Skocz do zawartości
IGNORED

DIORA WS-502 naprawa modernizacja

Takitam

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Mam podłączyć telefon pod wejścia cinc equalizera? Taki zwykły stary telefon na tarczę? Jak to zrobić?<br />

ktoś chce Ci pomóc a Ty go próbujesz ośmieszyć,to nie jest w porządku.

Po prostu podłącz swoje źródło sygnału przez potencjometr głośności do wejścia końcówki mocy i sprawdź jak to wtedy brzmi.Umiesz tak zrobić?

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Że co proszę? Kogo znowu osmieszam. Cezar504 napisał, że mam podłaczyc telefon do wejścia equalizera, więc sie pytam jak to zrobić. Jaki mam telefon podłączyć i jak?

Nie umiem tak zrobic bo nie wiem o co chodzi. W tym wzmacniaczu nie ma potencjometru głośności. Jest płyta przedwzmacniacza z całym sterowanie i wyświetlaczem i dwie taśmy wielozyłowe plus kilka par kabli łączących ją z płyta główną.

Z płyty wychodzą kabelki idące do gniazda wyjściowego na equalizer - (para CINC) i wejscia eqalizera (para CINC), Gniazda te nie są zwierane, jak było w niektórych starych wzmacniaczach japońskich.

Mam podłączyć CD do wejścia egualizera?

Mam podłączyć CD do wejścia egualizera?

do gniazd eq out w ten sposob ominiesz scalak przełącznika wejść,może to coś pomoże w dźwięku.

Lepiej podpiąć się do wejścia scalaka mocy przez zewnętrzny potencjometr,wtedy pominiesz scalak regulacji głosu.

Takie eksperymenty pozwolą określić ,czy da się tego wzmacniacza słuchać.

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Zostańmy przy tym equalizerze. Tyle dam radę zrobić. Nie wiem który to "scalak mocy" więc nie podłaczę nic pod niego. W tej chwili mam bardziej prozaiczny problem bo wymieniałem radiator na taki fabryczy i przy okazji rozebrałem urzadzenie w celu renowacji obudowy.

Diorę WS-502 kiedyś dawno temu słyszałem kilka razy i wtedy już miałem wrażenie że dżwięk jej był taki "misiowaty". Trudno mi po latach powiedzieć na ile wrażenie było porównywalne z obecnym odbiorem, ale to co współczesnie słyszę z tego konkretnego egzemplarza jest w stanie zniechęcić.

Powiedzcie, ale tak szczerze czy ten wzmacniacz to taka kupa od początku? Mam swoja opinię po kilku tygodniach przeszukiwania informacjij ale obawiam się narazić licznym fanom produktów Diory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.