Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze filmy i bajki 3D..............

Yodas

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, dopiero teraz zobaczyłem ten wątek - ale się fajnie czyta od początku, kiedy co po niektórzy (hehe, haha,) jeszcze nie mieli projektora, a teraz mają i wiedzą, że rozmowa o 3D z kimś, kto ogląda na telewizorze i myśli, że efekt jest ten sam (czyli prawie żaden), tylko 3 razy większy (no, może coś tam lepiej jest...ale do prawdziwego kina, do którego się wchodzi z ulicy i płaci za bilety nie ma startu) nie ma sensu;)))

Okey, ode mnie:

absolutne nr 1 w kategorii EWE: IMAX Under the Sea 3D - ryba wychodzi na widza totalnie, najlepszy materiał dla sceptyków, nie ma bata.

jw. w kat. GO: Avatar. Trochę się wahałem ale jednak - zaraz za nim Grawitacja i IMAX Hubble 3D (to się w ogóle powinno oglądać razem, w trakcie jednego seansu).

Dodałbym jednak jeszcze jedną kategorię - Realizacja. Tutaj mistrzami nie do pobicia są Brytyjczycy z BBC: seria Galapagos with David Attenborough. Nie ma co prawda w ogóle EWE, jest za to kapitalna głębia i płynny, wieloplanowy obraz o całej palecie barw i odcieni. Sir David ma na koncie jeszcze Natural History Museum Alive 3D - równie dobrze zrealizowane, ale już nie z takim rozmachem.

A w kategorii "teledysk 3D XXI wieku" wszystkie Lichtmondy - świetne na imprezę w małym gronie, pod warunkiem, że ktoś lubi psychodelię.

Rozczarowanie: Hobbit. Dla mnie zbytnio cyfrowe, jakieś takie kreskówkowe (w 2D tego nie odczułem).

• 4 miesiące później...

Polecam blu-ray 3D "Ant-man" kino lekkie i przyjemne w sam raz na seans z naszymi najmłodszymi Pociechami. .... Dubbing też jest jak zwykle masakryczny ale dzieciaki go lubią....

Efekt głębi obrazu rewelacyjny przez cały czas....aż przysunąłem bliżej wypoczynek i 110" oglądałem z niecałych 3m, miałem odczucie że jestem w środku ;)...

...jakość filmu bardzo dobra....i co najważniejsze format 1,85 :1....efekty, te filmowe , naprawdę się postarali...

Dawno tak dobrego 3D nie widziałem...teraz muszę go obejrzeć z oryginalnym dts-hd ma. ...

Efekty Wychodzenia Obrazu prawie zero ale Głębia Obrazu nadrobiła wszystko...

Daję za "GO" 10.....

Ant-man rzeczywiście dobry pod względem 3d.

Mistrzostwem świata jest "3D rarities", czyli jak się robiło 3d 100 lat temu w Stanach, pierwsze kolorowe 3d z 1940 itd. Pozycja obowiązkowa dla każdego fana stereoskopii.

Niejako historyczne przeciwieństwo: Marsjanin - świetna głębia, ale też rewelacyjny pierwszy plan. Scena startu MAV (z plandeką zamiast osłony) wgniata w fotel!

Life of PI jest rowniez godne polecenia jako film, a i samo 3D rowniez nie najgorsze. :)

"3D rarities" -- duzo sobie za to zycza. Nie widzialem nizszej oferty niz za 35 funtow. :/

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.