Skocz do zawartości
IGNORED

cd czy strumieniowiec

bartoszek32

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Trudno, co robić:) Gdyby tak wszystkich słuchać na forum to bym nigdy nic nie kupił...:)

Idę słuchać mego "tragicznie grajacego" SM6. Co tu mamy, o Bill Evans Trio Waltz for Debby 24/96, potem The Oscar Peterson Trio Night Train 24/96. Muzyka płynie...jeśli to jest tragiczne brzmienie to ja jestem zadowolony:)

Pozdrawiam!

to nie tak, ten sprzęt wypadł fatalnie w tej konfiguracji (Audiolab / Dali) - pierwszy raz byłem bardziej powściągliwy od sprzedawcy i pierwszy raz sprzedawca sam wyłączył grający sprzęt określając to jako tragiczne połączenie - a chciał mi to wcisnąć;p, Dali Zensor potrzebują czego innego po prostu, miłego słuchania :), u mnie akurat Strachy na Lachy z Marantza cd po tuningu i jest mega:)

Ale przecieżto jest wygodne

Ponadto sporo strumieniowców ma wyświetlacz...

Ja używam Atolla ST200 i jego kolorowy wyświetlacz jest wystarczający z odległości "roboczej" 3m

widzisz, Atolla nie znam ;p, trochę nie chce mi się tez zgrywać 800 płyt;p;p

Octagon, przede wszystkim zazdroszczę Ci że o tej godzinie już Możesz słuchać muzyki w domu i że CA Ci wystarcza

Taki dzień, wyjątkowy, tylko dziś:) A SM6 wcale mi nie wystarcza. Po prostu na dzień dzisiejszy nie widzę dla niego alternatywy w cenie do 3500 zł wśród odtwarzaczy strumieniowych a nie DAC'ów i komputerów.

Pisze to bez złośliwości, podaj swoją konfigurację, może z klockami nie wcelowałem?

U mnie gra z Dynaudio Contour S 1.4 i Linear Audio Research IA30T Mk2. Okablowanie Supra.

to nie tak, ten sprzęt wypadł fatalnie w tej konfiguracji (Audiolab / Dali)

A widzisz, pewnie tu jest pies pogrzebany:) Poza tym, jakby nie patrzeć (słuchać) decydują nasze własne upodobania, które (dzięki Bogu) są tak bardzo różne:)

Koniec, końców - słuchamy teraz analogu

U mnie też obecnie Ad Fontes z Goldringiem 2500 bije na głowę pliki. I co jest zabawne. Porównując do siebie różne DAC'i nie słyszę pomiędzy nimi znaczących różnic, a większość z nich jest na granicy percepcji, natomiast analog wpięty w ten sam tor (plus pre) daje wyraźnie, namacalnie inny dźwięk...

Chciałem zweryfikować swoją opinię na temat CA SM6.

Posłuchałem dzisiaj trochę dużej CA SM6. Po tych odsłuchach zauważyłem, że dźwięk odbieram inaczej niż po pierwszym odsłuchu. Bas stał się bardziej zwarty, pojawiła się góra, nawet średnica jest przyzwoita. Słucham nadal z pendriva i radia internetowego, ale tylko po xlr-ach.

Nasuwa mi się jeden wniosek. Dźwięk stał się bardziej akceptowalny, ale nie wiem do końca dlaczego. Może powodem jest to, że dzisiaj w ogóle nie włączyłem CD Krella:)

KotD może się przyzwyczajasz:-)

Octagon fajny zestaw, szczególnie wzmacniacz ciekawy, zasługuje na lepsze źródło;-)

Ja używałem Ad Fontes z Goldringiem 1042, obecnie mój zestaw cyfrowy jest znacznie lepszy aczkolwiek gramofon daje tę fajną naturalność, którą ciężko uzyskać innym sposobem

strumieniowiec, lampy i tuby

zasługuje na lepsze źródło;-)

Wiem, wiem, wciąż szukam i nie wiem na co się zdecydować:) Musi to być tak czy inaczej jakiś strumieniowiec:)

obecnie mój zestaw cyfrowy jest znacznie lepszy

A co obecnie posiadasz?

Obecnie jako źródło, Aurender s10 i Calyx Femto całość spięta usb Audiomica gold oraz Antelope Zodiac Gold, ale kolega mi sie na niego zasadził i chyba juz daca nie odda. To ten od CA sm6 co go tak skrytykował :-)

KotD może się przyzwyczajasz:-)

Też to stwierdziłem i delikatnie zasugerowałem:) CD Krella nadal nie słuchałem;)

Kocyk na dźwięku z SM6 jest nadal. Może jest to wina wycofanej średnicy.

Obecnie jako źródło, Aurender s10 i Calyx Femto całość spięta usb Audiomica gold oraz Antelope Zodiac Gold, ale kolega mi sie na niego zasadził i chyba juz daca nie odda. To ten od CA sm6 co go tak skrytykował :-)

To się nie dziwię, że AdFontes poległ:)

Nie tylko on poległ, ogólnie jestem zadowolony z tego źródła, bardzo różnicuje wszystkie pozostałe elementy toru. Dobre zestawienie do testów.

Też to stwierdziłem i delikatnie zasugerowałem:) CD Krella nadal nie słuchałem;)

Kocyk na dźwięku z SM6 jest nadal. Może jest to wina wycofanej średnicy.

Może coś okablowaniem da się poprawić? Ale przejrzystości Krella nigdy nie uzyskasz z tego urządzenia.

To się nie dziwię, że AdFontes poległ:)

A ja się dziwię. Sądzę że choćby przy dobrym torze analogowym - nie ma takiej możliwości, żeby cyfra choćby dorównała, a co dopiero dalej...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.