Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch RF 62 , Klipsch RF 62 II , Monitor Audio BX6

Pierek

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

napisz proszę w jakiej konfiguracji kolumny będą pracowały, jak duże masz pomieszczenie, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. W taki sposób będzie znacznie łatwiej zaproponować konkretne rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

cd-n500 + yamaha rx-v765 otwarte pomieszczenie ok 35 m2 Preferencje brzmieniowe? ciężko powiedzieć wszystkiego po trochu. Obecnie jest średnio z JAMO C407 detalicznie szczegółowo z wycofanym dołem pasma wyeskponowana średnica. Chodzi głównie o więcej basu, niskich tonów troche mniej natarczywej średnicy. Słyszałem MR6 u kolegi i basu było zbyt dużo średnica wycofana myśle że w połączeniu z YAMAHA mogło by to zagrać dość zacnie?

Ogólnie to mam zamiar pojeździć dzisiaj po salonach i powęszyć trochę Najpierw myślałem że samym zakupem wzmacniacza stereo osiągne bardziej przyjazne brzmienie z akcentem na więcej dolengo pasma i bardziej wyrazistego basu wręcz delikatnie konturowego. Ale sugestie jakie otrzymałem były w stylu "zmień kolumny wzmacniacz niewiele wniesie"...

Podobno różnią się zwrotnicą. Jesli tak to pewnie tylko ze względu na ksozty. Tak to rożnica jest w wyglądzie.

stare klipsch RF 62 można kupić z 2800 zł, a nowe RF 62 II conajmniej 3500zł a nawet 4000 zł więc o co kaman...

Na 35 m, jeśli lubisz Klipsche, pomyśl o oczko większych RF-82. Pamiętaj, że to nie są kolumny do wielogodzinnych odsłuchów, raczej dla miłośników mocnego grania ( jak ja ). Z Yamahą może być już bardzo ostro...

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

różnica między tymi klipschami RF62 i RF62II

Inny podział zwrotnicy,inaczej tłoczone membrany( to widać),kosmetyka,-czy jest różnica w brzmieniu-jest.(kolega miał w domu obie wersje prze decyzją kupna-używane 62 i nowe 62II-i słychać różnicę)

Do 35m2,faktycznie RF-82-ale jeśli w tym metrażu jest wydzielone miejsce do słuchania(że nie ma potrzeby nagłośnić 35m2) to RF 62 spokojnie wystarczą.(a które wybierz sam)

Bardzo wysoka skuteczność-i bardzo głośne kolumny-prze trochę czasu były z NAD 356,i było fajnie,wcześniej z HK 3490 i było sporo słabiej-nie ze względu na moc,tylko ogólny dzwięk.

U mnie były w 25m2 i więcej absolutnie nie potrzeba było-mocy.

Co do yamahy-bym się głęboko zastanowił-raczej nie.

Z Yamahą może być już bardzo ostro...

Można powiedzieć że dopiero zaczynam zabawę ze sprzętem Niestety chyba bez wzmacniacza się nie obejdzie, liczyłem poprostu że będzie więcej basu, ale plan jest taki: narazie postaram się wychaczyć jakiś wzmacniacz używany do ok 1000 zł z dobrą podstawą basową i niskimi częstotliwościami i zobacze co się da wyciągnąć z obecnych kolumn które mam jamo C407 jeśli dalej nie będę zadowolony trzeba będzie pomyśleć nad zmianą kolumn i dobraniem do nich odpowiedniego wzmacniacza. Jak kupie wzmacniacz to dam znać czy jest poprawa myśle że to będzie coś w stylu NAD C350. może macie jakiej propozycje dobrych używek przyjaznych dla ucha do 1000 zł?

Gość numik

(Konto usunięte)

dla mnie Klipsche są zbyt ostre i górne, moje uszy uważają, że Monitor Audio to inna klasa, szczególnie z Yamahą, więc dla mnie wybór prosty. Na lata - Monitor Audio. Klipsche grają efektownie, pół godziny na odsłuchu, dla mnie to takie kolumny, które po 2 tyodniach już męczą. Monitor Audio fajnie się słucha, uważam że warto jeszcze rozważyć Paradigmy 9.7, które bardzo bardzo polecam. Nie wiem czy Dali Zensor 5 lub 7 nie byłyby tu zacne;p, chyba fajnie posłuchać gdzieś, np. NAD z Dali fajna para, Roksan z Paradigmami, z MA sporo gratów gra dobrze

Tak w 62 ta wewnętrzna część jest mniejsza niz w 62II. Ja jednak nie zauwazyłem żeby tłoczenie miało wplyw na dzwiek. może i grają nieco inaczej, dla mnie nie zauważalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.