Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do 2000zł

nikx

Rekomendowane odpowiedzi

Odpisałem ci już na maila - ale może ktoś też chciałby usłyszeć odowiedź ;)

Słuchałem ich całkiem sporo .... w założeniu nie chciałem wydać więcej jak 2000 zł - w sumie REGę kupiłem za 1550 zł. Jak widzisz cena trochę zmienia spojrzenie na jakość ... W oryginalnej cenie pewno bym jej nie kupił ale teraz stałą się bardziej atrakcyjna jak kobieta po dwóch piwach ;)

Słuchałem: Beresford Bushmaster, Micromega MyDAC, Arcam rDAC, Xindak DAC5, SIMAUDIO Moon 100D, Beresford Caiman

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) HEGEL HD2, NAD DAC 1, Cambridge DACMagic, Project DAXBox i kilka innych ... jak widzisz całkowity chaos i różne półki.

Co mi się w niej spodobało?

1/ bardzo rockowy rytmiczny dźwięk - dobra kontrola basu zwłaszcza w impulsie. Nierozwleczony i z wyczuwalną wagą (!) - jak ma być uderzenie to jest.

2/ Dźwięk ma bardzo wyraźne zarysowane granice (kontury) - nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Szczególnie słychać to na muzyce akustycznej.

3/ dość szeroka scena (przestrzeń) - liderem jednak nie jest (zwłaszcza w głębokości sceny) ale jest bardzo przyzwoicie!

4/ dwa wejścia coaxialne - podłączę sobie dwa różne transporty ;) (są też dwa wejścia optyczne + USB)

5/ Filtry cyfrowe - naprawdę fajna zabawa ... słuchając np jazzu moim faworytem jest filtr numer 5

6/ Cena ;)

Co było kontrowersyjne?

1/ skraje pasma wydają mi się bardziej z przodu i lekko cofnięta średnica - choć nie wiem czy to dobrze czy nie!? - u mojego kolegi to było bardziej słychać ... u mnie KEFy grają jaśniejszą średnicą i nie widzę tego aż tak wyraźnie. Czasem mam wrażenie że zbytnio dominują niskie częstotliwości - muszę pomyśleć o zmianie ustawienia kolumn.

2/ w egzemplarzu testowym wejście kabla napięciowego to koniczynka - ciężej dobrać dobry kabel. >>> I tu niespodzianka (!!!) właśnie do mnie dotarł mój DAC i ma zwykłe wejście !?

3/ marna jakość dźwiękowa wejścia USB - jednak mi to nie przeszkadza bo nie będę go wykorzystywał

Jutro chyba strzelę bumelkę i cały dzień będę słuchał :)

Jak macie jakieś pytania lub uwagi to piszcie!

Pozdrawiam

Nikx

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 miesiące później...

aaaa tam .... zaśmiecę sobie swój wątek .... ;)

jakby ktoś szukał QDACa AUDIOLABA to jest w przyzwoitej cenie tu >>>>

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.