Skocz do zawartości
IGNORED

SR 7007 kontra CD 6004

sylwek.k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszysrkich, ponieważ zmieniam skład systemu i zamiast PM8003 połączonego do amplitunera jako końcówka dla frontów zagra klon E-450. PM 8003 grał też w stereo do muzyki z podpiętym cd.

W zwiazku z tym mam pytanie czy dac w moim amplitunerze jest gorszy czy lepszy od tego w CD, a może taki sam.

Bo zamiast zostawiać CD to grał bym z klucza USB przez amplituner (oczywiście formaty bezstratne lub flac) lub jako napedu używał bym taniego bluray sony490.

Co wy na taki układ?

DCD 2010, PMA-2020AE, SR7007+ Diy MTM W15, focal be, W15 / ceol n9 + excite x16

https://www.audiostereo.pl/topic/112112-sr-7007-kontra-cd-6004/

powiem tak

jeżeli słoń Ci nie nadepnał na ucho to sam powinieneś usłyszeć który gra lepiej.

A jeżeli nie słyszysz - to po co zawracasz gitarę, i tak Tobie jest wszystko jedno z czego posłuchasz.

Dziękuję za miłą odpowiedź, ale nie ja pierwszy stwierdziłem ( jeszcze nie testowałem), że amplitunery kd jako odtwarzacze strumieniowe radzą sobie przyzwoicie. Tylko pytanie jaki przstwornik jest w SR7007 a jaki w CD6004. Bo używając Ampli. kd jako strumieniowiec to myślę o plikach bez stratnych.

raczej nie da sie porownac samych przetwornikow w CD i ampli bo sygnal w przypadku tego drugiego przejdzie dodatkowo przez PRE. A zamiast pytac to zrob porownanie i przekonaj sie na wlasne uszy co gra lepiej.

Tak czy inaczej sygnał przejdzie przez amlituner bo robi on za pre do E-450 do stereo i do kina za pre frontów i wzmacniacz do efektowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.