Skocz do zawartości
IGNORED

SANSUI S-X900 Jakie kolumny podłogowe?

Łukasz Walawender

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz wiadomość z ostatniej chwili dosłownie.

Wiadomość z ostatniej chwili jest taka, że jak masz zamienić JAMO na którekolwiek z tych linków, które podałeś,

to dobrze Ci radzę daj sobie spokój, bo będziesz żałował. To są kolumny do sprzedawania, a nie do słuchania.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

b&o 120 jedne z najlepszych regałowek jakie udało mi sie spotkac

jamo c nawet nie maja porownania - teoretyzuje bo "nie zbieram"

w tym metrazu / zle ustawione nie maja zadnych szans

nawet idealnie ustawione "w hali" maja nie najwyzsze notowania

porównywanie ich do dobrych zamknietych pudeł jak dla mnie nie ma sensu

w tym metrazu i przy tej odległosci odsłuchu to mnie sie wydaje pomyłką myslenie ze jamo je "zjedzą"

wieszasz takie na scianie na filcu i ...... - zadnych tam super standów po pincet

ale jak kto lubi ;)

głosuje i to zdecydowanie na b&0 (nieprzypadkowo nr 1 na liscie ;) - dobry wybór, nic tam nie ma porównywalnego (wg mojego gustu)

ps

najbardziej podoba sie jakas z diy opcji wyzej :) - ale to napewno odpada

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich.

Przepraszam,że tak późno,ale wypadły ważniejsze sprawy.Dziękuję shittzu za manuala i sugestie.Sprzęt dziś zabiera znajomy,który zerknie na to,gdyż ja nawet po piwku nic nie zrobię..Po przeczytaniu Waszych odpowiedzi i odrzuceniu moich sugerowanych monitorów propozycji zdecydowałem się na DALI CONCEPT 6,ponieważ pasują mi wymiarami (ewentualnie mogłyby być wyższe,ale to już czepialstwo chyba )i przeczytałem kilka pozytywnych sugestii.Wystawiłem swoje JAMO C407 na kilku portalach i zabrałem się za szukanie.Dużo ich nie ma,kilka nowych w cenach 1200-1400 zł za sztukę,kilka kompletów 5.0 w cenach 2500-400 zł.Oczywiście stwierdziłem,że to za dużo jak za nowe kolumny,które mogą mi nie zagrać.Dlatego szukałem używanych,których znalazłem 3 komplety w cenach 1600-1700 zł i jeden zestaw 5.1 za 2700 zł.Najpierw kontaktowałem się ze sprzedawcami jasnych (takie lubię)kompletów w celu negocjacji ceny.Niestety nic nie wskórałem,więc zostały mi czarne z kompletu 5.1.Ustaliłem cenę i formę wysyłki,ale po tygodniu czekania zwątpiłem w powodzenie akcji i napisałem maila do sprzedającego z zapytaniem o finalizacje.Jako,że na allegro skończyły się aukcje kolumn z listy rezerwowej zadzwoniłem do Q21 i ustaliłem ceny za interesujące mnie dwa komplety,czyli MONITOR AUDIO MR4 i INDIANA LINE NOTA 550.Baalem też pod uwagę KLIPSCH F1,ale po rozmowie z nimi zrezygnowałem.Z reszta były za głębokie.W Łodzi znalazłem także krótko używane Advance Acoustic KUBIK K5.Z reszta były za głębokie.Z racji tego,że wczoraj wieczorem sprzedałem Jamo z odbiorem zdecydowałem się dziś wysłać siostrę do Q21 po kolumny.Rano,godzina może 8.15 dzwonek do drzwi...fakt czekałem na kuriera DPD,tyle ze w tym przypadku Pani oprócz perfum na mamy urodziny przywiozła dwa oryginalne kartony Dali za pobraniem :) Sprawa się rozwiązała.Niestety rano nie miał nikt z domowników czasu wtachać paczek do mnie na pięterku i rozpakować.Ale godzinkę temu wpadł znajomy i połączył mi kolumny,które mimo ze są czarne...to dotarły dobrze zapakowane i całe.Są w idealnym stanie(maja 21 miesiecy) Pierwsza myśl po rozpakowaniu i ustawieniu to:jakie one są małe!!Niestety będę tak myślał przez jakiś czas,gdyż do wczoraj miałem tak patrząc ogromne i ciężkie Jamo.Są już docelowo ustawione,czyli sporo głębiej niż poprzednie.Na razie są podłączone do Technicsa SU-A700MK3,którego wraz z procesorem dźwięku SH-GE90 pożyczył mi kolega wcześniej abym zobaczył jak gra z Jamo.Polecił mi pobawić się procesorem,ale nie był podłączony,gdyż ni mam do niego kabla,znalazłem w domu jeden do wzmacniacza tylko.Kolumny graja zupełnie inaczej niż Jamo z tym technicsem,bardziej szczegółowo.Może teraz to kwestia wzmacniacza lub nie jestem przyzwyczajony...Mam lepsza pozycje odsłuchu dlatego,ze siedzę teraz dalej.Nie sprzedałem jeszcze swoich,więc sprawdzę najpierw technicsa z procesorem,a później Denona PMA-720,który z Jamo grał najlepiej,ewentualnie SANSUI S-X900.Chętnie poczytam Wasze sugestie co do wzmacniacza do Dali :) Z góry przepraszam wszystkich za moje wypracowanie ;) Tak jakoś wyszło...

Kolumny graja zupełnie inaczej niż Jamo z tym technicsem,bardziej szczegółowo.

Bardziej szczegółowo... żadne "bardziej szczegółowo" tylko po prostu nie mają basu :)

Odłącz w JAMO głośniki niskotonowe, to tak samo będą grały "bardziej szczegółowo".

Na tym właśnie polega cały pic z monitorami, że wszyscy się łapią na "bardziej szczegółowe" granie,

a później się okazuje, że z 1.000 płyt na półce może 100 góra 200 da się na nich bez bólu zębów słuchać.

Pisałem Ci miesiąc temu, że będziesz żałował i prędzej czy później będziesz, to jest tylko kwestia czasu :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Parantulla, a kiedyś pisałeś, że podłogówki to nic innego jak monitory z dodatkową, większą kastą:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Dziękuję shittzu za manuala i sugestie.Sprzęt dziś zabiera znajomy,który zerknie na to,gdyż ja nawet po piwku nic nie zrobię..Po przeczytaniu Waszych odpowiedzi i odrzuceniu moich sugerowanych monitorów propozycji zdecydowałem się na DALI CONCEPT 6,ponieważ pasują mi wymiarami (ewentualnie mogłyby być wyższe,ale to już czepialstwo chyba )i przeczytałem kilka pozytywnych sugestii.

Wziąłeś Concepty. I dobrze. Ja miałem monitorki Concept 2 i dobrze je wspominam. Grały dość ciepło. Po przejsciu na Ikony jest lepiej ale to inna historia. Miłego słuchania życzę

• 2 tygodnie później...

Bardziej szczegółowo... żadne "bardziej szczegółowo" tylko po prostu nie mają basu :)

Odłącz w JAMO głośniki niskotonowe, to tak samo będą grały "bardziej szczegółowo".

Na tym właśnie polega cały pic z monitorami, że wszyscy się łapią na "bardziej szczegółowe" granie,

a później się okazuje, że z 1.000 płyt na półce może 100 góra 200 da się na nich bez bólu zębów słuchać.

Pisałem Ci miesiąc temu, że będziesz żałował i prędzej czy później będziesz, to jest tylko kwestia czasu :)

+

1

Racja,w porownaniu z JAMO C407 to basu nie maja wcale.I moze jest jak mowisz ze szczegolowoscia.Na chwile obecna basu jest wystarczajaco,mam zamiar to poprawic wzmacniaczem.Pasuja mi parametrami.Nie jest powiedziane,ze mnie w koncu nie zdenerwuja i je zmienie jesli nie znajde wzmcniacza.Tak bywa.Nie mam mozliwosci odluchu i kupna,wiec tak musi byc.Jedno jest pewne,ze nie kupie monitorow tylko podlogowe podobych parametrow co Concepty 6.

Niestety Technics nie zostanie ze mna.Bez korektora nie moglem sluchac,bylo zbyt metalicznie jakos.Po podlaczeniu go i pobawieniu sie nim jest lepiej.Nie mialem wczesniejszego modelu,ale wierze ze jest lepszy.Ten mi nie podchodzi,przekombinowany jest jakis.Dobrze,ze jest tylko pozyczony.Sansui zabral kolega,ktory go moze naprawi i kupi.Okazalo sie,ze podswietlenie nie padlo podczas podrozy do mnie,a ktos wczesniej majstrowal.Chyba padly jakies diody ze starosci.Sprzedajacy nie powiedzial do konca prawdy...

Modele,o ktorych mysle powazniej to:

DENON PMA-920 - 575 zl z wysylka

DENON PMA-1060 - 550-600 zl z wysylka

DENON PMA-860 - 450 zl z wysylka

DENON PMA-700AE - 500 zl z + wysylka

DENON PMA-710AE - 600 zl z wysylka

MARANTZ PM-80 - 700 zl + wysylka

ONKYO A-5VL - 700 zl + wysylka

Mniej powazna grupa to:

LUXMAN LV-103 - licytuje

YAMAHA AX-750RS - oferta zamiany za moje SANSUI S-X900

MARANTZ PM6004

MARANTZ SR5023

H/K 980

H/K 3390

H/K 3490

YAMAHA AX-700

DENON DRA-700AE

DENON PMA-1055R

Myslalem nawet nad wyzszymi modelami AKAI np AM59 i KENWOOD od 880D do 990EX,ale nie wiem czy to dobre myslenie...za duzy wybor,a przeronilem juz dwa amplitunery i 4 wzmacniacze i mam dosc szukania.

Zaczyna się ;)

Nie chcesz słuchać dobrych rad ludzi, którzy już to przechodzili i zamiast się uczyć na cudzych błędach wolisz się uczyć na własnych.

Sprzedawca od zdechłego Sansui prawdy Ci nie powiedział? A myślisz, że inny Ci powie?

97% dwudziestoletnich wzmacniaczy (odtwarzaczy również, żeby nie było) wystawianych w ogłoszeniach na Allegro,

to jest kupa gruzu do kapitalnego remontu, niezależnie od tego jakie bajki sprzedający opowiada i ile trzeba za nie zapłacić.

Wszystkie są w super stanie, po przeglądzie, wymianie tego owego, sprawdzone, po regulacjach, działają jak nowe itd.

tylko zawsze jakimś dziwnym trafem akurat w transporcie do klienta same nieszczęścia je spotykają i to po klika naraz.

Myślisz, że Ty pierwszy albo jedyny kupiłeś złom i sprzedawca dupą się wypiął? Otóż mój drogi wyobraź sobie, że nie.

Kupisz następnego 20 czy 25 letniego strucla i na 97% będzie z nim dokładnie to samo albo jeszcze gorzej,

bo na przykład przy próbie uruchomienia wypruje membrany z głośników po 1.000 złotych sztuka (sam głośnik luzem)

i na dzień dobry będziesz dwa klocki do tyłu, a sprzedawca runchla powie - spadaj na drzewo u mnie wszystko działało.

Normalka.

Jeśli dysponujesz nadmiarem gotówki oraz wolnego czasu i chcesz się pieprzyć z fajansiarzami do usrania, to nie widzę przeszkód,

ale jeśli chcesz kupić raz a porządnie i mieć święty spokój, to oddaj te pierdziawki i przynieś z powrotem swoje stare JAMO

Dokup do nich porządny piec, może być używany, ale nie stary zdezelowany kapeć typu Denon PMA-860 czy Marantz PM-80

które kosztują dzisiaj trzy razy więcej niż są realnie warte i w każdym na 97% będzie coś albo wszystko do naprawy.

Kasy za dużo do wydania nie ma, to z dwojga złego już bym wolał tego PMA-710AE, przynajmniej będzie sprawny i ma pilota.

Albo dozbierać jeszcze z tysiaka i kupić starszego PMA-1500AE czy na przykład Marantza PM-17

To są konkretne wzmacniacze, które są w stanie wycisnąć potencjał z tych kolumn, a nie jakiś wiekowy rumpel,

który ledwo działa i lada moment wyzionie ducha na amen, tym bardziej, że ani w czasach swojej młodości to nie było nic specjalnego,

ani dzisiaj nie jest, a ich popularność i chore ceny zawdzięczamy tylko i wyłącznie forumowym naganiaczom, którzy tym złomem handlują.

Dziękuję za uwagę :)

Parantulla ma rację Nie kupuj cwierćwiecznego złowu. Nie dosc że może szybko paść, to może byc na nieoryginalnych częsciach: tak nadział się mój znajomy. Kup denona 710 ae jak juz.

Parantulla ma rację Nie kupuj cwierćwiecznego złowu. Nie dosc że może szybko paść, to może byc na nieoryginalnych częsciach: tak nadział się mój znajomy. Kup denona 710 ae jak juz.

No, ale na tym wzmacniaczu (710AE) nie da się słuchać muzyki, to bardzo słaby wzmacniacz jeśli chodzi o jakość reprodukowanego dźwięku, weź PMA-1500AE - to jest minimum

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Racja, a ceny za Allegro w niektórych przypadkach za stare 30-letnie wzmacniacze to czysta wariacja

Racja, a ceny za Allegro w niektórych przypadkach za stare 30-letnie wzmacniacze to czysta wariacja

w niektórych tak - w pozostałych nie, a dlaczego? ano dlatego, że grają one lepiej niż ten przepłacony nowy shitt ze sklepu. Miesiąc temu kupiłem wzmacniacz tak jakoś 1989 rok produkcji i ponad 17kg wagi i gra - i to jak!

a wczoraj kurier przyniósł gramofon 1977 8,5kg - reszta? - patrz wyżej :)

w niektórych tak - w pozostałych nie, a dlaczego? ano dlatego, że grają one lepiej niż ten przepłacony nowy shitt ze sklepu. Miesiąc temu kupiłem wzmacniacz tak jakoś 1989 rok produkcji i ponad 17kg wagi i gra - i to jak!

a wczoraj kurier przyniósł gramofon 1977 8,5kg - reszta? - patrz wyżej :)

Nazwy, nazwy kolego:-)

Proszę bardzo - sansui i toshiba

Tyle, że to akurat nie jest istotne - każda firma robi lepsze i gorsze modele - trzeba się orientować, które są warte uwagi

Taki godny uwagi musi być w dobrym stanie - i tyle

A jak się kupuje wzmacniacz to trzeba prosić o foty wnętrza, a nie się napalać jak szczerbaty na suchary

Kolego podaj ceny zakupu tych zabytkowych wspaniałości i z czym współczesnym w podobnych pieniądzach je porównywałeś.

Bez tego, to jest tylko gadka szmatka z której nic kompletnie nie wynika.

Rocznego czyli prawie nowego Denona PMA-710AE można już kupić za 500-600zł

Proszę podać 2-3 modele 25-letnich wzmacniaczy, które w tej cenie można obecnie kupić na Allegro,

będą w 100% sprawne technicznie, na wyposażeniu będzie pilot zdalnego sterowania, no i oczywiście będą lepiej grały.

Przy okazji poproszę może ze dwa słówka konkretów, a więc co konkretnie było lepsze i o ile jeśli można wiedzieć.

Za 500-600zł można sobie dzisiaj kupić wysuszonego Denona PMA-920 w opłakanym stanie po sześciu właścicielach i czterech naprawach,

który ani nie ma pilota, ani wcale nie gra lepiej od np. Onkyo A-9155 do kupienia za niecałe pięć stów w idealnym stanie.

W gratisie jest pilot i gwarancja, że przynajmniej dziesięć lat jeszcze pogra, a nie czekanie z duszą na ramieniu kiedy zdechnie.

Oczywiście są lepsze wzmacniacze od Onkyo A-9155 które mają po 20-30 lat i nic im nie dolega, tylko z tymi jest inny problem,

one nie kosztują po 500-600zł ale przynajmniej 3-4 razy tyle, więc jak już porównujemy stare/nowe to bądźmy trochę bardziej dokładni.

Denon PMA-920 do kupienia za 500-600zł (zdjęcie pochodzi z aukcji na Allegro)

327135334977175bgen.jpg

Onkyo A-9155 do kupienia za 400-450zł (zdjęcie pochodzi z aukcji gdzieś tam)

ONKYO_A9155_FRONT_BLACK_1400.jpg

Zaczyna się ;)

Nie chcesz słuchać dobrych rad ludzi, którzy już to przechodzili i zamiast się uczyć na cudzych błędach wolisz się uczyć na własnych.

Sprzedawca od zdechłego Sansui prawdy Ci nie powiedział? A myślisz, że inny Ci powie?

97% dwudziestoletnich wzmacniaczy (odtwarzaczy również, żeby nie było) wystawianych w ogłoszeniach na Allegro,

to jest kupa gruzu do kapitalnego remontu, niezależnie od tego jakie bajki sprzedający opowiada i ile trzeba za nie zapłacić.

Wszystkie są w super stanie, po przeglądzie, wymianie tego owego, sprawdzone, po regulacjach, działają jak nowe itd.

tylko zawsze jakimś dziwnym trafem akurat w transporcie do klienta same nieszczęścia je spotykają i to po klika naraz.

Myślisz, że Ty pierwszy albo jedyny kupiłeś złom i sprzedawca dupą się wypiął? Otóż mój drogi wyobraź sobie, że nie.

Kupisz następnego 20 czy 25 letniego strucla i na 97% będzie z nim dokładnie to samo albo jeszcze gorzej,

bo na przykład przy próbie uruchomienia wypruje membrany z głośników po 1.000 złotych sztuka (sam głośnik luzem)

i na dzień dobry będziesz dwa klocki do tyłu, a sprzedawca runchla powie - spadaj na drzewo u mnie wszystko działało.

Normalka.

Jeśli dysponujesz nadmiarem gotówki oraz wolnego czasu i chcesz się pieprzyć z fajansiarzami do usrania, to nie widzę przeszkód,

ale jeśli chcesz kupić raz a porządnie i mieć święty spokój, to oddaj te pierdziawki i przynieś z powrotem swoje stare JAMO

Dokup do nich porządny piec, może być używany, ale nie stary zdezelowany kapeć typu Denon PMA-860 czy Marantz PM-80

które kosztują dzisiaj trzy razy więcej niż są realnie warte i w każdym na 97% będzie coś albo wszystko do naprawy.

Kasy za dużo do wydania nie ma, to z dwojga złego już bym wolał tego PMA-710AE, przynajmniej będzie sprawny i ma pilota.

Albo dozbierać jeszcze z tysiaka i kupić starszego PMA-1500AE czy na przykład Marantza PM-17

To są konkretne wzmacniacze, które są w stanie wycisnąć potencjał z tych kolumn, a nie jakiś wiekowy rumpel,

który ledwo działa i lada moment wyzionie ducha na amen, tym bardziej, że ani w czasach swojej młodości to nie było nic specjalnego,

ani dzisiaj nie jest, a ich popularność i chore ceny zawdzięczamy tylko i wyłącznie forumowym naganiaczom, którzy tym złomem handlują.

Dziękuję za uwagę :)

Drogi kolego parantulla wiem,ze Ty i jeszcze kilka osob na tym forum jestescie tu od lat i macie doswiadczenie w sprawach sprzetu.Ja jestem raptem pare miesiecy,a czytam tu o sprzecie od roku.Przez ten czas przerobilem dwa amplitunery 5.1 (w tym nowy H/K AVR 160) i 5 leciwych wzmacniaczy stereo.Doceniam Wasze doswiadczenie i dlatego duzo czytam.Zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do 20-30 letniego sprzetu dostepnego na aukcjach w tym kraju.3/4 sprzetu jest w kiepskiej kondycji od handlarzy majacych duuuuzo zawyzone ceny.Sprzet nie jest pewnie od pierwszych wlascicieli,a przechodzony i po wymianach podzespolow pewnie w wiekszosci na nieoryginalnych czesciach,gdyz nie sa juz dostepne.Jest duze prawdopodobienstwo,ze padnie w krotkim czasie po zakupie lub uszkodzi sie w podrozy.Ja swoje leciwe sprzety uzywalem jedynie po kilka miesiecy max i nie wiem czy przy dluzszym okresie by padly.Nie wiem tez czy byly naprawianie i grzebane,gdyz nie mam takiej wiedzy i umiejetnosci fizycznych.Jedynie w przypadku SANSUI,ktorego otworzyl kolega okazalo sie,ze usterka nie powstala w transporcie,a sprzedajacy albo nie wiedzial,gdyz tez pewnie kupil przechodzony,albo nie byl szczery...Ogolnie nie mam zlych doswiadczen ze starym sprzetem.Z tego co zaobserwowale czytajac tematy o roznym przecie zauwazam,ze Ty miales wlasnie zle doswiadczenia i zdecydowanie nie jestes fanem takiego sprzetu i nie polecasz go nikomu.Z tym sprzetem jest tak jak autem od Niemca z silnikiem diesel'a...w rzeczywistosci zaden nawet stosunkowo nowy nie ma mniej niz 200 tys,gdyz u nich takie auta pracuja.A jak trafia do nas ma sto z hakiem,jest zadbany i bezwypadkowy...Jednakze w przypadku aut jak i wzmacniaczy nie mozemy zakladac,ze wszystkie takie sa.Moim zdaniem w znikomym % trafi sie dobry egzemplarz w ladnym stanie,nie grzebany i od pierwszego wlasciciela nawet.Ale cena bedzie juz inna.I taki sprzet wydaje mi sie jest dobra opcja biorac pod uwage cene nowego np DENONA PMA-720AE.Tylko znajdz taki...

Wracajac do tematu.Jak juz pisalem wczesniej JAMO sa juz sprzedane,a moje pierdziawki zostaja,a dlaczego to tez juz pisalem.Skoro rozpatrujemy nowsze sprzety to pojade linkami w takim razie.

Licytuje i wygrywam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Inne aukcje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten wyzej mam w sumie pod domem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na koniec stary,ale od perwszego wlasciciela ONKYO A-8870 i najdrozszy Denon PMA1500R za 1600

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli chcecie to zerknijcie i zobaczcie,krorzy sprzedajacy oferuja FAIR oferte.

I jeszcze pytanie czy od DENONA PMA-700/710 nie bedzie lepszy DENON PMA-1055R.Czy to nie bedzie cenowo cos pomiedzy 700AE/710AE a 1500R?

Drogi kolego parantulla wiem,ze Ty i jeszcze kilka osob na tym forum jestescie tu od lat i macie doswiadczenie w sprawach sprzetu.Ja jestem raptem pare miesiecy,a czytam tu o sprzecie od roku.Przez ten czas przerobilem dwa amplitunery 5.1 (w tym nowy H/K AVR 160) i 5 leciwych wzmacniaczy stereo.Doceniam Wasze doswiadczenie i dlatego duzo czytam.Zdecydowanie sie z Toba zgadzam co do 20-30 letniego sprzetu dostepnego na aukcjach w tym kraju.3/4 sprzetu jest w kiepskiej kondycji od handlarzy majacych duuuuzo zawyzone ceny.Sprzet nie jest pewnie od pierwszych wlascicieli,a przechodzony i po wymianach podzespolow pewnie w wiekszosci na nieoryginalnych czesciach,gdyz nie sa juz dostepne.Jest duze prawdopodobienstwo,ze padnie w krotkim czasie po zakupie lub uszkodzi sie w podrozy.Ja swoje leciwe sprzety uzywalem jedynie po kilka miesiecy max i nie wiem czy przy dluzszym okresie by padly.Nie wiem tez czy byly naprawianie i grzebane,gdyz nie mam takiej wiedzy i umiejetnosci fizycznych.Jedynie w przypadku SANSUI,ktorego otworzyl kolega okazalo sie,ze usterka nie powstala w transporcie,a sprzedajacy albo nie wiedzial,gdyz tez pewnie kupil przechodzony,albo nie byl szczery...Ogolnie nie mam zlych doswiadczen ze starym sprzetem.Z tego co zaobserwowale czytajac tematy o roznym przecie zauwazam,ze Ty miales wlasnie zle doswiadczenia i zdecydowanie nie jestes fanem takiego sprzetu i nie polecasz go nikomu.Z tym sprzetem jest tak jak autem od Niemca z silnikiem diesel'a...w rzeczywistosci zaden nawet stosunkowo nowy nie ma mniej niz 200 tys,gdyz u nich takie auta pracuja.A jak trafia do nas ma sto z hakiem,jest zadbany i bezwypadkowy...Jednakze w przypadku aut jak i wzmacniaczy nie mozemy zakladac,ze wszystkie takie sa.Moim zdaniem w znikomym % trafi sie dobry egzemplarz w ladnym stanie,nie grzebany i od pierwszego wlasciciela nawet.Ale cena bedzie juz inna.I taki sprzet wydaje mi sie jest dobra opcja biorac pod uwage cene nowego np DENONA PMA-720AE.Tylko znajdz taki...

Wracajac do tematu.Jak juz pisalem wczesniej JAMO sa juz sprzedane,a moje pierdziawki zostaja,a dlaczego to tez juz pisalem.Skoro rozpatrujemy nowsze sprzety to pojade linkami w takim razie.

Licytuje i wygrywam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Inne aukcje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten wyzej mam w sumie pod domem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na koniec stary,ale od perwszego wlasciciela ONKYO A-8870 i najdrozszy Denon PMA1500R za 1600

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli chcecie to zerknijcie i zobaczcie,krorzy sprzedajacy oferuja FAIR oferte.

I jeszcze pytanie czy od DENONA PMA-700/710 nie bedzie lepszy DENON PMA-1055R.Czy to nie bedzie cenowo i dzwiekowo cos pomiedzy 700AE/710AE a 1500R?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proszę bardzo. Toshiba sr-255 direct drive, manual, 1977 8,5 kg, żadnych rys - wygląda jak nowy. Silnika nie słychać nawet jak się przyłoży ucho. Dałem 360zł

Dziękuję bardzo. Jeszcze tylko mi powiedz co ten patefon ma wspólnego z tematem wątku?

Kolego podaj ceny zakupu tych zabytkowych wspaniałości i z czym współczesnym w podobnych pieniądzach je porównywałeś.

Bez tego, to jest tylko gadka szmatka z której nic kompletnie nie wynika.

To ma wspólnego - jeszcze masz jakieś życzenia? Może lekarstwo na alzheimera?

Ukryta Zawartość

Cena wydaje się atrakcyjna... dopóki nie przeczytamy dokładnie opisu. Po pierwsze brak pilota, to ze stówkę trzeba doliczyć,

a po drugie na dzień dobry czeka Cię przegląd i czyszczenie potków, to kolejna stówka albo i z dwie, no chyba że sam zrobisz.

Jak nie masz takich możliwości, to jeszcze dolicz minimum 60zł na same przesyłki do kogoś, kto Ci to zrobi jak należy.

W sumie wychodzi ponad 1.000zł żeby go przywrócić do stanu używalności, a przy próbie odsprzedaży dostaniesz max 700zł

Ukryta Zawartość

Tu to samo, o pilocie ani słowa, a w tej cenie powinien być. Nawet jeśli pilot nie jest Ci potrzebny, to szkoda przepłacać.

Ukryta Zawartość

Kolejny bazarowy spryciula, który nasadził w opisie co tylko się dało (praktycznie same bezużyteczne bzdety, aby więcej)

żeby na samym końcu mimochodem wspomnieć o braku pilota, co jakoś mu nie przeszkadzało wycenę sprzętu wziąć z sufitu.

I tak dalej i tak dalej, gdzie nie spojrzysz, to zawsze jest jakieś ALE i ryzyko graniczące niemal z pewnością,

że stan techniczny wzmacniacza niekoniecznie odpowiada temu w opisie do aukcji.

Stary sprzęt ma prawo się psuć i nikt nie ma o to pretensji, ale w takim układzie powinien być sprzedawany jako USZKODZONY

w cenie elektronicznego złomu, a nie jako "w pełni sprawny i zadbany" w cenach niewiele niższych od sklepowej 20 lat temu.

To ma wspólnego - jeszcze masz jakieś życzenia?

Tylko jedno - pisz na temat.

Pytałem o konkrety, a więc co to za wzmacniacz, ile kosztował i w porównaniu z czym współczesnym za podobne pieniądze gra - i to jak!

Wracajac do tematu.Jak juz pisalem wczesniej JAMO sa juz sprzedane,a moje pierdziawki zostaja,a dlaczego to tez juz pisalem.

Wracając do tematu, to temat jest bezsensowny, skoro i tak zrobisz po swojemu :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do autora wątku, po co się uparłeś na tego Denona PMA z serii 700? Poczytaj wątki, to nie jest wzmacniacz o jakimś wyrafinowanym dźwięku, wygląda ładnie, wzmacnia sygnał, ma pilota, ale to wszystko czym może zaimponować.

Zwykły Rotel, na przykład RA-930AX jest od niego n-razy lepszy, ale nie ma pilota i ma już kilka lat - co w zasadzie nic nie zmienia, ponieważ jest w zasadzie bezawaryjny.

Denony grają od modeli czterocyfrowych, niższymi nie ma co sobie zawracać głowy, no chyba, że mówimy o klasykach z lat 80-tych, ale to juz inna cena i półka brzmieniowa.

Tego ze zdjęcia poniżej warto brać od ręki, niestety jego ceny w naszym kraju są mocno zawyżone.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jednak jesli nie masz 4 cyfrowej kwoty , denon 700 powinien wystarczyc. W przeciwienstwie do "klasyków z lat 80tych" nie będziesz musiał znów się martwic ze cos przestanie działac .

Owszem możesz nie będziesz mieć stresu związnego z tym, że zaraz coś się spieprzy, ale za to będziesz miał drugi rodzaj stresu pod tytułem: dlaczego to tak słabo gra:-(

Za 500zł lepiej nie będzie, nie ma co się oszukiwać i w tych pieniądzach oczekiwać cudów na kiju.

Stare czy nowe zagra jak wzmacniacz za 500zł, pod warunkiem że w ogóle zagra w przypadku starych rupieci z Allegro.

No taka prawda jest i z pięcioma stówami w ręku nikt tu niczego nie wymyśli ani drugiej Ameryki nie odkryje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.