Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-A1020 - problem z WIFI

zigiz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od roku jestem posiadaczem ampli Yamaha RX-A1020, zaraz po zakupie i podłączeniu przystąpiłem do konfiguracji sprzętu, która jak dla mnie, była trochę upierdliwa, ale efekt nawet zadowalający. Udało mi się nawet bardzo szybko podłączyć urządzania mobilne, komputer i takie tam. Od jakiegoś czasu, nie działa mi komunikacja ani z kompem ani z urządzeniami mobilnymi (wszystko po kablu). W serwisie powiedziano mi, że mogło się zmienić oprogramowanie w telefonie i sterowniki w kompie, wydawało mi się to lekką bzdurą, ale ok. Panowie poradzili mi, iż muszę zaktualizować oprogramowanie w ampli, czyli podpiąć go do netu i ściągnąć nowy soft. Idąc za ciosem, zakupiłem bezprzewodowy YWA-10. Konfiguracja nie była wcale łatwa i oczywista jak to przedstawiała instrukcja, w której to było napisane, że wystarczy podpiąć urządzenie do ampli i powinno być automatycznie wykryte i przy pomocy kilku kosmetycznych ustawień, działać bez problemu. Tak się niestety nie stało, pomijam już fakt, że dzięki tym ustawieniom, zresetowałem sobie ustawienia domowej sieci i rutera, który na kilka godz przestał działać...

Proszę mi wybaczyć, ale może jestem tak tępy i coś źle robię, może ktoś z Was miał podobne problemy i wie jak się ich pozbyć...??

https://www.audiostereo.pl/topic/112850-yamaha-rx-a1020-problem-z-wifi/
  • 2 tygodnie później...

Ja nie rozumiem jaka komunikacja Ci siadła ? Z telefonem to oczywiście wydaje się że mówisz o sterowaniu przez sieć domową...

Ale skoro kupiłeś Adapter YWA10 to wcześniej amplituner jak rozumiem w sieci nie był ... Więc jakie sterowanie nie działało jak sieci w amplitunerze nie było ?

Takie adaptery to wywalone pieniądze, za ułamek tej ceny kupujesz Acces Piont który jest lepszy i obsłuży nawet 4 urządzenia.

• 2 tygodnie później...

Jak już napisałem, urządzenia mobilne były połączone z Ampli za pomocą kabla i były odczytywane przez sprzęt bez problemu, ampli nie było wcześniej podłączone do sieci. Może i jest to wyrzucenie pieniędzy, lecz niestety nie mam możliwości pociągnięcia kabla bezpośrednio z sieci do Ampli, urządzenie, które proponujesz trzeba łączyć po kablu. Tak więc wybrałem urządzenie bezprzewodowe, które miało się łączyć z moją siecią domową. Nie szukam innych rozwiązań, a jedynie pomocy w rozwiązaniu problemu z konfiguracją YWA-10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.