Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, marek-1969 napisał:

Guziki z Azji jako pokrętła?

Te gałki były już dostępne w Wolfie 2, poza tym można sobie w uwagach do zamówienia zaznaczyć że maja być mosiężne lub tradycyjne czarne - nie ma problemu, na zdjęciach w sklepie widać.

Co to jest HADES 2 - jest to zasilacz 2 napięciowy. A właściwie to nieprawda, tak naprawdę są to 2 zasilacze liniowe w jednej obudowie i to ty wybierasz jakie mają tam być zasilacze. Więcej informacji w opisie.

https://nostromo.audio/pl/zasilacze-do-urzadzen-audio/133-zasilacz-liniowy-nostromo-hades-2-dowolne-napięcia.html

h2fi4.jpg

h2fi2.jpg

h2fi12.jpg

42 minuty temu, darwroc napisał:

Czy tym zasilaczem można jednocześnie zasilać dwa urządzenia?

Tak, do tego właśnie służy. To są praktycznie 2 zasilacze w jednej obudowie.

W dniu 25.01.2025 o 12:38, projektnostromo.pl napisał:

Kto czekał ten się doczekał 😉 - jest już w sprzedaży WOLF 3

https://nostromo.audio/pl/12-przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac

Jakie zmiany zaszły względem Wolf 2?

13 godzin temu, Prewwit napisał:

Jakie zmiany zaszły względem Wolf 2?

Generalnie konstrukcja i założenia są takie same, generalnie zmiany zostały wymuszone innymi elementami użytymi do budowy dac-a, ale to trzeba posłuchać.

Docierają do mnie kolejne opinie nowych użytkowników Wolfa 3:

"Witam

Po 40 godzinach słuchania, można już co nie co napisać.

Nostromo Wolf ma "analogową duszę"

Wspaniałe zgrywa się z Rotelem RC995 RB06 i Usherami N6361 i Bluesound'em n131, który funkcjonuje  jako transport.

Udało mi się całkowicie wyeliminować cyfrowy szum i "pyknięcia" przy przełączaniu utworów o czym czytałem i doznałem, szczególnie przy odtwarzaniu Tidala.

Obecnie odtwarza płynnie bez żadnych problemów.

Trzeba ustawić w Tidalu format 16/44.1 i w n131 również 16/44.1 problem dostrajania zegara znika.

Tidal odtwarza różne formaty i tak jeden utwór może mieć 16/44.1 inny 24/192 a kolejny 24/96 i to generuje szumy cyfrowe między utworami .

Dla niektórych zejście z w/w formatów na 16/44.1 jest nie do przeskoczenia mentalnie. No bo jak to...

Ja wiem że stare kości chodzą na niższych bitrate a grają cudnie.

Szukałem tej cechy i znalazłem ją w Pana dac'u.

Muzyka po prostu płynie i koi duszę 😉 cyfry to tylko cyfry - marketingowy bełkot.

Przyznam, że sam musiałem dojrzeć aby znaleźć się w miejscu w którym jestem teraz.

{...}

Więc podsumowując traktuję Nostromo Wolfa jak wiernego przyjaciela który ma w sobie błysk prawdziwej pasji.

Jak to napisał mi kiedyś Adam (roteltuning) dobry dźwięk tworzą pasjonaci a nie korporacje.

Sebastian W.

Właśnie wystawiłem zmodyfikowaną wersję wzmacniacza słuchawkowego TANATOS. Wersja PREMIUM Long to większa obudowa (dłuższa) pozwoliło mi to za zmieszczenia w środku innowacyjnego układu kondycjonera sygnału wchodzącego do wzmacniacza ale też wychodzącego dalej na duży wzmacniacz gdy nie słuchamy na słuchawkach. Bardzo ciekawie to brzmi, warto posłuchać. Dodatkowo ta wersja Tanatosa ma w komplecie zasilacz o napięciu 22V, co tez ma pozytywny wpływ na dźwięk.

https://nostromo.audio/pl/wzmacniacze-przedwzmacniacze/91-wzmacniacz-słuchawkowy-tanatos-v-premium-long.html

tanlong4.jpg

tanlongsr4.jpg

tanlongsr9.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.