pendriva, dysku oraz jakieś proste sterowanie z pilota lub tableta. Istnieje jakieś takie stosunkowo niedrogie urządzenia? Może jakaś stacja dokująca?

Szanowni forumowicze,

Cieszę się, że temat "genialnegoodtwarzaczawszystkiego" nurtuje nie tylko mnie.

Mam tylko jedno, jedyne pytanie, które dotyczy właściwie każdego z tych cudów techniki:

Czy pliki muzyczne w dowolnym z nich są odtwarzane gapless.

Recenzje i instrukcje pomijają tę kwestię w ogóle.

Jedyne, czego się doczytałem, to w Dune jakiejś poprawki firmware, gdzie wspomniane było słówko gapless, ale w dość niejasny sposób.

@harrow - gdybym bardzo Cię mógł poprosić o listę elementów komputera, który chcesz złożyć (może być na priv).

Z góry dzięki.

p.s. jeszcze jedno - czy komukolwiek wiadomo, czy i gdzie można takiej zabawki posłuchać spokojnie - nie tyle żeby sprawdzać brzmienie, co właśnie żeby przetestować funkcje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.