Skocz do zawartości
IGNORED

Zacinanie filmów podczas oglądania - gdzie problem ?

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Uważaj na nastawy audio w WINDOWS.

Ostatnio walczyłem z moją płytą główną GIGABYTE.

B, drogi model, choć nie najnowszy.

Ustaliłem, że:

- REALTEK pisze drivery audio dla produktów Microsoft

- zadziałała mi prawidłowo jedynie wersja zassana ze strony producenta płyty głównej !

Zbadaj więc co odpowiada (jaki chipset) za video w kompie ( chyba masz jakiś tani laptop).

Szukaj driverów na stronie producenta.

Jeszcze raz namawiam do [FORMAT C].

janunio nie mam słabego laptopa w moim mniemaniu. Jest to asus z prockiem core 2 duo 2,53. 4 gb ramu grafa nvidia geforce gt 240 m. system 64 bitowy. Robiłem system od nowa i nie pomogło. A jak system mam 64 to powinienem używać Media player classic 64 bity ??

Wygląda więc, że problem nas przerasta.

Opiszę podobną akcję.

Kolega ma koncert na Bluray.

Na jego tanim playerze cieły się dwa ( i to najlepsze ) numery.

Wymienił płytę - nośnik na inny egz.

Nie pomogło.

Na innych odtwarzaczach wszystko chodziło bez problemu.

Sprawdziliśmy w sklepie inny egzemplarz tego samego modelu playera I także działało prawidłowo.

Skończyło się na zakupie innego BD playera.

Siedziałem wczoraj trochę i robilem różnorakie testy. Na nowym kablu VLC dalej tnie, MPC x64 tez tnie na kodekach k-lite. Ale zauważyłem że POTplayer tnie tylko troszkę w zasadzie niezauważalnie, czyli ten sprzęt jest w stanie pracować prawidłowo.

Chciałem też sprawdzić ten kodek madVR - ale nie wiem jak go skonfigurować. Jak odtwarzałem na kodekach k-lite to w czasie odtwarzania filmu pokazują się w pasku po prawej stronie z ikonami kodeków i można je konfigurować. Tutaj przez madVR nic nie ma. W zasadzie to nie wiem wogóle czy ten kodek jest wykorzystywany do dekodowania.

Jak skonfigurować taki zestaw MPC + madVR ?? Nie mogę też wtedy wypuścić dzwięku po spdif i amplituner nie rozpoznaje scieżki DD.

siema, ja tez zauważałem takie mikro przycięcia na swoim projektorze, odtwarzam pliki ponad 20 gb na xtramerze. Postanowiłem Włączyć odtwarzanie 24 klatek na swoim projektorze i na xtramerze ( oba urządzeni mają tę opcję) i jak ręką odjął. Obraz stał się bardzo płynny. W sumie to jest o tyle dziwne że pliki nie są zazwyczaj 24p tylko 23,96. No ale mi pomogło :).

Wiem że to jest off topic ale szukam pomocy wszędzie.

Witam

Postanowiłem ostatnio przeinstalować windowsa 7 (kupiony razem z laptopem). Przy użyciu płytki dołączonej do laptopa rozpocząłem przywracanie systemu do wersji fabrycznej.

Były 3 opcje do wyboru

1. Odzyskaj windows na partycji C

2. Odzyskaj system na całym dysku

3. Odzyskaj system na całym dysku z dwoma partycjami.

Ja miałem zrobione 3 partycje (C- system, D filmy, i E użytkowe). Wybrałem wiec opcje 1 (robiłem tak już kilka razy i zawsze było dobrze). Po preinstalacji systemu zauważyłem brak partycji 3 z użytkami (miałem tam np. wszystkie zdjęcia z ostatnich paru lat).

Pomóżcie proszę aby cokolwiek odzyskać bo męczę się już parę dni z tematem i straciłem nadzieje.

Manager dysków pokazuje taką sytuację jak na obrazku.

Dysk jest 500gb i nie wiem w zasadzie co się podziało bo widać że cała przestrzeń jest dostępna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiem, że chcesz jeszcze odzyskać te zdjęcia. Musisz użyć programu do odzyskiwania danych. Czy pamietasz jaki rozmiar miała ta partycja ze zdjęciami? Jesli to ta 14,65 GB to w menedżerze dysków wystarczy przypisać literę dysku dla tej partycji i natychmiast będzie dostępna. Później program i odzysk danych.

• 1 miesiąc później...

Dobra uporałem sięz zaginioną partycją ale problem cięcia filmów pozostał. Podsumujmy

Laptop z prockiem core 2 duo 2x2,5 i grafą geforce gt260 1 gb

amplituner yamaha 765

projektor epson tw 9100.

Gdy puszczam film na samym laptopie - chodzi super

Gdy puszczam przez amplituner do projektora - zacina co kilka sekund

Wyeliminowałem amplituner i podłączyłem bezpośrednio laptop z projektorem - zacina

Pomyślałem że to może na wyjściu z laptopa jest problem więc podłączyłem mój stacjonarny komputer (potwór -wydajność) i też zacinał na dużym ekranie.

CO o tym myślicie ?? Czy to może być wina projektora ???

Dobra uporałem sięz zaginioną partycją ale problem cięcia filmów pozostał. Podsumujmy

Laptop z prockiem core 2 duo 2x2,5 i grafą geforce gt260 1 gb

amplituner yamaha 765

projektor epson tw 9100.

Gdy puszczam film na samym laptopie - chodzi super

Gdy puszczam przez amplituner do projektora - zacina co kilka sekund

Wyeliminowałem amplituner i podłączyłem bezpośrednio laptop z projektorem - zacina

Pomyślałem że to może na wyjściu z laptopa jest problem więc podłączyłem mój stacjonarny komputer (potwór -wydajność) i też zacinał na dużym ekranie.

CO o tym myślicie ?? Czy to może być wina projektora ???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.