Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp na OPA 2604 wzbudza sie

yaro666

Rekomendowane odpowiedzi

W temacie lampowych pre poruszam sie troche swobodniej tez nie jestem elektronikiem dlatego spytalem o niuanse opampow.Nie bede wiec zawracac glowy i spokojnie biorac ucho za punkt odniesienia jakos sobie to zestroje i tak wiele pomogliscie.Na chwile obecna zasilacz zmodyfikowany 470 mikro przed i 10 mikro za stabilizatorami.Preamp na razie nie ruszany.Gra kondy sie ukladaja.Pierwsze wrazenia?Zniklo "bzzt" przy wlaczaniu jednak wzbudzanie nadal wiec ingerencja jest konieczna.Dzwiek lekko nabral powietrza basu odrobine mniej lecz bardziej konturowy.To tyle nie przejmujcie juz sie zbytnio tym moim trywialnie-banalnym problemem za wszystkie porady dziekuje lecz pozwole sobie napisac jaki bedzie efekt finalny i jaki schemat pozostanie ostatecznie wiem ze znajdzie sie ktos kto i z mojej niewiedzy cos wyniesie...

Witam zgodnie z obietnica i wolnym czasem przedstawiam ostateczna wresje przedwzmacniacza troche czasu zajelo mi odpowiednie prowadzenie masy ale jest ok.Na wejsciu znalazla sie drabinka 47kohm 12-sto pozycyjna i dopiero pre.Wydaje mi sie ze tak jest najlepiej.Poprawie ulegl przede wszystkim impuls basu reszta jest slodka jak byla.Dziekuje za pomoc pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy standardowym wzmocnieniu w GC 30x nie potrzeba żadnego preampa >> zerknij do wątków o pre do GC.

'Impuls' ... bo masz głośniej >> w tym pre które złożyłeś masz 3x wzmocnienie ... co razem ze wzmocnieniem w GC daje 90x. Chyba, że zmniejszałeś wzmocnienie w GC.

Sensowne by były bufory separujące potek - o tym koledzy wcześniej pisali.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Wiesz moj GC i tak byl"cichy" moglem go rozkrecic do maksa a teraz widze ze jest glosniejszy ale tak zostanie kilka lat gralem na pasywce teraz dostrzegam plusy wybaczcie ortodoksyjnym audiofilem nie jestem raczej slucham dosc umiarkowanej glosnosci.Teraz siedze w drugim pokoju gdzie dobiegala mnie muzyka i teraz slysze roznice w takim samym natezeniu dzwieku szczegolnie w basie wiec prosto przed glosnikami nie musze tlumaczyc.Wybaczcie ... tak zostanie.Do niecnych audiofilskich odsluchow wpinam inny wzmak i pre (slodkie lampeczki).Pozdrawiam tak zostaje...............

de gustibus non disputandum est

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.