Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

1000p to sama końcówka, czyli pół Lebena. Producent tak zaprojektował to urządzenie, że trzeba to połączyć z dedykowanym do niej preampem RS-28CX. Bez tego preampa końcówka brzmi płasko i chudo, Dopiero z RS-28CX dostajemy głębie, nasycenie, dociążenie barwę i dostojność. Wtedy taki zestaw należałoby porównywać. 

Ani chudo ani płasko. Miałem w życiu wiele końcówek i preampów i jedno z najlepszych połączeń było przez CD Accu .W audio nie ma pewników wszystko trzeba samemu sprawdzić i dopasować do własnych preferencji. Jak bym sie kierował prasa czy sprzedawcą to pewnie by tak było jak piszesz 😉

Przecież nie może grać dobrze bez tego kabla ,tego stolika z tym bezpiecznikiem i itd. 😉 Przecież to zwykły marketing.

Jest bardzo duża scena jest szeroko ,a w głąb to można wskoczyć 😉 Jak wstawiłem El34 RFT ze specjalnej serii to było gęsto z kapitalna barwą i nasyceniem. Pewnie bym spróbował z jakimś pre ale nie mam parcia - powodu ,aby kombinować i to za dużą kasę. Jest ok.

W 600X pre nie koniecznie , wolę bez, bardziej otwarte brzmienie . 

Edytowane przez gutekbull

Pisząc chudo i płasko miałem na myśli efekt po odłączeniu preampa i słuchając z samej końcówki, takie odnosi się wrażenie, co nie znaczy, że sama końcówka tak brzmi, może źle się wysłowiłem.

3 godziny temu, gutekbull napisał:

Jak bym sie kierował prasa czy sprzedawcą to pewnie by tak było jak piszesz 😉

Przecież nie może grać dobrze bez tego kabla ,tego stolika z tym bezpiecznikiem i itd. 😉 Przecież to zwykły marketing.

Tak na marginesie nie kierowałem się prasą ani sprzedawcą tylko własnym doświadczeniem.

Od paru lat obserwuje się pewien trend, kiedyś końcówka mocy bez przedwzmacniacza była nie do akceptacji, a nawet pewnych kręgach audio uważano to za profanację. To się zmieniło coraz więcej przetworników cyfrowo -analogowych z powodzeniem pełni rolę preampów i robią to naprawdę dobrze. Jeśli chodzi o ten konkrety przypadek to Leben CS1000P nieźle się zgrywa z Accu , radzę spróbować.

Kiedyś miałem Accuphase DP65 i on też świetnie sterował końcówką mocy próby zastąpienia go preampem nie były owocne, albo było bardzo drogo.

1000p to sama końcówka, czyli pół Lebena. Producent tak zaprojektował to urządzenie, że trzeba to połączyć z dedykowanym do niej preampem RS-28CX. Bez tego preampa końcówka brzmi płasko i chudo, Dopiero z RS-28CX dostajemy głębie, nasycenie, dociążenie barwę i dostojność. Wtedy taki zestaw należałoby porównywać. 

Ja miałem okazję posłuchać 1000P i 600X połączone z pre RS-28CX.

Oba w.w grały w funkcji końcówki mocy. I według mnie i na moje ucho, góra w 1000P może była nieco jasniesza, ale średnica i dół niewspółmiernie przyjemniej grały w 600tce. W tysiącu było mało i płasko. Co do sceny to w miarę podobna, znaczących różnic nie słyszałem.

GB , odsłuchy były na tych samych lampach ? Bo inaczej to nie ma większego sensu. 

Bo ja użyłem tych samych lamp mocy i 1000p zagrał gęstą ,barwna średnicą.

Edytowane przez gutekbull

Ja słabo znam KT120 ,ale one graja dynamiczniej ,szeroko i chyba one są odpowiedzialne za tą różnicę w średnicy o której piszesz, ja je zmieniłem na El34 RFT i było "palce lizać " 🙂 poza tym Accu swoje wnosi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.