Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz i końcówka mocy jednocześnie

dyzio4

Rekomendowane odpowiedzi

dyzio4

Czy w Twoim systemie źródłem jest OPPO 103, czy może odtwarzacz CD lub jeszcze coś innego?

Dokładnie Oppo 103

Ja pierniczę zaraz mnie głowa rozboli od tych kombinacji...

Nie lepiej kupić po prostu jeden porządny amplituner KD, a resztę złomu sprzedać w cholerę i mieć święty spokój?

Mnożenie urządzeń, połączeń i kilometrów kabli, na pewno nic dobrego nie przyniesie, no chyba że wydasz furmankę pieniędzy,

dlatego proponuję wszystko sprzedać, dołożyć to co chciałeś wydać, kupić za tą kasę jakieś wypasione ampli i masz spokój.

Po co to kombinować jak koń pod górę i utrudniać sobie życie.

Nie. Chcę mieć wzmacniacz i to dokładnie o takich parametrach jak poniżej :) Ampli Yamahy w kinie jest rewelacyjny

Ma być dual mono

Ma mieć HT Bypass

Ma mieć sterowanie bass, soprany - najlepiej gałki ale może też być elektronicznie (chociaż lepiej gałki)

Ma mieć wyświetlacz

Ma być ładny - kwestia żony

Tzn źródłem jest też Yamaha z serwera sieci domowej

Nie ma za co, znalazłem to troszkę przez przypadek ale działa fajnie. Jak zrobią jeszcze przełącznik sterowany z pilota to będzie extra.

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

Pozwolę podzielić się swoim doswiadczeniem na tym polu.

Jak kolega wyżej pisał chciałem kupić porządny amplituner i kupiłem Marantz SR7007 Potem mialem okazję kupić Marantz PM8003 i okazało się że w stereo ten SR jest gorszy od PM. Wiec dzisiaj PM gra jako końcówka do kanałów frontowych w KD i jako wzmacniacz w stereo. Wszystko to działa za dotknięciem jednego przycisku. W kwestji plataniny kabli doszedł jeden RCA z SR do .PM

Dzięki

Właśnie szukam takiego rozwiązania. Jeden przycisk i jest KD, jeden przycisk i jest stereo

Pozwolę podzielić się swoim doswiadczeniem na tym polu.

Jak kolega wyżej pisał chciałem kupić porządny amplituner i kupiłem Marantz SR7007 Potem mialem okazję kupić Marantz PM8003 i okazało się że w stereo ten SR jest gorszy od PM. Wiec dzisiaj PM gra jako końcówka do kanałów frontowych w KD i jako wzmacniacz w stereo. Wszystko to działa za dotknięciem jednego przycisku. W kwestji plataniny kabli doszedł jeden RCA z SR do .PM

Dzięki

Właśnie szukam takiego rozwiązania. Jeden przycisk i jest KD, jeden przycisk i jest stereo

Nie ma za co, znalazłem to troszkę przez przypadek ale działa fajnie. Jak zrobią jeszcze przełącznik sterowany z pilota to będzie extra.

Tzn źródłem jest też Yamaha z serwera sieci domowej

dokupujesz wzmak za kupe kasy a nadal chcesz korzystac z ampli jako DAC i PREAMP??? totalnie bez sensu. To juz lepiej podepnij OPPO do wzmacniacza

dokupujesz wzmak za kupe kasy a nadal chcesz korzystac z ampli jako DAC i PREAMP??? totalnie bez sensu. To juz lepiej podepnij OPPO do wzmacniacza

Ale ja tak robię, do sluchania muzyki ma cd (tutaj może być oppo) mam podpiety CD bezpośrednio do wzmacniacza stereo. Jak by nie to to poco selektor czy ma to działać jako końcówka albo intrega?!

Wzmacniacz w KD ma być jak końcówka mocy a w stereo odtwarzać z Oppo (CD lub po sieci) lub z normalnego CD tak aby wykorzystać jego możliwości. To chyba logiczne?

Nie. Chcę mieć wzmacniacz i to dokładnie o takich parametrach jak poniżej :) Ampli Yamahy w kinie jest rewelacyjny

Ma być dual mono

Ma mieć HT Bypass

Ma mieć sterowanie bass, soprany - najlepiej gałki ale może też być elektronicznie (chociaż lepiej gałki)

Ma mieć wyświetlacz

Ma być ładny - kwestia żony

Jedyna znana mi integra stereo, która spełnia wszystkie powyższe kryteria (nie wiem jak z wyglądem, bo to kwestia gustu) to Harman Kardon HK990. W bonusie dostajesz jeszcze DAC i opcjonalną elektroniczną korekcję akustyki pomieszczenia. Z drugiej reki do dostania w okolicach 4kzł.

A na drugim miejscu (pod względem opisanych kryteriów) to chyba Electrocompaniet ECI 5mk2 lub ECI 6D - oba mają HT-bypass i wyświetlacz, wyglądają też bardzo elegancko. Nie jest to co prawda pełne dual mono (wspólny transformator dla obu kanałów), ale poza tym układ jest zbalansowany. Regulacji barwy brak. ECI 6D ma dodatkowo na wyposażeniu DAC

Wzmacniacz w KD ma być jak końcówka mocy a w stereo odtwarzać z Oppo (CD lub po sieci) lub z normalnego CD tak aby wykorzystać jego możliwości. To chyba logiczne?

na pytanie o zrodlo napisales, ze yamaha a nie opppo czy CD. Czytam to co jest napisane.

A na drugim miejscu (pod względem opisanych kryteriów) to chyba Electrocompaniet ECI 5mk2

Dziękuję to jest bardzo ciekawa propozycja. I na pewno się spodoba :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.