Skocz do zawartości
IGNORED

Temat/katalog wspólne zamówienia el.

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawia mi się możliwość zamówienia znakomitych tweeterów Morel MDT10 (zbliżony do Dynaudio D28, lepszy od tańszych Scanspeaków) w rewelacyjnej cenie uwaga: poniżej 70zł/szt.wraz z wysyłką, problemem jest koniedzność zamówienia pakietu 60 par. Szczerze polecam sam biorę 6 par, zostaje 54 pary...

>McGyver

Z czym najlepiej złożyć taką kopułkę, bo jak się domyślam znasz ją dobrze?

Mam na mysli niewielkie dwudrożne oczywiście monitorki - jakieś 25litrów:)

Gdybyś mi coś doradził, to pewnie też byłbym chętny.

W nawiazaniu do watku nr 11646 proponuje wspolne zamowienie potencjometru Alps RK18 log 2x20k do GC, dostepny w ELFA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Przy zamowieniu min 10szt cena za jedna sztuke zmniejszy sie prawie o 15PLN, dodatkowo zmniejszy sie oplata za przesylke. Czekam na odzew.

[obrazekLUKASZ-182601_1.jpg]

post-361-100002966 1170259660_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Krotkie zestawienie w zaleznosci od ilosci osob, przy zalozeniu ze kazda zamowi 1szt.:

Alps RK18 2x20k

przesylka z Elfy 25+22%VAT

1szt 43+25= 68+22%VAT=83PLN

5szt 37+25/5=42+22%VAT=51,24PLN

10szt 30,80+25/10=33,3+22%VAT=40,63PLN

30szt 26,50+25/30=27,3+22%VAT=33,35PLN

Jak widac juz przy zamowieniu 10szt. cena jest znosna :)

To jest normalna cena za przyzwoity potencjometr... i tak zreszta 3dB nierownomiernosci...

Malo klientow jest w stanie przelknac cene 500 i wiecej za dobry potek...

W tym tygodniu otrzymalem 2 DACT attenuators (10k). Cena za jeden: $150. Bede mial wkrotce okazje przekonac sie czy to na prawde dobre potki ;)

Gosc ktory mi je sprzedal (DIY HiFi Supply z Hong Kongu) mimo wszystko preferuje potencjometry weglowe PEC (Precision Electronic Components). Ja takze uwazam ze to najlepszy pot jaki do tej pory mialem okazje uzywac.

Ukryta Zawartość

[obrazekLUKASZ-182662_1.jpg]

post-3442-100002963 1170259665_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu jeszcze dla porownania DACT info:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Peter

Z tego co wiem to DACT robi tylko drabinki szeregowe.Nie spodziewał bym sie więc jakiś rewelacji po kilkunastu rezystorach i punktach lutowniczych w torze sygnału...pomimo tego że używają switcha Elmy.

>Darkul przy takiej ilosci (20-30szt.) mozesz spokojnie zlozyc sam zamowienie w Elfie, zwlaszcza ze bardziej preferujesz inna wartosc potka 2x10k B, ale i tak decyzja nalezy do Ciebie. Z drugiej strony dla nas to i tak lepiej im wieksza ilosc zamawianych szt.

>Z tego co wiem to DACT robi tylko drabinki szeregowe.Nie spodziewał bym sie więc jakiś rewelacji po kilkunastu rezystorach i punktach lutowniczych w torze sygnału...<

Mimo wszystko ta drabinka nie jest de fakto dluzsza niz sciezka w konwencjonalnym potencjometrze. Jakosc wykonania jest dosyc imponujaca, nawet "feel" jest lepszy niz w oryginalnej Elmie.

W moim przypadku, volume jest zwykle ustawione na godz. 1 lub 2 (jak na zegarze), tak ze nie martwie sie zbyt wieksza iloscia rezystorow w szeregu, wiekszosc z nich idzie do masy.

Sam nie wiem czego oczekiwac po tym volume control, ale wkrotce wykonam pare porownan. W kazdym razie tolerancja (tracking accuracy) jest +/- 0.5dB i taki switch jest idealny do balanced preamp, kiedy 4 niezalezne kanaly wchodza w gre. Taki byl moj zamiar kupujac te potki.

Zawsze moge je uzyc w ten sposob ze tylko jeden rezystor jest na stale w torze sygnalu a DACT jedynie w shunt position (switching to ground).

Jesli ktos jest zainteresowany to oferta byla stad:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i z tego co wiem cena jest dosc niska.

[obrazekLUKASZ-182814_1.jpg]

post-3442-100002946 1170259689_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponizej lista osob chetnych na Alpsa RK18 2x20k krzywa D:

1.Tomazo 2szt

2.Rogus 1szt

3.Krystian Majer 2szt

4.Darkul 20szt lub 30szt

5.Rekin 3szt

6.d@rek 1szt

7.Zorro 1szt

8.Pkrecz 2szt

9.Mixann 1szt

10.Jagusz 1szt lub 2szt

w tym momencie cena 1szt. wychodzi 26.50+2.50=29PLN+22%VAT=35.40PLN

i jeszcze trzeba dodac za przesylke poczta okolo 6PLN (dane z forum, musze dokladnie zweryfikowac)

Z zamowieniem moge jeszcze poczekac kilka dni, moze jeszcze ktos sie zainteresuje

Peter Daniel> Jakie są ceny tych pot-ów Precisionelectronics.Na stronie nie ma cen,a to jak twierdzisz rzecz godna uwagi. Ten 2RV7 wygląda rzeczywiście zachęcająco,może warto by rozważyć jakiś wspólny zakup panowie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.