Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup w PopMarket - problem z celnikiem

Asmod

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś otrzymałem odpowiedź od celnika:

"Witam

Dzis zwracam Pana przesylke do nadawcy poniewaz nie uzyskalem od Pana zgody na doliczenie 100 usd kosztow transportu jata do wartosci towaru, a obecna faktura nie zawiera wymaganych kosztow transportu.

Pozdrawiam,

Adam Wojciechowski

Pracownik ds. Administracji Danymi Importowymi

Agencja Celna

ul.17 stycznia 47

02-146 Warszawa

UPS Polska Sp. z o.o.

ul. Prądzyńskiego 1/3"

Mam dość kopania się z koniem, spróbuję odzyskać pieniądze przez centrum rozstrzygania sporów PayPal. Najwyżej stracę te $68, ale nie dam się skubać pieprzonemu UC. Dzięki za rady, ale połączyć się z kimś kompetentnym z UPS w Polsce - życzę powodzenia. Nie mam tyle czasy, by wisieć na telefonie przez pół dnia. Chyba muszę też wykluczyć sklep PopMarket z kręgu zaufania.

Dziś otrzymałem odpowiedź od celnika:

"Witam

Dzis zwracam Pana przesylke do nadawcy poniewaz nie uzyskalem od Pana zgody na doliczenie 100 usd kosztow transportu jata do wartosci towaru, a obecna faktura nie zawiera wymaganych kosztow transportu.

Pozdrawiam,

Adam Wojciechowski

Pracownik ds. Administracji Danymi Importowymi

Agencja Celna

ul.17 stycznia 47

02-146 Warszawa

UPS Polska Sp. z o.o.

ul. Prądzyńskiego 1/3"

Mam dość kopania się z koniem, spróbuję odzyskać pieniądze przez centrum rozstrzygania sporów PayPal. Najwyżej stracę te $68, ale nie dam się skubać pieprzonemu UC. Dzięki za rady, ale połączyć się z kimś kompetentnym z UPS w Polsce - życzę powodzenia. Nie mam tyle czasy, by wisieć na telefonie przez pół dnia. Chyba muszę też wykluczyć sklep PopMarket z kręgu zaufania.

Asmod , po pierwsze to nie celnik a pracownik UPS - agent celny.

po drugie to pismo radze wysłać gdzieś wysoko do UPS i również do rzecznika konsumenta , to co ten facet pisze to jest skandal.

Tak, z tym celnikiem to trochę uprościłem. Nie wiem czy dla tak niskiej kwoty warto się boksować. Szkoda mi czasu i nerwów. Wrzuciłem już to w koszty, a może się uda zwrot przez PayPala. W każdym bądź razie doświadczenie jest i będę ostrożny przy zakupie z promocją zakupów z darmową przesyłką z zagranicy.

Asmod, zrobisz jak uważasz, ale rozważ jeszcze wysłanie maila do UPS przez ich stronę z kopią tego co napisał ich "mistrz celny " i kategorycznym żądaniem dostarczenia przesyłki.Na to musi ktoś odpowiedzieć i pamiętaj to nie ty wystawiłeś fakturę i nie ty ją przyjąłeś - to jest sprawa miedzy sklepem a UPS-em! Jest jeszcze inna opcja, ale to wymaga nieco fatygi i kosztuje - kontakt z inną agencją celną , przesłanie im dokumentów jakie posiadasz z zapytaniem czy i za ile są w stanie przesyłkę odprawić.Powodzenia .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.