Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wystaw ją na Allegro, to zobaczysz co będzie się dzialo, hi hi hi

Myślę że nic się nie będzie działo , a to dlatego że wszyscy nawiedzeni na punkcie tych starych nośników w Polsce , są już poinformowani . Są właśnie tu . I możemy to we własnym gronie ...

Ja też jestem nawiedzony , ale raczej na punkcie japońszczyzny . Jakość , po wielu latach panowie , jakość !

do celów czysto kolekcjonerskich

I tak Diabolika nikt nie przeskoczy , daremne starania .

Z nim nie ma sensu konkurować bo ma zdaje się każdą kasetę która kiedykolwiek ... No .

I tak Diabolika nikt nie przeskoczy , daremne starania .

A ja myślę, że w starciu z mistrzem przepłacania kaset nie ma szans nawet taki pasjonat jak Diabolik :-)

TDK OD 46 1982-83 TDK MA 46 1982-83

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-43889-0-62527500-1441218563_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głowy nie dam, nie mam pod ręką materiału porównawczego, ale może jakaś Sonówka?

Brawo, wygrał pan lutownicę! ;-)

To ta seria, która w folii wygląda jak pudełka cygar albo czekoladek:

OY8AXrT.jpg

HvFILrZ.jpg

lNTjTMP.jpg

8KKakZa.jpg

Głowy nie dam, nie mam pod ręką materiału porównawczego, ale może jakaś Sonówka?

Podejrzewam, że poznałeś po charakterystycznych szpulkach?

Po szpulkach, i w ogóle coś było znajomego w tej kasecie.

Sony pod sam koniec lat 80-tych wymyśliło tani sposób na uatrakcyjnienie wyglądu bardzo zwykłej kasety, poprzez jej malowanie. Pierwszą moją kasetą tego rodzaju była Metal SR, kupiona w USA. Okazało się, że za pomocą odpowiednio zaaplikowanych kilku kropli farby można zupełnie zmienić wygląd kasety.

Nie mam ani jednej z tej japońskiej serii CDxi, widziałem je tylko na zdjęciach i tylko zapakowane. Co się stało, że rozpakowałeś? I co, zbierasz wszystkie jej długości? Od 10 do 150? ;-) Zdjęcie zapożyczone (pewnie od Ciebie). ;-)

Kiedy mogę spodziewać się paczki z lutownicą?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po szpulkach, i w ogóle coś było znajomego w tej kasecie.

Sony pod sam koniec lat 80-tych wymyśliło tani sposób na uatrakcyjnienie wyglądu bardzo zwykłej kasety, poprzez jej malowanie. Pierwszą moją kasetą tego rodzaju była Metal SR, kupiona w USA. Okazało się, że za pomocą odpowiednio zaaplikowanych kilku kropli farby można zupełnie zmienić wygląd kasety.

Nie mam ani jednej z tej japońskiej serii CDxi, widziałem je tylko na zdjęciach i tylko zapakowane. Co się stało, że rozpakowałeś? I co, zbierasz wszystkie jej długości? Od 10 do 150? ;-) Zdjęcie zapożyczone (pewnie od Ciebie). ;-)

Kiedy mogę spodziewać się paczki z lutownicą?

Tak, te trzy miałem podwójne i rozpakowałem. W ogóle dużo ostatnio rozpakowuję. Tym bardziej, że nigdy ich nie widziałem otwartych. Czyżby nikt na świecie ich nie rozpakowywał? Faktycznie, rozumiem, te folie są prześliczne.

W folii mam niestety tylko cztery długości (C40, C46, C50 i C80). Chętnie upolowałbym C-150, ale nigdy jej nie widziałem. Na eBayu łatwo kupić jeszcze C90 (brązowa), ale najładniejsza jest C10 (żółto-czerwona); była raz do sprzedania ale mnie przelicytowali...

Lutownicę komisja przekaże w pierwszym dogodnym terminie.

denon mg-x czy jakoś tak, w tej obudowie występował też pod innym modelem HD-X lub HD-M nie pamiętam teraz ale wiadomo o co chodzi :-)

Edytowane przez Hip Pop

No właśnie ten kąt mi nie dawał spokoju ...

Ja jak się zorientowałem, że całe to zdjęcie to kaseta to od razu pomyślałem o białym denonie, początkowo skupiłem się tylko na szpulce i kawałkiem tworzywa wokół niej stąd pierwsza odpowiedź - metal master

Diabolik zapodaj kolejną w tym guście a jak będzie za łatwo to wymyślaj trudniejsze, będzie fun i może temat się rozrusza :-)

Edytowane przez Hip Pop

Heh, będzie lutownica ? :-)

Dla Ciebie lepsza niż dla mnie, bo pytanie było trudniejsze. ;-)

He, mam tę kasetę, ale w ogóle o niej nie pomyślałem. Pewnie za rzadko je oglądam?

Na jakiej kasecie występują te sympatyczne stópki ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Axia.

Była taka seria różnokolorowych Raksów przezroczystych: zielone, różowe, żółte... Nie pamiętam nazwy.

Tak, to Raks :-)

Rozumiem, że będę miał dwie lutownice?

Dzięki koledze z Ukrainy rawavlad (to taki ichniejszy Diabolik) zdobyłem nieosiągalną dotąd dla mnie TDK SF46

Zatem jest już komplet modeli i długości TDK 84-87 (duże okno i mała etykieta)

No i w końcu je poukładałem jak należy, chciałbym jeszcze zdobyć AD90 i AR90 pakowane po sztuce aby wszystkie te kasety zmieściły w jednym rzędzie o dziwo idealnie pasującym rozmiarem do całej serii tych TDK (46sztuk)

Zabawne jest to, że o mały włos kilka miesięcy temu nie wydałem małego majątku na tą samą kasetę u innego forumowicza zza miedzy, a tu proszę, rawavlad szukał kasety TDK D46j którą akurat miałem więc zaproponowałem mu wymianę na właśnie brakującą mi SF46 i byłem przekonany, że nic z tego nie będzie no bo jak? Skąd? A tu proszę, kilka dni później i jest już u mnie na półce :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Hip Pop
  • Pokaż nowe odpowiedzi