Skocz do zawartości
IGNORED

BD ASUS BDS-700

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

tak wiem sprawdziłem opinie. Cena wiadomo że naciagana ale z drugiej strony z tego co pamiętam cena na początku sprzedaży wynosiła nie dużo ponad 100 euro a było to już dwa lata temu. Zresztą swoje ampli yamahy sprowadziłem z Niemiec taniej niż w Polsce o 560 zł.

Wiem że często pojawiają się takie "okazję" dlatego zamawiam jedynie przez pobranie.

Panowie od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem tego odtwarzacza i po aktualizacji oprogramowania do 1.06.03P mam problem z YouTube'em. Nie da się włączyć żadnego filmu, wyskakuje błąd sieci, możecie sprawdzić to u Siebie?. Przywracałem do ustawień fabrycznych, aktualizowałem ponownie, nic nie dało:(.

A szczęśliwi posiadacze nie są wolni od problemów? :-)

Też planuję kupić ten sprzęt więc śledzę wątek.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

A szczęśliwi posiadacze nie są wolni od problemów? :-)

Też planuję kupić ten sprzęt więc śledzę wątek.

YouTube nie był moim wyznacznikiem zadowolenia, ale jego brak mnie irytuje. Cholera pozostaje mi downgrade?.

Wczoraj:

[1]

YT działa jak działał,

[2]

pobawiłem się pierwszy raz sterowaniem z smartfona, działa szybko i fajnie.

Taka opcja jak zgubimy pilota lub padną w nim baterie.

- łączymy ASUSA z routerem,

- smartfon w trybie Wi-Fi z tym samym routerem,

- wpisujemy IP adres naszego ASUSA w telefonowej przeglądarce i mamy sterowanie.

Opis jest w instrukcji.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I mam następny problem z Asusem.

Dzisiaj próbowałem podłączyć TV jednym HDMI a amplituner z HDMI audio. Z TV nie ma problemu ale dźwięk z wyjścia audio co kilkanaście sekund ma przerwę na pół sekundy. Coś z tym da się zrobić czy ten typ tak ma?

Czytam wątek, myślałem o zakupie tego BD, poczytałem w necie i opinie skutecznie zniechęcają.

Co prawda Bodex pisze, że testy z reguły były robione na starym Firmware, sprawdziłem na stronie ASUSa i wcale nie jest wesoło, najnowsze oprogramowanie pochodzi z:

2012.09.18

Więc wcale tak kolorowo chyba nie jest.

Chyba kupię BD jakiegoś panasonica np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena 530zł.

Wiem, że BD panasonica działają bardzo szybkie i sprawnie, widziałem w akcji.

Generalnie i tak mam odtwarzacz multimedialny, który w czytaniu rożnych dziwnych plików wideo, napisów TXT itd nie ma sobie równych, a kosztował raptem 280zł.

Generalnie to polecam odtwarzacze multimedialne jeśli ktoś ogląda z plików.

Chyba odpuszczę tego ASUSa.

Ukryta Zawartość

Polecam go jak nigdy nie miałem jakoś zaufania do Panasonica tak ten odtwarzacz za te pieniadze wymiata sam go miałem.Czyta wszystko w mig mkv,m2ts,ma problemy ze starymi divixami,ale tego nikt nie ogląda ,czyta Polsie napisy bez problemu,tylko nalezy wbic kod jezyka Polskiego,flac w bardzo dobrej jakości obraz żyleta,dwa hdmi,głupie jest natomiast dwa usb,i slot z przodu trzeba mieć otwartą całą klapke przednią.Ja teraz czekam na model 460 bedzie za pare dni.

Asus raczej same problemy dwa tyg temu kupił go mój szwagier i już z trzy razy chciał go rozwalić rzucając nim o sciane.Ja miałem poprzednio Philipsa 9500,9600,kompletny brak wsparcia,chodził jak chciał,przypominał tokarkę,trochę się z tym męczyłem,potem Panasonic uswiadomił mi jak powinien działać taki odtwarzacz,żadne drogie wynalazki,do stereo jest dobry Cd,i wszystko w temacie.

... są kłopoty. Obraz idzie na TV gładko, a dźwięk do Onkyo się rwie.

jak do Onkyo idzie HDMI obraz i dźwięk to jest O.K.

Stawiam ciągle na Onkyo. Kolega gra z Denonem bez 3D i nie ma żadnych problemów.

Gdy poczytasz o kłopotach z HDMI w wyrobach z tamtego czasu, to dużo sobie wyjasnisz.

Pytaj servis o aktualizację do ONKYO - procesory takowe posiadają, więc i 905 powinna

mieć wniesione poprawki.

Ja teraz czekam na model 460 bedzie za pare dni.

Pojawił się w pierwszym sklepie:

Ukryta Zawartość

Co ciekawe na Polskiej stronie Panasonica jeszcze go nie ma.

Ciekawe tylko czym będzie różnił się od modelu 330, bo jest o 200zł droższy.

Jedyne co mi się w modelu 330 nie podoba to ten trapezowy wygląd ;)

Ukryta Zawartość

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Stawiam ciągle na Onkyo. Kolega gra z Denonem bez 3D i nie ma żadnych problemów.

Gdy poczytasz o kłopotach z HDMI w wyrobach z tamtego czasu, to dużo sobie wyjasnisz.

Pytaj servis o aktualizację do ONKYO - procesory takowe posiadają, więc i 905 powinna

mieć wniesione poprawki.

sprawdzę w takim razie soft w moim Onkyo.

Może jest jakiś nowszy. Ale trochę dziwne jest to, że jak dostaje sygnał audio-video z tego samego wejścia to problemu nie ma.

No, zadzwoniłem do E.I.C. Podobno na 100% nie wina Onkyo. Nie było nowego softu.

Jak widzi cały sygnał prawidłowo to port i płytka też jest O.K.

Jakby w tym okrojonym sygnale audio brakowało jakichś informacji HDCP.

I tyle wiem:-(

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Chciałem zadzwonić do Asusa w Polsce żeby się dowiedzieć coś na temat tego mojego problemu. Niestety dodzwonić się to jest S-F. Nawet w ofercie produktów jakoś nie mogę znaleźć tego BDS-700. Więc nie wiem czy mi ktoś u nich pomoże.

Jest tutaj, ale faktycznie trudno znaleźć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam ostatni oficjalny FW.

HQ - spróbuj z ASUSa HDMI AUDIO wejść na TV.

Pomijasz ONKYO.

Sprawdź wszystkie ścieżki z płyty BD.

Wszystko powinno być po tym teście jasne.

A jaki nastaw masz na HDMI ?

Przekierowanie czy LPCM czy STEREO ?

Czy ONKYO prawidłowo wyświetla co dostaje na w/w nastawach ?

Nawet przy 3D - video na TV a gęste Audio drugim outem HDMI na ONKYO i wszystko gra bez problemu.

Najgorsze co może być to wadliwy egzemplarz.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Próbowałem z Audio wejść na TV. Niestety wtedy nie ma dźwięku w TV.

Na HDMI mam ustawione Przekierowanie.I Onkyo prawidłowo odczytuje to co dostaje.

Dopóki dostaje sygnał z wyjścia HDMI MOnitor to jest wszystko idealnie. Jak mu zapodam tylko HDMI Audio, tym samym kablem tylko wpiętym do HDMI Audio to pojawiają się te przerwy w sygnale.

Dzięki Chłopy za odpowiedź, niestety ja i większość użytkowników for zagranicznych ma problem z YT, próbowałem już wszystkiego, podpinałem się pod inne routery, innych dostawców Internetu, cholera wszystkiego i w dalszym ciągu nie działa YT, może na gwarancje to wygnać?.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dostałem szybką odpowiedź z Asusa.

''Sugerował bym jeśli możliwe podłączyć inny amplituner by upewnić się że problem nie tkwi w amplitunerze. Jednak z opisu który Pan dostarczył wynikało by że usterka leży po stronie BDS-700 i konieczna jest reklamacja.

Reklamacji sprzętu dokonuje się przez sprzedawcę. Tylko sprzedawca (pański gwarant) może wysłać sprzęt na serwis. Jako użytkownik końcowy nie ma pan możliwości samemu dokonać reklamacji ponieważ nie jest pan w stanie wygenerować sobie numeru RMA. Jeśli pański gwarant jest nie osiągalny a sprzet zostal zakupiony w Polsce/pochodzi z Polskiej dystrybucji może pan skorzystać z usług sieci sklepów ProLine (proline.pl) lub X-Kom (x-kom.pl) - które zgłoszą taki sprzęt za pana (opłaty manipulacyjne i transportowe mogą być pobrane).''

Więc może Asus jest do naprawy.

Natomiast trochę mnie zmroziła dalsza część wypowiedzi o realizacji gwarancji w Asusie.

Muszę wieczorem poczytać zapisy gwarancyjne.

Próbowałem z Audio wejść na TV. Niestety wtedy nie ma dźwięku w TV.

Na HDMI mam ustawione Przekierowanie.

Nie, nie - do TV sygnał AUDIO z 2 HDMI musi iść jako PCM, bo zapewne TV jest głuchy na bitstream.

Weź ASUSA + 2 sprawdzone kable HDMI do jakiegoś znajomego, a szybko zrozumiesz, że nie tutaj leży przyczyna !

Stare ONKYO ma "mało inteligentną" obsługę HDMI + wykazane wady, a to wszystko wskazuje na jedynego winnego.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie, nie - do TV sygnał AUDIO z 2 HDMI musi iść jako PCM, bo zapewne TV jest głuchy na bitstream.

No masz rację. Przecież nie ma dekoderów dźwięku.

Chociaż...

Ale jak TV dostaje kablem HDMI łącznie z obrazem sygnał to dźwiek ma.

A też przecież dostaje bitstream. Mylę się?

Mnie ten problem z dźwiekiem po HDMI aż tak bardzo nie boli, bo 3D jakoś nie korzystam ale warto by dojść do sedna problemu.

A cała reszta usług sieciowych Ci działa?

Tylko YT nie?

Ja wysłałem zapytanie do Asusa z opisem sytuacji u mnie.

Czekam na odpowiedź.

Cała reszta usług działa, ba YT wyszukuje filmy pokazuje ich miniaturki w podglądzie ale w momencie kiedy klikam PLAY wyrzuca że nie można nawiązać połączenia, błąd sieci. Ponoć w wersji 1.5 był ten problem i go naprawiono, widać że nie do końca;-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.