Skocz do zawartości
IGNORED

Chińska lampa we Wrocławiu

jatoja

Rekomendowane odpowiedzi

Niechaj tranzystora szuka. Za te pieniadze tylko tranzystor.

No właśnie kilka tranzystorów słyszałem i nie jest zbyt dobrze.

Najbliżej był arcam i eposy epic 5

nie w tym problem, pomnij na wiedzę :)

pomijam, że więcej odczepów to niższa jakość

Vasa - na AS 2014 na VII piętrze grały małe monitorki Grzesia z Mingdą EL34, daj Boże, na początek drogi każdemu taki zestawik, niechby z używek

a że bez dyszki nawet skromne diy nie wyjdzie? nie od razu Kraków zbudowano

no i gdzie to gonienie króliczka :)

No właśnie czy mówimy przypadkiem o mingda mc34-a ? To coś nad czym myślę.

jatoja - nie przejmuj się, tu zacznie się jak zwykle przepychanka, Każdy będzie wiedzieć lepiej. Po pierwsze naprawdę nie przejmuj się impedancją typu która lepsza, a która nie. W tym przypadku to rozważania absurdalne. Ma być tylko zgodność między wzmacniaczem, a kolumnami. A impedancja w paczkach i tak "pływa". Po drugie nikt tu nie wybierze za ciebie, musisz sam trochę wysiłku włożyć. 6 tys. na paczki i piec to mało, nie ma co ukrywać. Dlatego też trzeba się pogimnastykować.

Moim sprawdzonym od lat sposobem jest budowanie każdego systemu wokół kolumn. Kupujesz możliwie najlepsze i następnie dobierasz do nich wzmacniacz. Tak zazwyczaj udaje się uniknąć błędów i rozczarowań.

• Redaktorzy

No właśnie kilka tranzystorów słyszałem i nie jest zbyt dobrze.

Najbliżej był arcam i eposy epic 5

Eposa Epic 5 mialem kiedys chec kupic. Pieknie gral z elektronika Creek Evolution II. Podejdz do Visatexu, niech Ci podlacza.

Kubel, Vasa, szklaneczka! Dobrze prawicie :-)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Visatex to ci, co jakiś czas temu nie chcieli komuś z forum przyjąć spieprzonych kolumn, które mu wysłali i tłumaczyli się jak idioci, że "kurier popsuł"? Jeśli to ci, to bym do nich nie poszedł.

Eposa Epic 5 mialem kiedys chec kupic. Pieknie gral z elektronika Creek Evolution II. Podejdz do Visatexu, niech Ci podlacza.

Kubel, Vasa, szklaneczka! Dobrze prawicie :-)

Byłem :) Tam właśnie słuchałem tych eposów i arcama. Później facet podłączył do tych eposów Black Horse (lampa od Dubiela)

Nie wiem jaki poziom prezentuje ten koń względem chińskich lamp za 3k pln ale arcama położył.

• Redaktorzy

Visatex to ci, co jakiś czas temu nie chcieli komuś z forum przyjąć spieprzonych kolumn, które mu wysłali i tłumaczyli się jak idioci, że "kurier popsuł"? Jeśli to ci, to bym do nich nie poszedł.

Tak, to ta firma. Skad wiesz jak bylo naprawde?

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

A czy to ważne? Tylko kompletny kretyn pozwoliłby na rozdmuchanie sprawy i spieprzenie sobie opinii. Więc bez względu na to, jak było naprawdę, wolałbym się z kretynami nie zadawać.

• Redaktorzy

A czy to ważne? Tylko kompletny kretyn pozwoliłby na rozdmuchanie sprawy i spieprzenie sobie opinii. Więc bez względu na to, jak było naprawdę, wolałbym się z kretynami nie zadawać.

Jak ktoś chce, to zniszczy nawet niewnną osobę, zwłaszcza w internecie. Ale nie piszmy o tym.

• Redaktorzy

Doskonale rozumiem co masz na mysli, tylko nie rozumiem Twojego podejscia do sprawy. Skreslasz z miejsca firme/osobe nie majac pewnosci co tam sie wydarzylo.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Widzisz, nie rozumiesz, co mam na myśli, skoro mówisz, że kogoś "skreślam, nie mając pewności, co się wydarzyło". Napiszę jeszcze raz: nie ma żadnego znaczenia, co się wydarzyło, ani czy rację miał klient czy sklep, bo ktokolwiek ją miał - na nieprofesjonalnych idiotów wyszli ludzie ze sklepu. Koniec tematu z mojej strony.

W Visatexie to już raczej nikt niczego nie posłucha. No chyba że skrzypienia trumien. Wybierz się do "Galerii Audio" na Powstańców Śl. Tam mają sprzęt używany. W tej kwocie myślę, że pomogą Ci zestawić coś ciekawego.

Bez przesady nabyłem kilka klocków w Visatexie i wszystko było ok.

Nie zrozumiałeś mnie. Visatex już nie istnieje. Został zamknięty. W tym miejscu jest zakład pogrzebowy, czy sklep z trumnami - nie wiem. Jeśli zaś chodzi o zadymę jaką rozpętał kiedyś ktoś na tym forum to myślę, że gość jest sam sobie winien. Powinien rozpakować paczki przy kurierze i złożyć reklamację a nie wylewać swoje żale. Ten sprzęt który kiedyś był dostępny w Visatexie teraz jest dostępny w Galerii Audio - przynajmniej w jakiejś części. Dlatego poradziłem koledze jatoja ażeby tam się udał bo to jedyne miejsce we Wrocławiu w którym jest trochę używanego sprzętu w dobrym lub bardzo dobrym stanie i można coś sensownego złożyć. Jeśli porozmawia z właścicielem to może to będzie nawet lampa. Mój pierwszy wzmacniacz lampowy był używany i nic złego się z nim nie działo a nowy chińczyk to pewnie ciągła zabawa w przeróbki lub oczekiwanie na powrót z serwisu (sądząc po wpisach na forum). Do używania ( bezawaryjnego) wzmacniacza lampowego też trzeba się przygotować, zapoznać z instrukcją i jej przestrzegać, w przeciwnym wypadku bez względu na to czy to będzie używka czy nówka "kancierta nie budiet". Pozdrawiam
  • Redaktorzy

Juz teraz wiem dlaczego pan Piotr przeszedl do Galerii Audio. Dzieki Panowie za informacje i sorry za zamieszanie. Nie wiedzialem, ze Visatex nie istnieje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.