Skocz do zawartości
IGNORED

Pumeks ... taki zwykły, normalny ...

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Pamietaj że u mnie zastosowałem cztery rózne warstwy: filc, pumeks, patafix, beton a na tym sztywny i ciężki stand wypełniony piaskiem kwarcowym, postawiony na kolcach.

Proszę powiedzieć, czy zwykły piasek jest gorszy, tzn. czy gra inaczej od kwarcowego ?

A gdyby zrobić warstwy trzech różnych piasków ?

Zakupiłem dzisiaj takie cuś:

Takie eksperymenty w żadnym razie nie są głupie. Śmiem twierdzić, że niekiedy może to mieć większy wpływ na prezentację niż zabawa z sieciówkami.

Dużo zależy od charakteru samych kolumn. U mnie najlepszy efekt osiągnąłem stosując pod kolumny podkładki z utwardzanej gumy + marmurowe podstawki.

Czy ktoś sprawdzał ze skrawków gumy(kauczuku?) matę z np.hipermarketu AGD, którą zalecają pod pralki? Bodajże 50x50cm. Może coś takiego?

a.

Tak jak pisałem wyżej u mnie sprawdziły się podkładki z utwardzonej gumy. O ile pamiętam kupowałem je w TME. Średnica ok. 40 mm, samoprzylepne. Kosztowały grosze, a efekt znakomity.

Proszę powiedzieć, czy zwykły piasek jest gorszy, tzn. czy gra inaczej od kwarcowego ?

A gdyby zrobić warstwy trzech różnych piasków ?

Sprawdź to się dowiesz.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.