Skocz do zawartości
IGNORED

glosniki amarykanskiej firmy rbh 1266 se - czy ma ktos doswiadczenie z takimi glosnikami ?

michal535

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeste szczesliwym posiadaczem tych kolumn I chcialbym dowiedziec sie czy ktos mial z nimi jakies doswiaczenie...moze jakies sugestie jak daleko od sciany moglbym-powinienem je ustawic sla optymalnego dzwieku... ?

mi sie wydaje że im bliżej ściany będą stały to tym mocniej będzie przez nią słychać.

Gdyby było za cicho mozna postawić przed ścianą albo w oknie, co praktykują często lokalni nastoletni DJ-e.

• 1 miesiąc później...

czyżbym był jedynym użytkownikiem tej marki glosnikow na tym forum ...?

jak kolega napisał powyżej sugerujc co robia dj-e , mnie raczej nie interesuje ich glosnosc a jedynie sugestie jak ,,wyciagnoc,, z nich najlepszy dzwiek...poniżej podaje ich specyfikacje

Model Name: ... 1266-SE Series: ... Signature Classic System Type: ... Tower Speaker Frequency Response: ... 27Hz-20kHz (±3dB) Sensitivity: ... 88dB (2.83V @ 1 Meter) Recommended Power: ... 100-300 Watts Drive Units: ... (1) 12" (305mm) Aluminum Subwoofer

(2) 6-1/2" (165mm) Aluminum Cone Woofers

(1) 1" (25mm) Silk Dome Tweeters Swivel Tweeter(s): ... No Tweeter Protection: ... Yes Crossover Frequency: ... 100 Hz, 2,700 Hz Crossover Slope: ... 24dB/Octave Impedance: ... 4 Ohms ... Grille: ... Black Cloth Finished Dimensions: ... 8-3/4" W x 48" H x 16-1/2" D

(222mm W x 1219mm H x 419mm D) Weight: ... 79 lbs. (35.83 kg

czy ktoś również mogby zaproponować mi jaki uzyc wzmacniacz stereo do tych kolumn aby otrzymać dobrej jakosci dźwięk...?na razie 2 kolumny napędzane sa 4 kanalami denona 3808

Firma jakoś nie pcha się na nasz rynek- nawet nie nie widziałem nigdzie żadnej reklamki- kupiłeś tu czy przywiozłeś?

Obawiam się, że pozostaje jedynie słuszna "metoda małych kroczków"- mozolne ustawianie i odsłuch po kolejnych zmianach ustawienia, czyli sam miód dla audiofila :-))

ze tak powiem,delektuje się ta zabawa...:-)

jest to marka znana w usa,choć nawet tam nie reklamują się oni wogole.jest to firma która wykonuje-produkuje glownie naglosnienie i montuje je na zamówienie w domach itp...(istnieje już 30 lat na rynku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

udało mi się je kupic od kogos kto je przywiozl dla siebie z usa lecz z powodu przeprowadzki i ich wielkości musial je sprzedać i tym szczęśliwym trafem zostałem ich posiadaczem(bardzo zadowolonym...)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.