Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór słuchawek do mp3 a impedencja.

Marden

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ;) Posiadam pewną zagwozdkę zastanawiam się nad kupnem słuchawek nausznych przeznaczonych głównie do słuchania muzyki przez odtwarzacz mp3 Sansa Clip (taki czarny) lecz nie zawsze.

Jako że cenię sobie w miarę dobrą jakość (słucham Trance, Electro House, i inne pochodne od EDM'u jednak głównie Trance :P) na oku mam 2 modele, są to : Sennheiser HD 429 i Sony MDR-V55.

Teraz posiadam AKG 518 DJ, lecz są mocno niewygodne. Ogólnie skłonny jestem bardziej kupić te Soniaki (przechodzę do sedna) lecz zastanawiam się czy dobrze będą współpracować z moim odtwarzaczem mp3 ponieważ mają one impedencje 105 Ohm a Sennheisery jak i AKG 32 Ohm. AKG że tak powiem "dobrze cisną" na tym odtwarzaczu nigdy raczej max głośności nie dawałem bo by mi głowa odpadła.

Więc czy brać te Sony z taką dużą impendecją? Czytałem że mogą być problemy. Czy jednak Sennheiser ?

Piszcie swoje sugestie co do wyboru ? Jak macie jakies inne polecane produkty, lub jakieś pomysły to dawać ;)

Pozdrawiam

Z tego co widzę producent odtwarzacza nie podaje impedancji dla słuchawek..

Na zagranicznych forach znalazłam informację, że wynosi ona zaledwie 16 ohm! Co do słuchawek o impedancji 32 ohm piszą, że ten model odtwarzacza też je napędza ale grają sporo ciszej.

Suma sumarum model o impedancji 105 ohm od razu sobie odpuść, albo wymień odtwarzacz ;-)

• 2 tygodnie później...

Dzięki, też tak właśnie myślałem zostanę więc przy tych Sennheiserach. Dzięki za porade ;)

Hej ;) Posiadam pewną zagwozdkę zastanawiam się nad kupnem słuchawek nausznych przeznaczonych głównie do słuchania muzyki przez odtwarzacz mp3 Sansa Clip (taki czarny) lecz nie zawsze.

Jako że cenię sobie w miarę dobrą jakość (słucham Trance, Electro House, i inne pochodne od EDM'u jednak głównie Trance :P) na oku mam 2 modele, są to : Sennheiser HD 429 i Sony MDR-V55.

Teraz posiadam AKG 518 DJ, lecz są mocno niewygodne. Ogólnie skłonny jestem bardziej kupić te Soniaki (przechodzę do sedna) lecz zastanawiam się czy dobrze będą współpracować z moim odtwarzaczem mp3 ponieważ mają one impedencje 105 Ohm a Sennheisery jak i AKG 32 Ohm. AKG że tak powiem "dobrze cisną" na tym odtwarzaczu nigdy raczej max głośności nie dawałem bo by mi głowa odpadła.

Więc czy brać te Sony z taką dużą impendecją? Czytałem że mogą być problemy. Czy jednak Sennheiser ?

Piszcie swoje sugestie co do wyboru ? Jak macie jakies inne polecane produkty, lub jakieś pomysły to dawać ;)

Pozdrawiam

Nie wiem skąd wziąłeś informacje o tym że Sony MDR-V55 mają 105 ohmów impedancji. Według mnie i producenta mają ich 40. To nie jest mało ale ty chyba pomyliłeś skuteczność 105 dB z impedancją. W każdym razie ja uważam że dla słuchawek powyżej 24 ohm warto przemyśleć wykorzystanie dodatkowego wzmaka słuchawkowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.