Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana KOSS UR-40, budzet 300zl

palemos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Poszukuje alternatywy dla wysłużonych już słuchawek KOSS UR-40, mój budżet to ok 300-350zl. Źródło dźwięku to integra (intel hd audio). Słucham praktycznie każdego rodzaju muzyki od jazzu po progresywny death metal. Brałem pod uwagę model PIONEER SE-A 1000 ale obawiam się, ze z integrowana karta dźwiękową mogą brzmieć bardzo słabo. Z góry dziękuje za odpowiedz.

https://www.audiostereo.pl/topic/114584-wymiana-koss-ur-40-budzet-300zl/

Tam popytaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

To zależy, czy muszą być nowe, czy dopuszczasz używane. Jeśli tak, to podobną szkołę dźwięku, tylko o dwie klasy lepszą, dają Sennheisery HD595. Są też bardzo wygodne, a o to po przejściu z UR-40 nie jest łatwo. Kupiłem kiedyś na "znanym portalu aukcyjnym" za około 300 zł. Ostatnio, w tych samych pieniądzach, dokupiłem drugie do pracy.

Obecnie produkowane - HD598 są IMO brzydkie i kosztują stanowczo za dużo. Niższy model, który też przerobiłem - HD555 (HD558) gra gorzej i w dodatku, w porównaniu z 595, zgniata głowę. Może nie jak imadło, ale zdecydowanie mi to przeszkadzało.

Na początek mogą grać i z integry, ale docelowo przyda się wzmacniacz. Nie musi być "hajendowy". ;) Z Mikroforum608, który można trafić za trochę ponad stówkę, grają bardzo ładnie. Z niektórymi wzmacniaczami mają słabszy bas. Słabszy w sensie mniejszej ilości, a nie jakości. Ewentualnie podpiąć do USB DAC ze wzmacniaczem słuchawkowym. Świetnie mi się słuchało z Muse Mini DAC 192/24, do kupienia za 150-200 zł. W sumie za 500 zł można mieć kompletny zestaw do słuchania muzyki. Zabawa w analizowanie audiofilskich smaczków, jeśli to kogoś bawi, to już dużo większe pieniądze.

Dziękuję za propozycje i uwagi, jednak po 3 dniowym riserczu (i coraz większym niezdecydowaniu) postanowiłem dołożyć trochę i szarpnąć się na nowa kartę dźwiękową, stąd tez pytanie

czy PIONEER SE-A 1000 + FiiO E10 Olympus będzie dobrym połączeniem?

ps widze ze e10 jest ciezko dostepny, czy e10k olympus 2 to to samo?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.