Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do 2000zł

Tomacho77

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam kolumn najlepiej podłogowych oraz wzmacniacza lub jeżeli wystarczy pieniędzy lub będzie mała różnica cenowa amplitunera do 2000 zł za całość. Chciałbym aby zestaw był nowy, wiem że lepiej kupić używany jest to korzystniejsze no ale nie znam się na tyle na sprzęcie oraz nie mam jak kupić z pewnego źródła a na allegro boje się kupować używanego sprzętu.

Pokój do którego chce kupić kolumny ma 16m^2 ale niewykluczone że mogą być one w przyszłości przeniesione do większego pokoju mającego 28m^2 dlatego chciałbym żeby nadawały sie tu i tu z naciskiem na mniejszy pokój.

Słucham głównie rocka, czasami cięższe brzmienia ale też spokojne ballady więc chciałbym żeby kolumny były dosyć uniwersalne.

Prosiłbym o porady co wybrać na co zwracać uwage bo czytam od kilku dni fora recenzje sprzętu poradniki i jest tego wszystkiego zbyt dużo żeby samemu znaleźć coś sensownego.

https://www.audiostereo.pl/topic/114066-stereo-do-2000z%C5%82/

Nowy zestaw w tej cenie: właściwie cokolwiek. I tak bedzie marnie. Tu jest waściwe miejsce na takie tematy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No 2000 to chyba nie jest aż tak mało żeby nie można było nic sensownego wybrać :/

Nie ma nikt pomysłu co mogłoby to być nie mam jakiś wielkich wymagań bo nie mam idealnego słuchu nie jestem audiofilem chce po prostu posłuchać muzyki na w miare dobrym sprzęcie

Aktualnie mam wzmacniacz Unitra PW 3015 i kolumny Unitra 25 W i jak dla mnie nie grają najgorzej jednak chciałbym coś lepszego

Gość numik

(Konto usunięte)

No 2000 to chyba nie jest aż tak mało żeby nie można było nic sensownego wybrać :/

Nie ma nikt pomysłu co mogłoby to być nie mam jakiś wielkich wymagań bo nie mam idealnego słuchu nie jestem audiofilem chce po prostu posłuchać muzyki na w miare dobrym sprzęcie

Aktualnie mam wzmacniacz Unitra PW 3015 i kolumny Unitra 25 W i jak dla mnie nie grają najgorzej jednak chciałbym coś lepszego

za 2 tysiące to polecam najtańszego Nada i kolumny Pure Acoustics Supernova

Gość numik

(Konto usunięte)

Nad ok. ale Pure Supernova bym odpuścił

jasne, dobieram do kwoty. Miałem je jako surroundy, w tej cenie super jak na oczekiwania. Ale oczywiście nie polecam ich docelowo, natomiast jak ktoś szuka czegoś ok taniego to one potrafią zaskoczyć, mają super recenzje i potwierdzam, że z tej półki;p;p sa chyba najlepsze.

Tak poza tym to Dali Zensor 7 polecam, no 5 wystarczy;p;p.

Roksan KA1-mkiii to też dobry wzmak z jakimiś Paradigmami ale to używki, a z nowych to NAD plus Pylon Pearl

Szukam kolumn najlepiej podłogowych oraz wzmacniacza lub jeżeli wystarczy pieniędzy lub będzie mała różnica cenowa amplitunera do 2000 zł za całość. Chciałbym aby zestaw był nowy, wiem że lepiej kupić używany jest to korzystniejsze no ale nie znam się na tyle na sprzęcie oraz nie mam jak kupić z pewnego źródła a na allegro boje się kupować używanego sprzętu.

Pokój do którego chce kupić kolumny ma 16m^2 ale niewykluczone że mogą być one w przyszłości przeniesione do większego pokoju mającego 28m^2 dlatego chciałbym żeby nadawały sie tu i tu z naciskiem na mniejszy pokój.

Słucham głównie rocka, czasami cięższe brzmienia ale też spokojne ballady więc chciałbym żeby kolumny były dosyć uniwersalne.

Prosiłbym o porady co wybrać na co zwracać uwage bo czytam od kilku dni fora recenzje sprzętu poradniki i jest tego wszystkiego zbyt dużo żeby samemu znaleźć coś sensownego.

i jeśli już to dołóż ciut na Nada z Pylon Pearl, chyba nic nowego na tym poziomie lepszego nie znajdziesz. Posłuchaj też tych tanich Denonów i Marantza ze wzmaków, reszcie dałbym spokój;p;p

Właśnie też myślałem nad pylon pearl 25 i do tego jakiś wzmacniacz za 600-700zł max myślicie że to będą najlepsze kolumny za te pieniądze? i jaki do nich wzmacniacz dobrać bo nie za bardzo potrafie to połączyć

Gość numik

(Konto usunięte)

Właśnie też myślałem nad pylon pearl 25 i do tego jakiś wzmacniacz za 600-700zł max myślicie że to będą najlepsze kolumny za te pieniądze? i jaki do nich wzmacniacz dobrać bo nie za bardzo potrafie to połączyć

w tej cenie chyba tak, jak dobrać? Uszami. Pojechać gdzieś i słuchać. NAD to bezpieczne połączenie z nimi, do 7-8 stów nie znajdziesz wiele lepszych wzmaków jeśli nie dasz rady odsłuchać

Będzie pasował,uwierz,zaś z drugiej strony to nie masz za dużego wyboru więc nie patrz na marketingowe hasła na sprzęcie typu 600watt,gdzieś mi takowa cyfra wpadła w oko na wieży hifi

Łokmen Saba

No wiem wiem troche czytałem i wiem że moc głośników nie idzie w parze z ich jakością dlatego pytam na forum speców a nie wybieram sam bo aż na tyle sie na tym nie znam :) to nie procesory gdzie można porównać je łatwo po parametrach i wynikach jakie osiągają.

Dlatego wybór głośników bez możliwości ich posłuchania jest ciążki

Ja uważam że nie. Sluchałem Pylonów, i do tej muzyki moim zdaniem one się zupełnie nie nadają. Grają płasko, właściwie tylko średnicą, bas bardzo słabo podkreślony, zupełnie nie porywają. Fakt że słuchałem ich z budżetowymi Denonem i Yamahą, ale Ty przecież też budżetowego wzmacniacza poszukujesz.

Moim zdaniem, w ciemno ich nie kupuj bo możesz poczuć się zawiedziony. Jeśli już to najpierw ich posłuchaj przed zakupem. To jedyny sposób aby wybrać sprzęt za określoną kwotę do swoich wymagań. A kupowanie nowych klocków bez odsłuchu to już zupełne nieporozumienie. Jak nie podejdą to co? Sprzedać ze stratą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.