Skocz do zawartości
IGNORED

nowa wkładka ale jaka

gzrech

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu nowej wkładki w granicach max do 2kzł. Gram na pro - ject 5.1, pre nuda, aktualnie ortofon blue.

Wybór jest dość liczny dlatego też proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami i ewentualnymi sugestiami.

Myślałem o wkładkach mm - ortofon bronze, goldring 2400, bądź 2300, audio - technica at 150 mlx. Nie wykluczam także wkładek mc, chociaż nie mam w tym zakresie żadnych doświadczeń.

https://www.audiostereo.pl/topic/112922-nowa-wk%C5%82adka-ale-jaka/

Zobacz na wkładkę w moim podpisie, mam do sprzedania. Jest to zdecydowanie wyższy model od wymienionych przez Ciebie ale w Twoim budgecie.

Wkładka przepracowała w moim byłym AD Fontesie ok. 250 godzin. Stan idealny.

Zapraszam.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

ortofon bronze,

Witam,

a czego szukasz ? Jeśli Ci zależy na detalu, to polecam w/w model. Mam go aktualnie u siebie. Detale, zdecydowanie detale, kosztem muzykalności.

Jeśli masz opcję to poszukaj w zagranicznych sklepach, średnio kosztuje dwie-trzy stówki taniej niż u nas.

Bronze jak najbardziej biorę pod uwagę i jest to mój faworyt. Dzięki za odpowiedź

Jeszcze bardziej szczegółowy będzie Goldring 2500 bez strat muzykalności ,oczywiście Bronze to fajna wkładka ale Gold będzie lepszy ,z tego co wiem to masz rpm 5.1 to idealny partner dla Gordringa ,tylko przeciwwage trzeba zmienic na cięzsza

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.