Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do B&W seria CM

Taurus195

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem kolumn B&W serii CM ( CM10, CM 1, CMC ),reszta systemu to Amplituner Denon2308, Blu-ray1611UD, gramofon Thorens 295MK IV, głośniki z amplitunerem są połączone kablami Kimber Kable 4VS. Chciałbym zmienić amplituner, a potem jeszcze dokupić CD najlepiej tego samego producenta. Na Amplituner mogę wydać około 10 000 zł. Proszę o pomoc i radę. Zastanawiałem się nad Denonem AVR-4520, RX-A3030 Aventage ,Anthem MRX 710,Marantz SR7008.

https://www.audiostereo.pl/topic/110825-amplituner-do-bw-seria-cm/

Witaj,

aby doradzić Ci optymalny model amplitunera, potrzeba więcej informacji. Podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (domyślam się, że duży nacisk kładziesz także na muzykę, jeśli zamierzasz dokupić CD), jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Czekam na odpowiedź, już teraz serdecznie zapraszam jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, porównania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Bo czasem lobię posłuchać tez radia, a po co wydawać forsę na kilka klocków jeżeli można kupić mniej ale równie dobrych. Przykład dobrej klasy amplituner lub wzmacniacz , procesor, tuner, odtwarzacz strumieniowy. To jest 1 do 4 klocków, jak się ma ograniczony budżet to trzeba iść na kompromisy, ale można wybrać najlepszy kompromis. A jak czytam opisy najnowszych topowych amplitunerów to one wszystko mają, kwestia tylko jak z tymi kolumnami zagrają. dlatego proszę o rade tych , którzy możne mieli styczność z tymi głośnikami podłączonymi do jakiegoś dobrej klasy amplitunera.

Używam Denona ale nie ten model.

Gdy wystawiłem na sprzedaż Denon AVC-A1XVA napisał do mnie Pan i płakał mi jaki to Denon AVR-4520 jest nie dobry.

Miał Denona AVC-A1SR sprzedał z myślą że AVR-4520 okaże się lepszy, lipa.

Kup dobry wzmacniacz do kina i tuner a usłyszysz na pewno różnicę.

Też miałem kilka amplitunerów i z tego nic mi nie podeszło.

Radia słucham z dużego pokoju z mikro wieży.

Wapie byś znalazł tu odpowiedz na to pytanie. Jednak w top hi fi po zostawieniu kaucji wypożyczą ci go do domu.

Myslę że to będzie najlepsza i jedyna opcja abyś ją zweryfikował sam.

Albo może odsłucham go (Yamaha RX-A3030 Aventage) w TOP HI FI we Wrocławiu bo tam kupowałem głośniki to i pewnie je będą mieć na stanie,. Chodziło mi też o inne firmy, bo nie wszystkie sklepy maja w ofercie B&W a maja np interesujący mnie amplituner. Stąd moje zapytanie czy przypadkiem ktoś nie posiada tych kolumn z danym amplitunerem.

Po co Ci ta Yamaha przecież ona może troszkę lepiej zagra od twojego Denona.

Też tak szukałem akurat mi się udało z tym że starsza technologia ale dźwięk w kinie i stereo 5.1 jest fajne.

A czy ktoś ma Marantza SR-7008. Co o nim sądzicie, jak może sprawdzić się z tymi kolumnami.

Witaj,

aby doradzić Ci optymalny model amplitunera, potrzeba więcej informacji. Podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (domyślam się, że duży nacisk kładziesz także na muzykę, jeśli zamierzasz dokupić CD), jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Czekam na odpowiedź, już teraz serdecznie zapraszam jeśli masz taką możliwość do naszego salonu na odsłuchy, porównania.

a co Pan sadzi o połączeniu tych kolumn z Marantz SR-7008

• 2 miesiące później...

No i się stało do konfiguracji kolumny B&W serii CM ( CM10, CM 1, CMC ),reszta systemu to Amplituner Denon2308, Blu-ray1611UD, gramofon Thorens 295MK IV, kable głośnikowe Kimber Kable 4VS dokupiliśmy wzmacniacz Vincent SV-237 Cd Vincent CD-S7 i wzmacniacz gramofonowy Vincent PHO-700 całość podłączona kablami Van den Hul The Name. Dzięki uprzejmości Pana Janusza Sobolewskiego z Audio System mogliśmy posłuchać tego u nas w domu i porównać z drugim systemem Vincenta: SV-227 , CD- S1.1 i wzmacniacz gramofonowy PHO-111 także przywiezionym do nas do domu. Póki co wszystko to gra i wygrzewa się, ale gra pięknie. Dziękuję wszystkim , którzy doradzali zakup stereo do amplitunera, a nie nowego amplitunera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.