Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to połączyć? :-)

99asia99

Rekomendowane odpowiedzi

Powitać :D

mam jeszcze jedno pytanie do miłych panów :) Zdecydowalam się że odtwarzacz DVD (np Sony HCD s-300 ale może być tez inny) będzie mi słuzył za CD w moim kombinowanym sprzęcie (jest tańszy) ale jakim kablem mogę go podłączyć do wzmacniacza (Amplifier Sanyo JA 350A )w mojej wiezy żeby działało?

Bo wszystkie DVD na ebayu nie maja takiego kabla ;( No to przecież nie będzie mi działać bez tego :(

I co to jest ten podział na regiony np region 2 to cała geograficzna Europa ? :-)

Mam nadzieję, że ktoś mi poradzi :(

https://www.audiostereo.pl/topic/110920-jak-to-po%C5%82%C4%85czy%C4%87/

Ten "odtwarzacz", to nie odtwarzacz, lecz (prawie) kompletne kino domowe. Żeby nie było "prawie", musisz do tego podłączyć tylko komplet głośników.

Jeśli masz wzmacniacz, szukaj "gołego" odtwarzacza dvd- są tego tony w alle,,, lub sklepach. Do wzmacniacza stereo podłączysz najzwyklejszym kabelkiem po 2x cinch z każdej strony do dowolnego wejścia wzmacniacza z wyjątkiem gramofonowego (oznaczonego "phono").

HCD-S300 z tego co widzę nie ma żadnego wyjścia cyfrowego ani analogowego, tak jak napisał porlick tam możesz tylko podłączyć głośniki i antenę.

Jesli koniecznie chcesz wykorzystać to Sanyo o którym piszesz szukaj taniego powtarzam taniego odtwarzacza DVD lub BluRay ale takiego z analogowym stereofonicznym wyjściem fonii. Jeśli będzie tylko wyście cyfrowe to musisz wpiąć między odtwarzacz a wzmacniacz przetwornik C/A. Stosownie takiego przetwornika w przypadku twojego wzmacniacza i zapewne odtwarzacza jaki zastosujesz mija się z celem. Ponieważ raz że nie wykorzystasz potencjału przetwornika, dwa cena nawet najtańszego takiego przetwornika będzie wyższa niż twój wzmacniacz i odtwarzacz razem wzięte.

Tak więc tylko odtwarzacz z wyjściem analogowym.

Pozdrawiam,

Paweł

No tak moja pomyłka miałem niewyraźne zdjęcie poprawiam:

Z HCD-S300 Audio Out do wzmacniacza.

eMereko dziękuję za sprostowanie.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Podpowiem Ci jak kobieta.

Nie znam tego odtwarzacza: ale jeśli posiada out stereo - to do niego, jeśli posiada wyj. 5.1 podłącz do wyjść stereo front.

Albo też np. wykorzystaj wyj. słuchawkowe - tak jak łączysz np. komputer ze wzmacniaczem.

Można też wykonać odpowiednią przelotkę i podpiąć się do wyjść głośnikowych (ale w tym przypadku, dobrze by było żeby taka przelotka miała wlutowane w szereg rezystory np. 4,7 Kohm - przy podłączeniu do wyjść głośnikowych {takie zabezpieczenie}}

Pozdrawiam

Anita

paweljazz a takie coś? JVC XV-S302 ?albo Sony DVP-NS29 albo Pioneer DV-350 ?

Wszystkie te trzy odtwarzacze z tego co widzę na zdjęciach mają analogowe wyjście stereo, opisane jako "audio out" więc to łączysz do swojego Sanyo. Mają też wyjścia cyfrowe opisane jako "coaxial" ale tak jak wspomniałem niema sensu z nich korzystać w przypadku twojego wzmacniacza.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

>99asia99

Jeśli szukasz taniego odtwarzacza dvd z dobrym dźwiękiem stereo, polecam Ci mój typ- nie jest nowy, ale jakością dźwięku porównywałbym go do średniej klasy odtwarzaczy cd, co nie jest takie oczywiste wśród konkurencji (dvd). Model to Panasonic DVD S-35

B00009OWDF.02.LZZZZZZZ.jpg

dvd-s35eg-k_20.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.