Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic PT-AE700 oraz AE500

kroolik123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie jestem na kupnie projektora + DVD - mam kilka pytań i będę wdzięczny za pomoc:

1. Czy ktoś wie kiedy wejdzie PT-AE700 i jaka będzie jego cena? - bo w Uk już można kupić ok. 500zł dorżej od 500tki, a wygląda na duuużo lepszy od 500 (kontrast 2000:1 zamiast 1300:1)

2. Czy ktoś ma Panasonic PT-AE500 i mógłby się podzielić wrażeniami?

3. Czy wejście HDMI jest lepsze od DVI-D (HDCP)?

4. Co sądzicie o DVD Samsung DVD-HD 935? - jest to jedyny odtwarzacz (oprócz denona za ok 8k) który ma DVI. Skąd go można sprowadzić - może ktoś wozi?

5. Czy taka konfiguracja ten Samsung + PT-AE500 będzie dobrze działać? obydwa mają 720p i 1080i.

Z góry dzięki za pomocną dłoń :) bo już prawie byłem zdecydowany na 500, a tu 700tke wypuszczają i nie wiem czy warto czekać... Opis 700:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11066-panasonic-pt-ae700-oraz-ae500/

>Co sądzicie o DVD Samsung DVD-HD 935? - jest to jedyny odtwarzacz (oprócz denona za ok 8k) który ma DVI<

Jest jeszcze inny z DVI

Ukryta Zawartość

no i czyta DIVX oraz DVD-Audio,DVD+R/RW /DVD-R/RW i chyba troszkę lepiej wygląda od 935

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

vorpane:

No PT-AE500 na allegro już chodzi po 6500 z roczną gwarancją (jak popytasz sprzedawców "na boku" ;) - a normalnie wystawiony po 6600...

A DVI jest o nieebo lepsze od EURO, Component i sporo od Component Progressive - sporo o tym czytałem - w sumie to najlepsze wejście jakie może być (dla zwykłego śmiertelnika) bo nie ma niepotrzebnej konwersji D/A A/D.

OKO:

Faktycznie uleciał mi gdzieś ten model - wygląda zdecydowanie lepiej od 935 (BTW czemu w tamtym zrobili taki tandetny design???)... pytanie jeszcze jaką to ma jakość - słyszałem że jak coś odtwarza Divx to ma kiepskie układy do DVD (tamta 935 miała Faroudja) no i 935 dostało nagrodę EISA - więc chyba mozna brać w ciemno.

A wiecie może kto mógłby przywieźć taki sprzęt Samsunga?

Wcześniej był wpis że w ostatnim audio video :

"1. Samsung DVD-HD745 - 9.50 okt

2. Pioneer DV-575A - 8.80 pkt

3. Yamaha DVD-S550 - 8.00 pkt

4. Denon DVD-1710 - 7.65 pkt

5. Philips DVP720SA - 7.15 pkt"

Ale jak jest naprawdę...............?

No z tymi punktami odnośnie samsunga to należy trzymać się z dystansem - bo w pismach wiadomo jak jest... czytałem kiedyś o tym, jak wygląda recenzja w Chipie - biorą po prostu tego kto więcej zapłaci i wszystko jest przepłacone przez firmy (wypowiadał się anoniomowo pracownik własnie z Chip`a)....

A dalej nikt nie potrafi powiedzieć kiedy będzie sprowadzana 700tka do Polski?

Poza tym nie ma polskich liter ten samsung i ma tylko Mpeg 4 (a większość filmów jest w 3), mam znajomego co siedzi w tym temacie i skomentował ze DivXów sobie na tym nie pooglądasz - wg mnie do DivX chyba nadal najlepszy będzie komp... ew. sprzęty typu KISS...

Przepowiadalem ten model Samsunga jakis rok temu. Szkoda tylko ze Samsung nie zdecydowal sie na pelne wyjscie cyfrowe (teraz jest to tylko obraz bez dzwieku). Podobno od dawna oczekiwany Panasonic bedzie mial wszystko i to bedzie pewnie najlepsze rozwiazanie dla wlasciciela tego watku.

==> OKO

denon DVD-1910 2600 SEK, CA DVD79 2500 SEK

Zrodlo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Andrzej:

No, ale po co Ci wszystko w jednym (chodzi o to DVI) skoro i tak dźwięk pójdzie do amplitunera a obraz do projektora... Ale faktycznie w Anglii już jest nowe DVD panasonica i chyba na nie poczekam - bo wiadomo, że będzie na pewno bez problemu współpracować z 700tką

A BTW rozmawiałem z importerem i powiedział że pt-ae700 pojawi się niebawem...

>Szkoda tylko ze Samsung nie zdecydowal sie na pelne wyjscie cyfrowe (teraz jest to tylko obraz bez dzwieku).

co rozumiesz przez "niepelne wyjscie cyfrowe" - czy nie ma wyjscia DD/DTS?

xajas

ww.jaschiks.com

xajas:

Sądzę że jemu chodziło o niepełne czyli DVI - które jest tylko wyjściem obrazu, a nie jak w HDMI (tam masz w jednym wyjściu obraz i dźwięk - ale sądzę, że to rzecz mało przydatna - bo jak ktoś już używa takich technologii to raczej ma osobne wejście a nie używa głośniczków wbudowanych w Tv/Projektorze). Oczywiście wspomniany samsung ma optyczne i koaksjalne wyjście cyfrowe dźwięku.

Dla czekających na ten model:

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy tryb AI będzie znowu tylko w Normal mode - sadze ze wiekszosc ludzi i tak uzywa projektorka w trybie Economic - bo wtedy nie słychać go wogóle i lampa starczy na dłużej (a różnica w jasności znikoma) - w kazdym razie tak było w 500 - jak ją widziałem w sklepie...

Z tej broszurki widać, że panasonic wprowadza znowu sporo innowacji (np. dynamiczna kontrola jasności lampy).

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Prawie zawsze trzeba przelać całą kasę (w 95% wypadków)... normalna rzecz... ale po sprzęt za 8K to bym radził osobiście się przejechać - bo zawsze można sprawdzić to i owo...

Tu jest więcej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ooo , dobrze że nie zdażyłem jeszcze kupić projektora

bo miałem zamiar kupić PT 500 ale przewaliłem kasę w chorwacji :)

a tu widzę że wypuszczają model 700 ?

nie zaglądałem na forum od połowy sierpnia

Na allegro juz jest 700tka za 7300zł, a cena leci w dół pięknie - tydzień temu był za 8000 :]

Wie ktoś coś może o modelu DVD Panasonic DVD-S97, bo wygląda że ładnie by się zgrał z tym projektorem - tu jest opis:

Ukryta Zawartość

Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.