Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki PC max 1000 zł

SmartAviation

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcę dokonać zakupu głośników do kompa za maksymalnie 1000 zł (chociaż wolę za około 800 zł). Aktualnie posiadam zestaw 5.1 Genius 5005+Audigy SE. Zawsze miałem świra na punkcie dźwięku przestrzennego i to jest już mój trzeci komplet głośników 5.1. Zastanawiałem się nad dwoma zestawami Logitech Z906 lub Logitech Z5500. Niestety słyszałem kilka opinii, że głośniki są badziewne w wykonaniu i wręcz słychać ten plastik. Większość jednak twierdzi, że to świetne połączenie 5.1 do PC i nie ma lepszego na rynku... Tak więc zwracam się z pomocą, co sądzicie na ten temat? czy jest warto przejść z niezłych- według mnie- Genius'ów na Logitech'y? Tym bardziej, że nie jest to dla mnie mała suma pieniędzy.

P.S. Skłaniam się nawet do zakupu innego zestawu 2.0 lub 2.1, które oczywiście muszą fajnie brzmieć :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Z906 - jedni chwalą, inni krytykują. Osobiście słyszałem ten zestaw i przy muzyce house/pop/electro zadowalał mnie i nie dosłyszałem się plastiku. Jeśli audiofilem nie jesteś i nie wymagasz cudów to Cie zadowoli. Pasmo wysokie może być trochę słabe (satelity jednodrożne..) ale za to niskie "poprzestawia meble". A co do sporu miedzy Z906 a Z5500 to polecam :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z zestawów 2.0 ; 2.1 do 1000 to tak:

-Microlab Solo 7c 2.0

-Corsair 2500 sp 2,1

-Edifier 5.1 C6XD

Ukryta Zawartość

P.S. Skłaniam się nawet do zakupu innego zestawu 2.0 lub 2.1, które oczywiście muszą fajnie brzmieć :)

2.0 to raczej naturalność i realizm, a nie "fajność" której tak na prawdę prawdopodobnie oczekujesz (masa zabarwionego, słabo kontrolowanego basiska i cykające wysokie - ot typowe plastikowe "fajne" zestawy 5.1 do PC za ~~1000-1700 zł).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.