Skocz do zawartości
IGNORED

DAC + wzmacniacz + kolumny ok 5000 zł

mmmarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Szukam DAC-a, wzmacniacza i kolumn.

Budżet - luźno pojęte 4000-5000. Wymagania - granie rockowe, przestrzenne, nawet kosztem maksymalnej detaliczności. Brzmienie raczej ocieplone niż "krew z uszu", bas dynamiczny nie rozlazły i głęboki.

Pomieszczenie małe - salon 3,5x3,5 otwarty na korytarz, mocno średnia adaptacja akustyczna (tzn dywanik i zasłony). GAF nie pozwala się rozkręcić.

Wymagania co do funkcjonalności:

- główne źródło na razie PC, w późniejszym terminie możliwe że NAS i konsola,

- PC tylko i wyłącznie bezprzewodowo! najlepiej bez dodatkowych "pendrive-ów" wpinanych do kompa/tabletu,

- CD nie wymagane, raczej tylko DAC,

- możliwość podłączenia tv i odtwarzania filmów z pendrive albo dlna czyli optyczne wejście,

- obsługa pilotem i ewentualnie tabletem,

- dobrze by było, żeby radio internetowe (w/wymieniona dziewucha).

Słuchałem zestaw MA Rx2 i Arcam A19 ale przekraczają budżet (co jeszcze by przeszło) i dodatkowo potrzebny dac i standy i kable itd, co jeszcze zwiększa koszty.

W cenie prawie bym się wyrobił z SM6+Rx2+używana końcówka mocy - funkcjonalnie to by mi pasowało.

Używki wchodzą w grę, ale po pierwsze w miarę świeże, po drugie ja się na tym mało znam....

Asus essence st + ( podaj wielkość pokoju i czy sprzęt musi być nowy czy używany, bo z używanych idzie dużo lepszego coś poskładać, do takiego ciepłego grania "plumkania" idealnie nadają sie Sony ES, mają takiego lekkiego misia).

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

W twoje wymagania idealne wpisuje się Definitive Technology Studio Monitor 45

http://sklep.rms.pl/definitive-technology-studio-monitor-45-kolumny-stereo-surround-2szt

mają super-przestrzenne brzmienie, bardzo mocny szybki, sprężysty bas - wystarczy całość delikatnie ocieplić za pomocą odpowiedniego wzmacniacza i świetnie granie rockowego gotowe.

Poleciłbym Ci do kompletu wzmacniacz

http://sklep.rms.pl/advance-acoustic-x-i60-xi60-zintegrowany-wzmacniacz-stereo

jeśli chodzi o połączenie bezprzewodowe - to jest to możliwe, ale w zupełnie innym budżecie np to idealne dla Ciebie urządzenie

http://sklep.rms.pl/cambridge-audio-minx-xi

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Witaj,

moim zdaniem najbardziej optymalnym dla Ciebie rozwiązaniem będzie zbudowanie systemu na bazie amplitunera sieciowego Cambridge Audio Minx Xi. To urządzenie, które pod względem funkcjonalności spełnia wszystkie Twoje wymagania, oferuje bardzo dobre brzmienie oraz wystarczającą do nagłośnienia Twojego pomieszczenia moc.

Do powyższego amplitunera zaproponowałbym kolumny Dali Zensor 3. To dosyć potężne monitory, oferujące dynamiczny, przestrzenny dźwięk, w połączeniu z CA brzmienie powinno Cię w pełni usatysfakcjonować. Alternatywnie bardzie rockowe, mocne, analityczne Paradigm Mini Monitor v.7. Bardziej w kierunku ciepła i miękkiego basu Indiana Line Diva 255.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za podpowiedzi. Sprzęt może być używany, ale

Używki wchodzą w grę, ale po pierwsze w miarę świeże, po drugie ja się na tym mało znam....

Asus essence st wymaga blaszaka, a ja mam laptopa.

Myślałem też o "klasycznym" wzmacniaczu i DAC-u bezprzewodowym. Arcam rblink albo coś podobnego tylko z kilkoma wejściami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.