Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do 1000 zł

MarantzPM64mk2

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Ostatnio zastanawiam się nad zakupem DAC'a. Mam bardzo dużo muzyki w formacie FLAC na laptopie i zmęczyło mnie ciągłe wypalanie CD. Głownie słucham muzyki akustycznej, jazz, klasyka.

DAC'a chciałbym podłączyć USB z laptopem i dalej interkonektami do wzmacniacza.

Posiadam:

wzmacniacz - Marantz PM 64 MK2

kolumny - B&O Beovox S60

CD- Philips CD 720 modyfikowane (TDA1541, wymienione gniazdo RCA)

To będzie mój pierwszy DAC. Chciałbym aby muzyka była naturalna, bez korekcji, podbicia, EQ itd. (dobrze słyszalne instrumenty dęte, brzmienie kontrabasu, perkusji, talerzy). Preferuję ciepłe brzmienie, nie lubię ostrej góry.

pozdrawiam,

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

DAC Beresford TC 7520 SEG Hight Resolution GFmod v5 (Częstochowa-GFmod Audio Research) za 600zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/110194-dac-do-1000-z%C5%82/

Jeśli szukasz przetwornika o brzmieniu równym, nawet lekko ocieplonym, analogowym, zdecydowanie zwróć proszę uwagę na ofertę urządzeń iFi Audio. Posłuchałbym także przetwornika M2Tech HiFace DAC.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli szukasz przetwornika o brzmieniu równym, nawet lekko ocieplonym, analogowym, zdecydowanie zwróć proszę uwagę na ofertę urządzeń iFi Audio. Posłuchałbym także przetwornika M2Tech HiFace DAC.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Dzięki za odpowiedź.

Chętnie bym posłuchał jakiegoś przetwornika, ale gdzie? Musiałbym go przynieść do siebie do domu i podłączyć pod mój stary wzmacniacz, włączyć muzykę, której słucham na co dzień.

W większości salonów stoją nowoczesne maszyny za kilkadziesiąt tysięcy złotych :)

Znalazłem na allegro takiego DAC'a:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może dołożyć i kupić Cambridge Audio DacMagic 100?

Niestety bazuję tylko na recenzjach, opiniach i testach. Nie miałem okazji żadnego posłuchać.

Ukryta Zawartość

Do takiego repertuaru polecałbym Arcam rDac i tej kwocie można już upolować dobry egzemplarz.

Ktoś miał do czynienia z takim Beresfordem? DAC Beresford TC 7520 SEG Hight Resolution GFmod5

Ukryta Zawartość

Tylko, że sprzedający zastrzegł sobie, że po wylicytowaniu aukcji nie przyjmuje żadnych zwrotów. A wiadomo, że to tylko elektronika. Jeśli nie będzie działać to co wtedy? To już nie ma terminu 10 dni na zwrot towaru? Sprzedający może sobie sam ustalać co mu się podoba?

Ukryta Zawartość

Jest do kupienia Arcam rDac, ale czytałem gdzieś recenzję, że jest o połowę za drogi. 1500zł? Jak wspominałem, nie znam się, bazuję tylko na opiniach.

A więc pytanie do użytkownika "Belami". Czy wart jest swojej ceny? Mój budżet to 1000zł, czy warto dołożyć jeszcze 600zł i kupić używanego Arcam rDac z zasilaczem TeddyPardo?

Czy jest coś tańszego co mnie również usatysfakcjonuje? 95% muzyka jazzowa, akustyczna, 5% klasyka.

Posiadam wzmacniacz NAD C 356BEE i tak się zastanawiam czy znajdę "lepszego" DAC-a zewnętrznego aniżeli ten proponowany do tego DAC Module (Nad MDC DAC), czy będą to raczej porównywalne "jednostki" - chodzi mi o stosunek cena-możliwości i jakość (pojęcie może bardziej teoretyczne) ale reasumując czy Nad MDC DAC wart jest tej ceny? czy lepszym rozwiązaniem będzie kupno czegoś zewnętrznego w tej cenie.

Ja kupiłem w końcu DAC Beresford Caiman TC 7520 SEG High Resolution GFmod5.

Zrobiłem testy pomiędzy DAC'iem a moim starym CD i wszystko na plus dla Beresforda.

Teraz więcej miejsca w pokoju jak nie ma płyt :), a muzyka świetnej jakości gra sobie z FLAC'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.