Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam zestawu stereo do ok 1700-1800 zł z czego 400 będzie przeznaczone na kartę dźwiękową do komputera. Lubię ocieplone brzmienie z ładnie schodzącym i dynamicznym basem. Słucham elektroniki, muzyki lat 80tych, rocka. Mała ilość nowego popu ale również.

Zastanawiam się nad Tannoyami M3 i Rotelem RA 960 BX (Tannoye ok. 650 + Rotel drugie tyle).

Rozważam również możliwość dołożenia do JBL E80 jednak nie znalazłem za wiele informacji o tych kolumnach, czy warto dołożyć do nich 200-300zł względem Tannoyi? I jaki ewentualnie dobrać do nich wzmacniacz?

Jeśli macie inne propozycje to również będę zadowolony mogąc je poznać. Prosiłbym jednak głównie o więcej informacji na temat tych JBL.

czy różnica będzie duża między m3 a v4? Rozumiem, że te JBLe są nietrafione? Zapomniałem dodać, że do nagłośnienia będzie pomieszczenie ok 13m2

co do jbl to nie wiem, ale tannoye V4 grają wg mnie o wiele lepiej od m3, więcej góry, pełniejszy dźwięk, jednoczesnie zachowując piękną średnicę charakterystyczną dla tannoya, wiem bo porownywałem bezpośrednio jedno po drugim. Dodatkowo to są kolumny w miarę nowe i nowocześnie wyglądające.

• 4 tygodnie później...

witam,

szukam jakiegos niewielkiego fizycznie i wagowo zestawu stereo. Sprzet ma byc mobilny - podroze autem - wiec jakas wielkosc i waga, ktora miesci sie w walizce. Ograniczenia sa nastepujace: niska waga - najlepiej calosciowo do 7-8kg. Cena, mysle, ze kwocie do 1500-1600 pln.

Obecnie mam na oku Denona N9 - zestaw apli + 2 kolumny. Waga 6kg. gra jak na rozmiary i cene calkiem przyzwoicie.

Zasadniczo nie potrzebuje wszystkich bajerow ktore ow Denon ma na pokladzie. Szukam namiastki sprzetu ktory mam w domu (kolumny ELAC na bazie 4pi plus + Onkyo 9755 + dac Audio Kontrol 1). W zupelnosci wystarczy jakis maly wzmaczniacz + niewielkie kolumny do ktoryh moge podlaczyc posiadany Dac.

Slucham glownie rocka + muzyki elektronicznej + ambientu.

Czy ktos ma pomysl na inne rozwiazanie grajace lepiej od N9, mieszczace sie w cenie i ograniczeniach wagowo rozmiarowych ?

Edytowane przez _marek_

Witam.

Potrzebuje fachowej pomocy w zakupie swojego pierwszego zestawu stereo. Mój budżet to +/- 1500 zł. Wiem, że to niewiele a do tego moja wiedza w temacie jest znikoma więc skłaniam się do zakupu gotowego zestawu w stylu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do nagłośnienia pokój ok. 16 m. Słucham głównie bluesa i klasyki rocka, hard rocka, czasami heavy metalu, ogólnie muzyki gitarowej. Poza tym słucham dużo radio (Trójka) więc tuner lub amplituner niezbędny. Zależy mi również na odtwarzaczu CD. Niestety nie mam możliwości iść na odsłuchy ponieważ w moim miasteczku zwyczajnie brak takich miejsc...

Moje pytania:

- czy muzyka jakiej słucham będzie dobrze brzmieć na którymkolwiek z wymienionych zestawów?

- jaki sprzęt w tej cenie powinienem brać jeszcze pod uwagę?

Zapewne lepiej byłoby złożyć jakiś zestaw zupełnie od podstaw, ale jak już wspominałem moja wiedza i budżet nie jest za wysoka więc jestem otwarty na wszelkie propozycje i sugestie....

Z góry dzięki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moze tivoli audio model two, albo jakas lepsza wersja

Hm, ale to chyba nie ta sama liga co denon N9 ?

Bardziej mi to przypomina glosnik bluetooth ktory wlasnie sprzedalem (JBL Charge 2), a ja szukam czegos z dwoma rozstawianymim glosnikami.

Jaki model konkretnie bys proponowal ?

To zależy jaką kwotą dysponujesz, i czy nowe czy z drugiej ręki. A już widzę, ok. 1500/1600 zł. Do pokoju do 20 m2 polecałbym nowy SoundTouch20 , a z drugiej ręki, albo starszą wersję II - model SoundTouch30. Ten drugi ma takie pierdolnięcie, że potrafi bez problemu nagłośnić pomieszczenie do 30m2. Modele te stoją i można odsłuchać je sobie w Saturnach, Media Marktach czy RTV Euro.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dzieki. Mozliwe, ze nie bylo to jasne w moim pytaniu, ale wlasnie pozbylem sie glosnika BT JBL, sprawdzalem tez kilka innych takich jak Harman Omni 20 etc.

Postanowilem jednak, ze chce mini zestaw skladajacy sie ze wzmacniacza i dwoch kolumn. Bose na pewno ma mocne uderzenie, ale chce miec cos na dwoch odseparowanych kolumnach.

OK, ale Bose nie ma co porównywać do głośniczków JBL czy innych podobnych. To zupełnie inna liga.

Wzmacniacz, kolumny i odtwarzacz aby cieszyć się muzyką?

Niestety za kwotę 1500 zł ze sprzętu stereo raczej nie znajdziesz nic co by cię zadowoliło.

Poza tym kupowanie starych - 20/30 letnich rumpli to pole minowe.

Kopnij się i posłuchaj 30-stki Bose. Zweryfikujesz cele.

chester777

zacznij od kolumn

ok. Biorąc pod uwagę mój budżet to powiedzmy że zacznę od:

Ukryta Zawartość

i co dalej???

Ukryta Zawartość

Co wy, sprzęt kupujecie już na wagę?

Tak, o ile sprzed domowy wazy okolo 80kg to na wyjazd do walizki tyle nie zabiore ;)

Edytowane przez _marek_

Witam serdecznie

Szukam kolumn podłogowych do ok. 700 zł. i wzmacniacza stereo do. ok. 500 zł. CD już mam DENON DCD-520AE, pokój ok 19 m2 Słucham wszystkiego ale najwięcej rocka i muzyki filmowej. Był bym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

www.allegro.pl i wdrożyć zaawansowane funkcje w wyszukiwarce. I można przebierać i przebierać.

• 2 tygodnie później...

Witam, chciałbym kupić sobie jakiś zestaw grający, nie mam kompletnie czasu na wyszukiwanie ofert na allegro więc chciałbym żeby sprzęt był nowy, do wydania mam powiedzmy 3500 zł, bardzo zależy mi na dab+ i wifi, dobrze jakby był bluetooth ale nie jest to konieczne, moja sypialnia ma jakieś 18m^2, da radę coś znaleźć? Myślę nad Yamaha PianoCraft MCR-N670D, warto?

Ja w wyniku przemeblowania pokoju muszę się pozbyć wieży Technicsa i kupić coś mini/mikro - całość (klocek + kolumny) musi się mieścić na szerokości 79 cm (tyle ma szafka, więc realnie kilka cm mniej). Ponieważ zbiegło się to w czasie z usunięciem Czwórki z UKF, będę potrzebował DAB+. No i drugi warunek, o który wykładają się wszystkie mikro- i mini- wieże, a przynajmniej te, które oglądałem. Możliwość ustawienia budzika dla dni pon. - pt. (bez weekendów). Mój 20-letni Technics ma taką opcję, a nowe hiper, super sprzęty niestety nie - tylko codziennie. Sprawdzałem:

a/ Denon M39

b/ Pioneer - jakieś podstawowe modele

c/ Sony - jakieś podstawowe modele

d/ Philips - jakieś podstawowe modele

e/ Yamaha - jakieś podstawowe modele

f/ Onkyo - jakieś podstawowe modele

g/ Grundig - jakieś podstawowe modele

Takie opcje mają radziobudziki, ale nie widziałem niczego sensownego.

Najbliżej wydaje się być Pure Chronos CD, ale trochę to drogie jak na coś, co nie odtwarza nawet MP3 i nie wiadomo, jak brzmi. Ktoś kojarzy może taki sprzęt?

Edytowane przez Radek Rutkowski
  • Pokaż nowe odpowiedzi