Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki Teresonic

Milimetr

Rekomendowane odpowiedzi

Tak robi customy.

ten 165 jest naprawdę bardzo cieniutki. Chyba, że jako midwoofer do 2 drożnego projektu, ale nawet jeśli to nie wystarczy tutaj tweeter powyżej 10khz. Raczej 4-5khz tak na oko.

A tak w ogóle lepiej sobie zbuduj tuby :)

Znajomy zamawiał kiedyś SFR145 w nietypowej wersji 150ohm. Nawet nie musiał dopłacać.

Widziałem tez kiedyś na rosyjskim forum customową wersję woofera SCW300.

Podejrzewam, że w kwestii magnesów może byż rożnie. Chciaż założenie do 175 magnesu od 200 nie powinno być problemem :)

Znajomy zamawiał kiedyś SFR145 w nietypowej wersji 150ohm. Nawet nie musiał dopłacać.

Podejrzewam, że w kwestii magnesów może byż rożnie. Chciaż założenie do 175 magnesu od 200 nie powinno być problemem :)

Właśnie spojrzałem jaki masz dokładnie zestaw. To trochę zmienia postać rzeczy. Czego ci w nim brakuje? Dobór przetworników jest wyborny.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Właśnie spojrzałem jaki masz dokładnie zestaw. To trochę zmienia postać rzeczy. Czego ci w nim brakuje? Dobór przetworników jest wyborny.

Przypadłość Audiofila.....

Dziękuję....;)))

No to zamiast zmieniać szerokopasmówkę możesz próbować niższych podziałów. Neo pro schodzi do 1.5khz, więc zakres jest bardzo szeroki.

A jak już obniżysz podział, chożby do4khz możesz zamiast Sonido zamontować porządny głośnik średniotonowy (np. Audax PR170, PHL albo nawet Beymę 6MI100)

W sumie jestes dość blisko tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Testowałem Audaxa HM130ZO i to nie jest to...bardzo gładki. ....pasmo super, ale brakuje mu autentyczności...

PHL

Bo to nie papier. Poczytaj w takim razie o PR170. Ma status najlepszego głośnika w paśmie 400hz-4khz. Często spotyka sie go właśnie ze wstęgami.

Albo możesz zrobić tak jak Lampizator P24 - dać papierowy owal Alnico

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

> cybant

A interesowales sie moze kiedys dobrymi glosnikami wspolosiowymi, jak Tannoy czy Altec ? Skraje pasma sa lepsze niz z szerokopasmowcow, bo to jednak juz dwie drogi.

A poza tym masz dzwiek bezposredni, otwarty, dzwieczny, z pazurem, dajacy zludzenie obecnosci muzykow w pokoju.

Gość cybant

(Konto usunięte)

> cybant

A interesowales sie moze kiedys dobrymi glosnikami wspolosiowymi, jak Tannoy czy Altec ? Skraje pasma sa lepsze niz z szerokopasmowcow, bo to jednak juz dwie drogi.

A poza tym masz dzwiek bezposredni, otwarty, dzwieczny, z pazurem, dajacy zludzenie obecnosci muzykow w pokoju.

Tylko ja skraje mam obstawione:)))

Gość cybant

(Konto usunięte)

Rozumiem, ale inny dzwiek od tego jaki masz u siebie moze Ci bardziej przypasc do gusty - wiesz..., roznie z tym bywa :-)

Rowniez kiedys cwiczylem na dechach.

Nie, ten dźwięk tylko na wyższym poziomie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.