Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do Monitor Audio rx8

thomask27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

posiadam fronty Monitor Audio RX8 – na ta chwilę sa podłączone do amplitunera Onkyo 609.

Obecnie stoje przez zmianą amplitunera i zależy mi na takim który da sobie radę z kinem domowym jak i dobrze zagra w stereo. (Słucham sporo muzyki z FLAC-ów).

Dodam tylko że Blu ray jest Onkyo 809

Tak więc najprostszym rozwiązaniem byłoby kupić Onkyo 828 ale podobno nie będzie tak dobry w stereo jak Denon X 4000 albo yamaha 1030.i pytanie czy będzie różnica w dźwięku pomiędzy moim obecnym onkyo 609, kiedy pomieszczenie jest ok 20m2?

Jaki amplituner byście polecili do tych kolumn- zależy mi na opinii kogoś kto jest użytkownikiem takiego zestawu. Po waszych opiniach postaram się wybrać że 3 amplitunery i umówić się na odsłuch.

Muzyka różna - cały przekrój. 50% i 50% filmy.

https://www.audiostereo.pl/topic/111325-amplituner-do-monitor-audio-rx8/

Witam.Miałem wcześniej onkyo tx-nr809 i jak w kinie było dobrze to do stereo to sie wogóle nie nadawało. Jeżeli zależy Tobie na stereo to jedynie amplitunery firmy Arcam spełnią założenia. Ja osobiście zrezygnowałem z dedykowanego stereo i zostałem przy wysokiej klasy amplitunerze Arcam. Warto było !

Ja mam model avr750 .Wczesniej miałem chocby końcówke mocy linn akurate 2200 pre linn 5103 jako procesor z m-dac audiolaba .Teraz jest wszystko w jednym urządzeniu bez wielu "gratów" bez plątaniny kabli. Słuchałem też arcam avr600 też jest dobry. Niewiem jak niższe modele Arcam avr480 .Zalecane są napewno odsłuchy bo koszt zakupu napewni nie jest mały

Ja mam model avr750

Super tylko nie ta kasa.

Myślałem jeszcze o amplitunerze Denon 4000 i do tego podłączyć jakąś końcówkę mocy denona. Tylko na ta końcówkę nie chce wydawać więcej niż 2 tys i chciałbym żeby miała możliwość podłączenia osobno niskich tonów a osobno wysokich.

Kiedy wybierałem amplituner do RX8 priorytetem było stereo, najlepiej zgrał się Harman/Kardon AVR460. Dzisiaj chyba bym kupił Marantza, który w czasie gdy szukałem amplitunera był na drugim miejscu, Harman coś przekombinował z zasilaczami (przeszedł na impulsowe).

Słuchałem ostatnio u kolegi RX6 z SR6008 i było bardzo dobrze.

U kolegi Arcam AVR-400

Test arcama wynik 141 w teście

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Test marantza 6008 wynik 20 sty w tescie

Ukryta Zawartość

Przemyślenia zostawiam każdemu indywidualne...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem kiedys RX8 pod av yamka 3010 potem jak zapiolem ampa marantz PM-KI Pearl Lite to w stereo rozwalil ta yamke na lopaty wiec jak chcesz av amp do stereo to musisz isc na duzy kompromis.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.