Skocz do zawartości
IGNORED

Coś nie tak z kablem?

Rafał Szymoniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam wieżę yamaha pianocraft mcr 755. Próbuję ją podłączyć do starego telewizora sony vega za pomocą aux. Podpinam kable i...z głośników wieży wydobywa się głównie szum, gdzieś tam ledwo przebija się dźwięk. Podpinam więc do dekodera i...słychać praktycznie tylko na prawym głośniku. Nie miałem jak sprawdzić kabla, więc podpiąłem pod wyjście aux wieży do wyjścia słuchawkowego odtwarzacza mp3 i wszystko działa jak należy. Czego to wina? Kabla? Czy aux z telewizora i dekodera gryzą się z yamahą? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/111378-co%C5%9B-nie-tak-z-kablem/

Zamień lewy i prawy w kablu a zobaczysz czy to wina kabla czy gniazd. Jeżeli będziesz słyszał w lewym głośniku to oznaczać będzie że głośniki są sprawne i kabel też. Czy w TV masz wyjście czy wejście sygnału? Bo jak podłączysz dwa wyjścia to dźwięku na pewno nie będzie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jaki jest to dokładnie model Sony Wega? jakie ma wyjścia w tyłu?

Nie miałem jak sprawdzić kabla, więc podpiąłem pod wyjście aux wieży do wyjścia słuchawkowego odtwarzacza mp3 i wszystko działa jak należy.

A jakim kablem to z kolei łączysz? Bo z tego co piszesz to tamten kabel jest walnięty.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

2xchinch do 2xchinch (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Na tv z tym kablem działają oba głośniki, ale słychać głównie szumy, na dekoderze działa tylko jeden głośnik. Sony vega 26. Tak z tyłu i z przodu, tam jak się z boku otwiera.

Ok, problem się ukierunkował bo...do tv źle podłączałem. Trzeba było z tyłu;d i teraz zarówno w dekoderze, jak i tv gra bardziej na prawym głośniku. Na lewym też, ale wyraźnie ciszej, szczególnie vokale. Dodatkowo zarówno przy tv, jak i przy podłączeniu do dekodera, jest opóźnienie w dźwięku. Do telewizora dociera szybciej niż do Yamahy. Kabel?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.